Bij Ooglift begrijpen we dat u graag goed geïnformeerd wordt voordat u zich laat behandelen. Daarom zetten we de meest gestelde vragen over de ooglidcorrectie voor u op een rijtje. Lees de veelgestelde vragen eens rustig door en neem contact met ons op wanneer u nog andere vragen heeft. Tijdens een gratis intakegesprek vertelt de oogchirurg u graag meer.

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26

Direct naar

Voor de behandeling

De behandeling

Na de behandeling

Kosten en vergoeding

Voor de behandeling

Kom ik in aanmerking voor een ooglidcorrectie?

U komt in aanmerking voor een bovenooglidcorrectie wanneer u last heeft van hangende oogleden. U vindt dit niet mooi of ervaart klachten als slecht zicht en hoofdpijn. Voor een onderooglidcorrectie geldt dat u last moet hebben van wallen of ‘zakken’ onder uw ogen. Dit is dan ook altijd een cosmetische ingreep. Vraag een vrijblijvend consult aan en we vertellen u direct of de behandeling u van uw klachten af helpt.

Waarom zou ik me bij Ooglift laten behandelen?

Er zijn veel klinieken die ooglidcorrecties uitvoeren. U kunt echter niet zomaar een willekeurige kliniek binnenstappen. De kwaliteit en veiligheid van de klinieken kan namelijk nogal verschillen. Bij Ooglift weet u zeker dat u behandeld wordt door een ervaren en gespecialiseerd oogarts. In onze kliniek werken we op veilige en hygiënische wijze, zodat de kans op complicaties minimaal is.

Hoe kan ik me voorbereiden op een ooglidcorrectie?

U wilt natuurlijk een optimaal resultaat bereiken en daar is een goede voorbereiding noodzakelijk voor. Het is belangrijk dat u het advies van de oogarts opvolgt. Drink bijvoorbeeld geen alcohol en neem geen bloedverdunnende medicijnen voor de behandeling. Zorg dat u goed uitgerust naar de kliniek komt, regel vervoer voor de terugweg en neem de eerste week na de behandeling vrij van werk.

Lees meer tips over de voorbereiding op onze pagina voorbereiding ooglidcorrectie.

De behandeling

Moet je onder narcose tijdens een ooglidcorrectie?

Nee, u hoeft niet onder narcose voor de ooglidcorrectie. We verdoven uw oogleden met een lokale verdoving. Hierdoor hoeft u van tevoren niet nuchter te zijn en kunt u na de ingreep snel weer naar huis. Bij een narcose kunt u bovendien wel een paar dagen nodig hebben om bij te komen, terwijl u hier bij een lokale verdoving geen last van heeft.

Door wie word ik behandeld?

Ooglift werkt alleen met gespecialiseerde en erkende oogchirurgen met een ruime ervaring. Meer dan 19.000 patiënten gingen u al voor bij onze kliniek. U wordt geholpen door dr. Geerling of drs. Van der Pol. Lees meer over onze artsen.

Doet een ooglidcorrectie pijn?

Nee, een ooglidcorrectie doet geen pijn. U krijgt namelijk een plaatselijke verdoving, zodat u niets van de ingreep voelt. Het prikje voor de verdoving kan vervelend voelen, maar dit is zo voorbij.

Kan ik mijn boven- en onderoogleden tegelijk laten liften?

Ja, bij Ooglift kunt u zowel de onderste als de bovenste oogleden laten behandelen. Bij de ooglidcorrectie boven en onder voeren we deze behandeling in één keer uit, zodat u ook maar één keer hoeft te herstellen.

Na de behandeling

Hoelang is het effect zichtbaar?

Het effect van de ooglidcorrectie is de rest van uw leven zichtbaar. Omdat we een teveel aan huid weghalen, zult u hier de rest van uw leven profijt van hebben. Houd er echter wel rekening mee dat uw huid opnieuw kan verslappen in de jaren na de ingreep. Dit is de reden dat we sommige patiënten na een jaar of tien opnieuw behandelen. In de meeste gevallen is dit echter niet nodig.

