Wallen onder uw ogen zorgen voor een vermoeide, onuitgeslapen blik. Naarmate u ouder wordt, verslapt de huid onder uw ogen en gaat deze hangen. Dit is gelukkig goed te verhelpen met een onderooglidcorrectie.

Voordat u een onderooglidcorrectie laat uitvoeren, is het verstandig om u goed in te lezen. Zo weet u precies hoe u zich kunt voorbereiden en hoe u het herstel bevordert. Het herstelproces van een onderooglidcorrectie is nagenoeg gelijk aan het herstel van een bovenooglidcorrectie.

Stel uw vraag 030 – 294 57 26

Foto’s herstel onderooglidcorrectie

Hieronder ziet u enkele foto’s van patiënten voor en na de behandeling.

Voor de behandeling.

Resultaat na behandeling.

 

Voor de behandeling.

Resultaat na behandeling.

 

Voor de behandeling.

Resultaat na behandeling.

 

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26

Voorbereiding op de onderooglidcorrectie

U wilt natuurlijk het beste resultaat bereiken na een onderooglidcorrectie. Het is daarom van uiterst belang om vooraf al rekening te houden met een aantal dingen:

 • Voorafgaand aan de behandeling bespreekt u uw medicijngebruik met uw arts. Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, dient u hier in overleg met uw arts enkele weken van tevoren mee te stoppen.
 • Stop minstens twee weken voor de ingreep met roken om het genezingsproces te bevorderen.
 • Drink enkele dagen voor de behandeling geen alcohol om bloedingen tijdens en na de ingreep te voorkomen.
 • Als u ziek bent op de dag van de behandeling of enkele dagen hiervoor, raden we aan om de behandeling uit te stellen tot een later moment. Het is namelijk belangrijk voor het herstelproces dat u gezond bent voor de ooglidcorrectie.
 • Zorg dat iemand u ophaalt na de behandeling. U mag namelijk niet autorijden.

Het herstel: tips en verwachtingen

De eerste week na de operatie

Meteen na de operatie is er al een verschil zichtbaar, maar het uiteindelijke resultaat ziet u pas na enkele maanden. Om een optimaal resultaat te bereiken is het van groot belang om de eerste dagen na de ingreep uw wond goed te verzorgen. Volg daarom de volgende tips op:

 • Rust nemen is het allerbelangrijkste. Dit doet u door vrij te nemen van uw werk, niet te bukken, geen zware spullen te tillen en stress zoveel mogelijk te vermijden.
 • Uw wondjes en pleisters mogen niet nat worden. Douche daarom kort en houd uw hoofd niet onder de douchestraal.
 • U mag geen contactlenzen dragen, omdat u de wondjes kapot kunt maken door aan uw oogleden te trekken.
 • We raden het dragen van oogmake-up sterk af, omdat dit het herstelproces vertraagt.
 • Neem ook geen bloedverdunners, zoals ibuprofen of alcohol. Paracetamol mag wel, omdat dit medicijn uw bloed niet verdunt.
 • Vermijd direct zonlicht en ga de eerste zes weken niet onder de zonnebank.

Richting het einde van de eerste week komt u terug naar de kliniek. De oogarts verwijdert dan de pleisters en hechtingen en voert een nacontrole uit.

De tweede week na de operatie

De zwelling is in de tweede week sterk afgenomen en nauwelijks meer zichtbaar. In overleg met uw arts kunt u weer contactlenzen dragen. De meeste patiënten gaan in deze week weer aan het werk. Vanaf de derde week mag u weer oogmake-up dragen en bloedverdunners innemen. Het herstel van uw littekens bevordert u met littekencrème.

Het resultaat

Wat u kunt verwachten van een onderooglidcorrectie

Voor het eindresultaat is wat geduld nodig, maar het is het zeker waard. Het duurt enkele maanden voor uw littekens vervagen, maar dan zijn ze bijna niet meer zichtbaar. De incisies worden namelijk in natuurlijke huidplooien gemaakt, zodat ze hierin wegvallen na verloop van tijd. U heeft nog jarenlang plezier van de ooglidcorrectie.


“Zeer tevreden. Erg professionele behandeling en een mooi resultaat.”


Mr. F.T.

Onderooglidcorrectie ervaringen

Neem contact op met Ooglift

Via 030 294 5726 of onderstaand contactformulier neemt u gemakkelijk en vrijblijvend contact op met Ooglift.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.