Bij ptosis werkt de spier die het bovenooglid omhoog trekt niet goed. Het gevolg is een hangend bovenooglid dat het zicht belemmert. Het kan voorkomen aan een of beide bovenoogleden. De oogchirurgen van Ooglift verhelpen ptosis gemakkelijk met een ooglidcorrectie.

 • Ruime ervaring: meer dan 23.000 ooglidcorrecties
 • Deskundige oogartsen: gespecialiseerd in ooglidcorrecties
 • Natuurlijk resultaat: na de behandeling ziet u er jaren jonger uit

Vraag direct een gratis consult aan via ons afspraakformulier of door te bellen naar onderstaand telefoonnummer.

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26

Erg fijn en duidelijk consult gehad met Rob Geerling. Zeer vriendelijke en professionele man, legt alles goed uit en is eerlijk over de behandeling en de verwachting. De ooglidcorrectie verliep goed en snel en de nazorg is ook uitstekend. Ik zou Ooglift zeker aanraden!

Consult met een ervaren oogarts

Heeft u last van hangende oogleden en twijfelt u over een ooglidcorrectie? Wacht dan niet langer en vraag een vrijblijvend consult aan met een van onze oogchirurgen. De specialist neemt de tijd voor u: hij legt u eerlijk uit wat u kunt verwachten van een ooglidcorrectie en bespreekt uw klachten met u. Ook controleert hij of u in aanmerking komt voor de behandeling.

In onze kliniek voeren twee ervaren oogchirurgen de behandelingen uit: dr. R.A. Geerling en drs. J.P. van der Pol. Lees meer over deze artsen door op de buttons onder de foto te klikken en kies zelf met wie u een consult wilt.

Kliniek

Ooglift
Buitenweg 26-H
3602 PS Maarssen, Utrecht

030 294 5726
info@ooglift.nl

Openingstijden

Maandag:09:00 – 18:00 uur
Dinsdag:09:00 – 18:00 uur
Woensdag:09:00 – 18:00 uur
Donderdag:09:00 – 18:00 uur
Vrijdag:09:00 – 18:00 uur
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

Ptosis behandelen met een ooglidcorrectie

Onze oogartsen verhelpen ptosis, ofwel een laagstaand bovenooglid, met een ooglidcorrectie. De behandeling duurt ongeveer een half uur en gaat als volgt:

 • De arts dient u eerst een verdoving toe in uw bovenoogleden.
 • Vervolgens maakt hij een klein sneetje in de bovenste oogleden en verwijdert hij een reepje overtollig huid- en vetweefsel en een stukje van de onderliggende spier.
 • Hij dicht de wondjes met speciale hechtingen voor uw ogen. De littekens zullen niet of nauwelijks zichtbaar zijn.
 • U krijgt een koelbril op om zwellingen zoveel mogelijk tegen te gaan.
 • Enkele dagen na de behandeling komt u terug naar de kliniek voor een nacontrole. De arts haalt dan de hechtingen uit uw oogleden.

Resultaten van ooglidcorrecties

Vrouw, 42 jaar voor ooglidcorrectie
Vrouw, 42 jaar voor de behandeling
Resultaten na de ooglidcorrectie
Resultaten na de behandeling.
Man, 70 jaar voor ooglidcorrectie
Man, 70 jaar voor de behandeling
Resultaten na de ooglift
Resultaat na behandeling.

Bekijk meer resultaten

Kosten ooglidcorrectie

Met een bovenooglidcorrectie verhelpt de oogarts ptosis. U betaalt slechts € 875,- voor de behandeling. De nacontroles zijn inbegrepen bij deze prijs.

Wilt u weten of u de behandeling vergoed kunt krijgen van uw zorgverzekeraar? Bekijk dan onze pagina ooglidcorrectie vergoeding.

BehandelingKosten (incl. btw)
ConsultGratis
Correctie ptosis bovenoogleden€ 875,-

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26

Naarmate ik ouder werd gingen mijn oogleden steeds meer hangen dus toen gekozen voor een ooglidcorrectie. Erg blij dat ik het heb gedaan echt een topresultaat ik kan het iedereen aanraden!

Veelgestelde vragen ptosis

Omdat onze artsen vaak dezelfde vragen krijgen over ptosis, hebben we de meestgestelde vragen hieronder voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via 030 – 294 57 26.

Wat is ptosis?

Ptosis is een medische term en betekent het hangen van een of beide bovenoogleden. Bij ptosis functioneert de bovenooglidspier niet optimaal, waardoor het bovenooglid lager hangt dan gewoonlijk.

Wat zijn de oorzaken van ptosis?

Vaak is de oorzaak van ptosis ouderdom. Ptosis ontstaat namelijk door een spierverslapping in het bovenste ooglid. De spier die niet meer goed functioneert heet de musculus levator palpebrae superioris, ook wel levatorspier genoemd. In sommige gevallen kan er sprake zijn van een aangeboren afwijking, een spierziekte of een zenuwafwijking.

Wat zijn veelvoorkomende klachten bij ptosis?

Een overhangend ooglid kan verschillende klachten geven. Dit zijn de meest voorkomende klachten bij ptosis:

 • Beperkt zicht
 • Hoofdpijn
 • Vermoeide of onuitgeslapen uitstraling
 • Boze uitstraling
 • Verouderd gezicht
 • Een lui oog (bij kinderen)

Hoe wordt ptosis behandeld?

Ptosis behandelen we bij Ooglift operatief. Wanneer de oogspier losgeraakt is van het ooglid, zetten we deze met een ptosisoperatie weer vast. We noemen dit ook wel een bovenooglidcorrectie. We voeren de bovenooglidcorrectie altijd uit onder plaatselijke verdoving.

Met een bovenooglidcorrectie corrigeren we de hoogte van het ooglid. Belangrijk om te weten is dat de spierfunctie met deze operatie niet herstelt. Daarom zal bij aangeboren ptosis de beweeglijkheid van beide oogleden in de meeste gevallen blijven verschillen, ook na de ooglidcorrectie.

Contact opnemen met Ooglift

Wilt u meer weten over ptosis of de behandeling ervan? Bekijk onze pagina veelgestelde vragen ooglidcorrectie. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze specialisten. Ze helpen u graag. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via een van de onderstaande buttons.

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26