Blijf je de littekens zien na de operatie?

De littekens van een ooglidcorrectie vallen weg in uw oogleden. Hier houdt de chirurg tijdens de behandeling al rekening mee, zodat ze uiteindelijk helemaal niet meer zichtbaar zijn. De littekentjes zijn in het begin nog wel zichtbaar, maar na een paar maanden zal niemand meer zien dat u geopereerd bent.

Wanneer kan ik littekencrème op mijn oogleden smeren?

Wacht met het smeren van littekencrème tot de wondjes gesloten zijn en er geen korstjes meer opzitten. Vaak is dit het geval na het verwijderen van de hechtingen, soms moet u nog iets langer wachten. De crème mag namelijk niet in de wondjes komen.

Hoe snel kan ik weer aan het werk?

We raden u aan om na de ooglidcorrectie vijf tot zeven dagen thuis te blijven. U dient voldoende te rusten om het herstel te bevorderen. Bovendien zijn uw oogleden wat gezwollen, kan er sprake zijn van verkleuring door bloeduitstortingen en zitten er nog hechtingen in de wondjes. Bij lichamelijk zwaar werk kan het zijn dat u langer vrij moet nemen, omdat u te veel druk op de oogleden moet voorkomen.

Kan ik mijn lenzen wel dragen na de ooglidcorrectie?

Na de ingreep kunt u niet direct weer lenzen dragen. U moet namelijk (licht) aan het ooglid trekken om de lens in te kunnen brengen. Daarom raden we u aan om in de eerste week een bril te dragen. Wanneer u de lenzen weer kunt inbrengen zonder het ooglid te beschadigen, mag u de lenzen wel weer dragen.

Mag je make-up opdoen na een ooglidcorrectie?

Na de ingreep mag u geen oogmake-up dragen om te voorkomen dat er make-up in uw wondjes komen. Wees ook voorzichtig met foundation, BB-cream en andere gezichtscrèmepjes. Lippenstift kunt u bijvoorbeeld wel gebruiken zonder risico.

Mag je na een ooglidcorrectie in de zon?

Wij raden het sterk af om na een ooglidcorrectie in de zon of onder de zonnebank te gaan. Vermijd zonlicht en de zonnebank de eerste zes weken na de ingreep. Dit zorgt namelijk voor verkleuring van uw littekens.

Mag je sporten na de ooglidcorrectie?

Na een week mag u weer voorzichtig sporten, maar pas op dat er niet te veel druk op uw oogleden komt te staan. Bij contactsporten en balsporten waarbij uw huid het risico loopt om te beschadigen, raden we aan om deze de eerste maand nog niet te beoefenen.

Kosten en vergoeding

Hoeveel kost een ooglidcorrectie?

Bij Ooglift betaalt u vaste tarieven voor de behandelingen. Een onderooglidcorrectie kost bijvoorbeeld € 1.300,-. Voor een bovenooglidcorrectie betaalt u € 875,-. Een vrijblijvend consult en de nazorg zijn bij de kosten inbegrepen.

Krijg ik de ooglidcorrectie vergoed?

U kunt een bovenooglidcorrectie vergoed krijgen wanneer er sprake is van een medische indicatie. Dit betekent dat uw oogleden in zo’n ernstige mate over uw ogen hangen, dat ze uw pupillen gedeeltelijk bedekken. Een vergoeding voor de onderooglidcorrectie krijgt u eigenlijk nooit. De aanleiding hiervoor is namelijk altijd cosmetisch.

Heeft u nog meer vragen?

Voor meer informatie over de ooglidcorrectie bekijkt u onze andere pagina’s:

Voordat we u behandelen, willen we zeker weten dat u de juiste keuze maakt. Daarom krijgt u eerst een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek met een oogchirurg. Bel Ooglift voor een afspraak of klik op onderstaande button.

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26