Goede nazorg is noodzakelijk om een optimaal resultaat te bereiken na een bovenooglidcorrectie. Direct na uw operatie begint het herstelproces. U dient met enkele zaken rekening te houden, zodat de wondjes mooi genezen en u snel kunt genieten van een prachtig resultaat.

Op deze pagina ziet u foto’s van het herstel na een bovenooglidcorrectie. Ook leest u informatie over wat u kunt verwachten en wat de juiste nazorg is om uw ogen goed te laten herstellen. Deze maatregelen treft u zowel bij de bovenooglidcorrectie als bij de onderooglidcorrectie. Voor meer informatie over het herstel van een ooglidcorrectie neemt u contact met ons op. 

Stel uw vraag 030 – 294 57 26

Foto’s herstel bovenooglidcorrectie

Hieronder ziet u foto’s van een van onze patiënten, gemaakt tijdens de eerste paar dagen na een ooglidcorrectie. Op de foto’s ziet u dat de oogleden enkele dagen na de ingreep wat gezwollen zijn. Ook kunnen er blauwe plekken ontstaan rondom de ogen. Uw lichaam herstelt zich binnen enkele dagen. Lees het dagboek van deze patiënt om meer te weten te komen over haar ervaring met een ooglidcorrectie.


“Alles werd heel duidelijk uitgelegd zodat ik precies wist wat ik kon verwachten. De oogarts was kalm en stelde me op mijn gemak. De ooglidcorrectie zelf duurde een half uurtje en ik kreeg daarna duidelijke instructies mee voor het herstel. Ik kon vrij gauw daarna naar huis. Heel fijne ervaring gehad bij Ooglift.”


Mw. S.G.

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26

Verwachtingen van het herstel

Voorbereiding

Voor een optimaal herstel van een bovenooglidcorrectie is een goede voorbereiding zeer belangrijk. Zo dient u voor de ingreep te stoppen met het innemen van bloedverdunnende middelen om (na)bloedingen en complicaties tegen te gaan. Dit betekent dat u enkele dagen voor de ingreep beter geen alcohol kunt drinken en indien mogelijk tijdelijk moet stoppen met het innemen van bloedverdunnende medicatie. Overleg aanpassingen aan uw medicatie altijd met uw arts. Tot slot raden onze oogartsen aan om minstens twee weken voorafgaand aan de behandeling te stoppen met roken, omdat dit de genezing van de wondjes verstoort. Probeer dit vol te houden tot minimaal zes weken na de behandeling.

De eerste dagen na de behandeling

Direct na de behandeling ziet u al verschil. U moet er wel rekening mee houden dat het gebied rondom uw ogen de eerste dagen gezwollen en rood gekleurd is. Voor een prachtig resultaat houdt u zich aan de volgende richtlijnen:

 • Neem genoeg rust deze dagen. Neem bijvoorbeeld vrij van werk.
 • Verricht geen zwaar tilwerk en buk niet te veel.
 • Slaap ’s nachts met een extra kussen onder uw matras, zodat u druk op uw oogleden voorkomt.
 • Voorkom dat de pleisters nat worden (met douchen bijvoorbeeld).

Vier tot zes dagen na de behandeling

De zwelling is nu grotendeels afgenomen en u mag terugkomen naar de kliniek. De oogarts verwijdert de hechtingen en pleisters en u kunt weer contactlenzen dragen.

Eén tot twee weken na de behandeling

De meeste patiënten beginnen na een week weer met werken, omdat ze weer toonbaar zijn door het verwijderen van de hechtingen. Dit is prima, mits u geen zwaar lichamelijk werk hoeft te verrichtten. U mag in deze periode nog geen oogmake-up dragen en ook geen bloedverdunnende medicijnen gebruiken. Paracetamol slikken is wel toegestaan, omdat dit uw bloed niet verdunt.

Tot zes weken na de behandeling

Blijf zoveel mogelijk uit de zon en ga niet onder de zonnebank. Uv-straling heeft namelijk een negatieve impact op het genezingsproces van de wonden. Ook blijven littekens hierdoor beter zichtbaar.

Tot enkele maanden na de behandeling

Na enkele maanden vervagen uw littekens. Uiteindelijk ziet u ze bijna niet meer, omdat ze wegvallen in de plooien van uw oogleden.


“Vorig jaar heb ik een ooglidcorrectie uit laten voeren bij Ooglift en het is het beste dat ik ooit heb gedaan! Het volledige herstel van mijn oogleden duurde wel enkele maanden, maar het is het dubbel en dwars waard!”


Mw. B.T.

Tips voor de juiste nazorg bovenooglidcorrectie

 • U mag niet autorijden na een ooglidcorrectie. Zorg dat u wordt opgehaald of kom met het openbaar vervoer naar de kliniek.
 • Vermijd gedurende enkele weken (zwaar) lichamelijk arbeid. Neem zeker de eerste dagen voldoende rust.
 • Voorkom druk op uw oogleden door niet te bukken en geen zware voorwerpen te tillen.
 • U kunt douchen na de ingreep, maar let erop dat u uw ogen niet natmaakt.
 • Roken kunt u beter achterwege laten, omdat dit het herstelproces verstoort.
 • We raden zwemmen en het dragen van oogmake-up af tot ongeveer twee weken na de operatie.
 • Vermijd de eerste zes weken na de ingreep zonlicht en zonnebanken.
 • Bij last van droge ogen vraagt u de arts om oogdruppels.

Neem contact op met Ooglift

Is uw vraag over het herstel of de nazorg na een bovenooglidcorrectie niet beantwoord? Stel deze dan gerust aan een van onze specialisten. We helpen u graag verder. Vul het onderstaande formulier in.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.