Er zijn twee verschillende typen ooglidcorrecties. We spreken van een bovenooglidcorrectie wanneer een arts hangende oogleden verhelpt met een chirurgische ingreep. Bij een onderooglidcorrectie verwijdert de arts uw wallen om een frisse blik terug te krijgen.

Een ooglidcorrectie is nodig wanneer hangende oogleden of wallen ongemakken veroorzaken, zoals hoofdpijn, verminderd zicht en een vermoeid uitziende blik.

Bovenooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is de ideale oplossing voor zware, hangende oogleden. Deze kunnen vervelende medische en cosmetische klachten geven. Medische klachten zijn een verminderd zicht en hoofdpijn. Cosmetische klachten zijn een vermoeide, ouder uitziende blik en een boos gezicht. Met een bovenooglidcorrectie verhelpt u deze klachten.

Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie wordt uitgevoerd wanneer verdikt, uitgezakt weefsel of vocht wallen veroorzaakt. De vorm van uw onderooglid kan zodanig veranderen dat het naar buiten gaat hangen. Dit noemt men ook wel ectropion. Ook geven de wallen u een vermoeid uiterlijk, ongeacht hoe uitgeslapen u bent. Met een onderooglidcorrectie kunt u weer een frisse, uitgeslapen blik terugkrijgen.

Oorzaken

Hangende oogleden

Oogleden gaan hangen wanneer deze dikker worden. Deze verdikking zorgt ervoor dat uw oogleden gaan hangen. Er zijn drie oorzaken voor hangende oogleden. Allen hebben ze grotendeels met ouderdom te maken hebben:

  • De huid in uw voorhoofd verslapt, waardoor uw wenkbrauwen zakken.
  • De elasticiteit van uw oogleden neemt af.
  • Het vetweefsel dat zich achter uw ooglid bevindt, zakt uit.

Wallen

Onder uw ogen kunnen chronische wallen ontstaan. Dit heeft niets te maken met slecht of te kort slapen, maar met huidveroudering. De veroudering van de huid kan vocht- of vetwallen veroorzaken. Vochtwallen ontstaan door verminderde elasticiteit van de onderoogleden. Vervolgens ontstaat er een huidoverschot waar vocht in komt. Dit vocht vormt wallen onder uw ogen. Vetwallen ontstaan als gevolg uitgezakt vetweefsel.

Voor wie is een ooglidcorrectie geschikt?

Niet iedereen kan een ooglidcorrectie ondergaan. Tijdens het gratis consult neemt onze gespecialiseerde oogarts een medische vragenlijst met u door. De arts stelt u dan vragen over uw gezondheid, medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. Hij vertelt u of u in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie.

Wat gebeurt er bij een ooglidcorrectie?

Bovenooglidcorrectie

Allereerst tekent de arts op uw oogleden af waar hij de incisies zal maken. Vervolgens krijgt u een lokale verdoving toegediend. De snee wordt horizontaal gemaakt in de van nature aanwezige huidplooien. Vervolgens haalt de arts het overtollige weefsel weg en plaatst hij de hechtingen. Deze worden binnen een week weer verwijderd. U zult in de week na de correctie lichte hinder ervaren door blauwe, opgezwollen ogen. Het litteken zal niet of nauwelijks te zien zijn, omdat deze in uw natuurlijke huidplooi zit verborgen.

Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie verloopt op dezelfde manier als een bovenooglidcorrectie. De oogarts maakt de snee onder het oog, net onder de oogharen. Ook bij een onderooglidcorrectie zijn uw oogleden gezwollen na de ingreep. De littekens zijn nauwelijks zichtbaar.

Kosten ooglidcorrecties

Er zijn twee soorten ooglidcorrecties: een bovenooglidcorrectie en een onderooglidcorrectie. In onderstaande tabel vindt u de prijzen voor beide typen ooglidcorrecties. Het intakegesprek is gratis.

BehandelingKosten
ConsultGratis
Bovenooglidcorrectie beide ogen€ 875,-
Onderooglidcorrectie beide ogen€ 1.300,-

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26