We krijgen vaak de vraag over het gebruik van Arnica zalf, druppels en tabletjes bij een ooglidcorrectie. Wat voor middel is het precies en werkt het ook echt? We vertellen u graag meer over de werking van Arnica zalf.

Wat is Arnica?

Arnica staat ook wel bekend als ‘valkruid’. Dit komt omdat dit kruid vaak terugkomt in producten voor het verzachten van pijn in de gewrichten en spieren na bijvoorbeeld een valpartij. De plant bevat meer dan 150 actieve ingrediënten, waaronder flavonoïden, carotenoïden, kiezelzuur en essentiële oliën.

Heeft Arnica een helende werking?

Op veel van de verpakkingen van Arnica zalf, druppels en tabletten staat beschreven dat Arnica een helende werking op gewrichten en spieren heeft na een harde val of stoot. Het kruid zou de doorbloeding van het beschadigde gebied bevorderen. Het is bekend dat een goede doorbloeding het herstel versnelt. Arnica is echter een homeopathisch geneesmiddel. Dit betekent dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat het ook daadwerkelijk een helende werking heeft.

Zwellingen en bloeduitstortingen verminderen

Na een ooglidcorrectie zullen uw ogen gevoelig aanvoelen. Na enige tijd zal er een zwelling ontstaan en zal er een verkleuring optreden door de kleine bloeduitstortingen. U kunt de volgende dingen doen om het herstel te bevorderen:

  • Neem rust en laat de wonden zo veel mogelijk met rust.
  • Verhoog uw hoofdeinde van het door middel van een extra kussen onder de matras. Zo voorkomt u druk op uw oogleden.
  • Probeer niet te kauwen op de dag van behandeling maar kies voor een yoghurtje of soep.
  • Voorkom dat de pleisters nat worden door voorzichtig te douchen.

Naast bovengenoemde tips kunt u gebruikmaken van Arnica zalf wanneer u dit een fijn gevoel geeft. We verplichten het gebruik van Arnica echter niet. Denkt u eraan dat u de zalf niet in de open wond smeert. Enkel op de opgezwollen, niet beschadigde huid. De Arnica druppels of tabletjes kunt u een week van tevoren tot een week na de behandeling gebruiken.

Contact opnemen met Ooglift

Heeft u vragen omtrent de Arnica of overweegt u een ooglidcorrectie? Neem dan contact met ons via 030 – 294 57 26 of vul onderstaand contactformulier in.

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.