Goede nazorg is noodzakelijk om een optimaal resultaat te bereiken na een bovenooglidcorrectie. Direct na uw operatie begint het herstelproces. U dient met enkele zaken rekening te houden, zodat de wondjes mooi genezen en u snel kunt genieten van een prachtig resultaat.

Op deze pagina ziet u foto’s van het herstel na een bovenooglidcorrectie. Ook leest u informatie over wat u kunt verwachten en wat de juiste nazorg is om uw ogen goed te laten herstellen. Deze maatregelen treft u zowel bij de bovenooglidcorrectie als bij de onderooglidcorrectie. Voor meer informatie over het herstel van een ooglidcorrectie neemt u contact met ons op. 

Stel uw vraag 030 – 294 57 26

Foto’s herstel bovenooglidcorrectie

Hieronder ziet u foto’s van een van onze patiënten, gemaakt tijdens de eerste paar dagen na een ooglidcorrectie. Op de foto’s ziet u dat de oogleden enkele dagen na de ingreep wat gezwollen zijn. Ook kunnen er blauwe plekken ontstaan rondom de ogen. Uw lichaam herstelt zich binnen enkele dagen. Lees het dagboek van deze patiënt om meer te weten te komen over haar ervaring met een ooglidcorrectie.


“Alles werd heel duidelijk uitgelegd zodat ik precies wist wat ik kon verwachten. De oogarts was kalm en stelde me op mijn gemak. De ooglidcorrectie zelf duurde een half uurtje en ik kreeg daarna duidelijke instructies mee voor het herstel. Ik kon vrij gauw daarna naar huis. Heel fijne ervaring gehad bij Ooglift.”


Mw. S.G.

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26

Verwachtingen van het herstel

Voorbereiding

Voor een optimaal herstel van een bovenooglidcorrectie is een goede voorbereiding zeer belangrijk. Zo dient u voor de ingreep te stoppen met het innemen van bloedverdunnende middelen om (na)bloedingen en complicaties tegen te gaan. Dit betekent dat u enkele dagen voor tot 1 week na de ingreep beter geen alcohol kunt drinken en indien mogelijk tijdelijk moet stoppen met het innemen van bloedverdunnende medicatie. Overleg aanpassingen aan uw medicatie altijd met uw eigen behandelend arts. Paracetamol slikken is wel toegestaan, omdat dit uw bloed niet verdunt.

Tot slot raden wij af om te roken omdat iedereen weet dat dit ongezond is en omdat dit de genezing van de wondjes verstoort. Probeer dus te stoppen met roken.

De eerste dagen na de behandeling

Direct na de behandeling ziet u al verschil. U moet er wel rekening mee houden dat het gebied rondom uw ogen de eerste dagen gezwollen en rood gekleurd is. Voor een prachtig resultaat houdt u zich aan de volgende richtlijnen:

 • Neem genoeg rust deze dagen. Neem bijvoorbeeld vrij van werk als u lichamelijk werk verricht.
 • Vermijd hoesten, niezen, tillen en bukken.
 • Slaap ’s nachts met een extra kussen onder het hoofdeinde van uw matras, zodat u druk op uw oogleden voorkomt.
 • Voorkom dat de pleisters nat worden (met douchen bijvoorbeeld).
 • U kunt 24 uur na de behandeling weer starten met uw bloedverdunners.

Vier tot zes dagen na de behandeling

De zwelling is nu grotendeels afgenomen en u mag terugkomen naar de kliniek. De ooglidspecialist verwijdert de hechtingen en pleisters en u kunt weer contactlenzen dragen.

Eén tot twee weken na de behandeling

De meeste patiënten beginnen na een week weer met werken. Dit is prima, mits u geen zwaar lichamelijk werk hoeft te verrichtten. Na 10 dagen mag u weer oogmake-up dragen.

Tot zes weken na de behandeling

Blijf zoveel mogelijk uit de zon en ga niet onder de zonnebank. Uv-straling heeft namelijk een negatieve impact op het genezingsproces van de wonden. Bescherm uw huid goed met een zonnebrandmiddel met een hoge SPF (Sun Protection Factor) en een zonnebril.

Tot enkele maanden na de behandeling

Na enkele maanden vervagen uw littekens. Uiteindelijk ziet u ze bijna niet meer, omdat ze voor een groot deel wegvallen in de plooien van uw oogleden en huidplooien.


“Vorig jaar heb ik een ooglidcorrectie uit laten voeren bij Ooglift en het is het beste dat ik ooit heb gedaan! Het volledige herstel van mijn oogleden duurde wel enkele maanden, maar het is het dubbel en dwars waard!”


Mw. B.T.

Tips voor de juiste nazorg bovenooglidcorrectie

 • U mag niet autorijden na een ooglidcorrectie. Zorg dat u wordt opgehaald of kom met het openbaar vervoer naar de kliniek.
 • Vermijd gedurende 2 weken zwaar lichamelijk arbeid. Neem zeker de eerste dagen voldoende rust.
 • Voorkom druk op uw oogleden door niet te bukken en geen zware voorwerpen te tillen.
 • U kunt douchen na de ingreep, maar let erop dat u uw ogen niet natmaakt.
 • Roken kunt u beter achterwege laten, omdat dit het herstelproces verstoort.
 • Vermijd de eerste zes weken na de ingreep direct zonlicht en zonnebanken; gebruik altijd een zonnebrandmiddel op uw huid.
 • Bij last van droge ogen vraagt u de arts om oogdruppels.

Neem contact op met Ooglift

Is uw vraag over het herstel of de nazorg na een bovenooglidcorrectie niet beantwoord? Stel deze dan gerust aan een van onze ooglidspecialisten. We helpen u graag verder. Vul het onderstaande formulier in.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.