Ooglift kan zich voorstellen dat u benieuwd bent naar de kosten van een ooglidcorrectie. Bij Ooglift bent u heel voordelig uit omdat wij gemiddeld 45 ooglidcorrecties per week uitvoeren. Omgerekend is dat 2000 behandelingen per jaar. Dat is de reden dat wij een bovenooglidcorrectie al voor €875,- kunnen uitvoeren. Het intakegesprek en alle nazorg zijn bij de kosten inbegrepen. De gespecialiseerde oogchirurgen Dr. R.A. Geerling en Drs J.P. van der Pol hebben samen meer dan 19.000 ooglidcorrecties uitgevoerd. Sinds 2009 houden wij ons uitsluitend met ooglidcorrecties bezig.

Vergoeding kosten ooglidcorrectie

In sommige gevallen kunt u van de zorgverzekeraar een vergoeding krijgen voor de kosten van de ooglidcorrectie. Dit is het geval als uw hangende oogleden uw gezichtsveld beperken. De behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering wanneer uw oogleden voor uw pupil hangen als u ontspannen en recht naar voren kijkt. Er zijn ook zorgverzekeraars die de ooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering vergoeden. Univé en VGZ bijvoorbeeld. Kijk in uw polisvoorwaarden of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Een medisch adviseur van de zorgverzekeraar bepaalt uiteindelijk of de behandeling wordt vergoed.

Tarieven ooglidcorrectie

Tijdens het intakegesprek bekijken en bespreken we welke behandeling het beste bij uw situatie past. Wij maken onderscheid in een ooglidcorrectie van beide bovenoogleden voor €875,- en een onderoogliftcorrectie. De kosten hiervan bedragen €1300,-. Voor de verkleining van de ooglidspleet (dubbelzijdig) brengen wij €1250,- in rekening. Het herstel van een afstaand ooglid enkelzijdig (ectropion correctie) bedraagt €800,- en de kosten voor het herstel van een naar binnen gedraaid ooglid enkelzijdig (entropion correctie) zijn eveneens €800,-.

De ingreep

De oorzaak voor hangende oogleden is simpelweg ouder worden. De elasticiteit rondom de ogen vermindert en de oogleden worden dikker. Een van de consequenties hiervan is dat aan de bovenzijde de huid tot over de ooglidrand zakt. Een ooglidcorrectie biedt uitkomst en geeft u de frisse blik van vroeger terug. Het is een pijnloze behandeling. U wordt lokaal verdoofd en de totale behandeling duurt tussen de 30 en 45 minuten. Na een week mogen de hechtingen eruit en kunt u weer tientallen jaren vooruit.

Maak een afspraak voor meer informatie over een ooglidcorrectie.

Maak een afspraak

U kunt terecht bij alle zorgverzekeraars

Laat Ooglift digitaal een aanvraag voor u indienen bij uw verzekeraar.