Er zijn twee verschillende typen ooglidcorrecties. We spreken van een bovenooglidcorrectie wanneer een arts hangende oogleden verhelpt met een chirurgische ingreep. Bij een onderooglidcorrectie verwijdert de arts uw wallen om een frisse blik terug te krijgen.

Een ooglidcorrectie is nodig wanneer hangende oogleden of wallen ongemakken veroorzaken, zoals hoofdpijn, verminderd zicht en een vermoeid uitziende blik.

Bovenooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is de ideale oplossing voor zware, hangende oogleden. Deze kunnen vervelende medische en cosmetische klachten geven. Medische klachten zijn een verminderd zicht, hoofdpijn en vermoeidheid. Ook kunnen hangende oogleden klachten van migraine verergeren. Cosmetische klachten zijn een vermoeide, ouder uitziende blik of een norse uitstraling. Met een bovenooglidcorrectie verhelpt u deze klachten.

Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie wordt uitgevoerd wanneer verdikt, uitgezakt weefsel of vocht wallen veroorzaakt. De vorm van uw onderooglid kan zodanig veranderen dat het naar buiten gaat hangen. Wallen geven meestal een vermoeid uiterlijk, ongeacht hoe uitgeslapen u bent. Met een onderooglidcorrectie kunt u weer een frisse, uitgeslapen blik terugkrijgen.

Oorzaken

Hangende oogleden

Oogleden gaan hangen wanneer de huid uitgerekt raakt. Sommige mensen worden echter al geboren met hangende oogleden, bij deze is het aangeboren en meestal erfelijk bepaald. Dikke bovenoogleden worden veroorzaakt door de aanwezigheid van onderhuids vet. Ook dit is meestal aangeboren en erfelijk. Het vet kan in de loop van de tijd uitzakken met toename van hangende oogleden en het ontstaan van een norse blik.

  • De huid van de bovenoogleden verslapt door ouderdom.
  • Het kan aangeboren zijn, het zit dan vaak in de familie
  • Het vetweefsel dat zich achter uw ooglid bevindt, zakt uit.

Wallen

Onder uw ogen kunnen chronische wallen ontstaan. Dit heeft niets te maken met slecht of te kort slapen, maar met huidveroudering en/of toename van vet. Door verslapping van de huid kan deze uitzakken en het vet niet meer terug drukken. Vochtwallen ontstaan ook door verminderde elasticiteit van de onderoogleden maar dan in combinatie met de aanleg om vocht vast te houden. Door verslapping van de huid, kan vocht zich sneller in de huid stapelen en vochtwallen veroorzaken. Deze zitten lager dan vetwallen. meestal op de hoogte van de jukbeenderen.

Voor wie is een ooglidcorrectie geschikt?

Niet iedereen kan een ooglidcorrectie ondergaan. Tijdens het gratis consult neemt onze gespecialiseerde arts een medische vragenlijst met u door. De arts stelt u dan vragen over uw gezondheid, medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. Hij vertelt u of u in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie.

Wat gebeurt er bij een ooglidcorrectie?

Bovenooglidcorrectie

Allereerst tekent de arts op uw oogleden af waar hij de incisies zal maken. Vervolgens krijgt u een lokale verdoving toegediend. De snee wordt horizontaal gemaakt in de van nature aanwezige huidplooien. Vervolgens haalt de arts het overtollige weefsel weg en plaatst hij de hechtingen. Deze worden binnen een week weer verwijderd. U zult in de week na de correctie lichte hinder ervaren door blauwe, opgezwollen oogleden. Het litteken zal niet of nauwelijks te zien zijn, omdat deze grotendeels in uw natuurlijke huidplooi zit verborgen.

Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie verrichten wij vanaf 2024 enkel met de laserlift techniek. Met laser wordt hierbij van binnenuit de huid verstrakt en het overtollige vet weggesmolten. Omdat er geen grote incisie wordt gemaakt, is het herstel sneller vergeleken met de operatieve benadering. Littekens ontstaan er niet of nauwelijks.

Kosten ooglidcorrecties

Er zijn twee soorten ooglidcorrecties: een bovenooglidcorrectie en een onderooglidcorrectie. In onderstaande tabel vindt u de prijzen voor beide typen ooglidcorrecties. Het intakegesprek is gratis.

AfspraakKosten (incl. BTW)
Eerste consult (intake gesprek)Gratis
Ooglidcorrectie van beide bovenoogleden (ooglift) incl. intakegesprek
en (eventuele) nacontroles tot 1 jaar na behandeling
€ 1250,-
Laserlift-onderooglidcorrectie van beide onderoogleden incl. intakegesprek
en (eventuele) nacontroles tot 1 jaar na behandeling
€ 1500,-
Consult€ 250,-
Tarieven gelden in onze nieuwe kliniek in Blaricum

Gratis consult aanvragen 030 2945726