Bij Ooglift begrijpen we dat u graag goed geïnformeerd wordt voordat u zich laat behandelen. Daarom zetten we de meest gestelde vragen over de ooglidcorrectie voor u op een rijtje. Lees de veelgestelde vragen eens rustig door en neem contact met ons op wanneer u nog andere vragen heeft. Tijdens een gratis intakegesprek vertelt de arts u graag meer.

Gratis consult aanvragen 030 2945726

Direct naar

Voor de behandeling

De behandeling

Na de behandeling

Kosten en vergoeding

Voor de behandeling

Kom ik in aanmerking voor een ooglidcorrectie?

U komt in aanmerking voor een bovenooglidcorrectie wanneer u last heeft van hangende oogleden. U vindt dit niet mooi of ervaart klachten als vermoeidheid of hoofdpijn. Of misschien is uw make-up niet goed aan te brengen of blijft niet goed zitten. Voor een onderooglidcorrectie geldt dat u last moet hebben van vocht- of vetwallen, overtollige huid of ‘zakken’ onder uw ogen. Dit is dan ook altijd een cosmetische ingreep. Vraag een vrijblijvend consult aan en we vertellen u direct of de behandeling u van uw klachten af helpt.

Waarom zou ik me bij Ooglift laten behandelen?

Er zijn veel klinieken die ooglidcorrecties uitvoeren.  De ene kliniek is echter dan andere niet. De kwaliteit en veiligheid van de klinieken kunnen nogal verschillen. Bij Ooglift weet u zeker dat u behandeld wordt door een ervaren en oogspecialist. In onze kliniek werken we op veilige en hygiënische wijze en zijn wij zeer ervaren en deskundig.

Hoe kan ik me voorbereiden op een ooglidcorrectie?

U wilt natuurlijk een optimaal resultaat bereiken en daar is een goede voorbereiding noodzakelijk voor. Het is belangrijk dat u het advies van de arts opvolgt. Let erop dat u geen Ibuprofen, Aspirine, Diclofenac, Saridon of andere bloed verdunnende pijnstillers gebruikt een week voor de behandeling. Drink enkele dagen voor de behandeling geen alcohol. Alcohol maakt het bloed dunner waardoor de kans op een bloeding groter wordt. Zorg dat u volledige rust kunt nemen gedurende 24 uur na de behandeling. Dus geen visite en niet bellen; alleen in een luie stoel zitten of op bed liggen en naar het toilet gaan is toegestaan.
Lees meer tips over de voorbereiding op onze pagina voorbereiding ooglidcorrectie.

De behandeling

Moet je onder narcose tijdens een ooglidcorrectie?

Nee, u hoeft niet onder narcose voor de ooglidcorrectie. We verdoven uw oogleden met een lokale verdoving. Hierdoor hoeft u van tevoren niet nuchter te zijn en kunt u na de ingreep snel weer naar huis. Lokale verdoving kent nagenoeg geen nadelen en complicaties. De meest voorkomende gevolgen van narcose zijn: slaperigheid, misselijkheid en/of braken, concentratieproblemen, slaapproblemen, hoofdpijn, minder eetlust, spier- en rugpijn en een droge keel of keelpijn. Bij een narcose heeft u over het algemeen dus wel een paar dagen nodig om u weer fit te voelen, terwijl dat bij een lokale verdoving niet nodig is.

Door wie word ik behandeld?

Ooglift werkt alleen met gespecialiseerde en erkende ooglidspecialisten met een ruime ervaring. Meer dan 30.000 patiënten gingen u al voor bij onze kliniek. U wordt geholpen door Dr. R.A. Geerling. Lees meer over onze artsen.

Doet een ooglidcorrectie pijn?

Nee, een ooglidcorrectie doet geen pijn. U krijgt namelijk een plaatselijke verdoving, zodat u niets van de ingreep voelt. Het prikje voor de verdoving kan even vervelend voelen, maar dit is zo voorbij.

Kan ik mijn boven- en onderoogleden tegelijk laten liften?

Nee, bij Ooglift kunt u niet beide behandelingen tegelijkertijd laten uitvoeren. Wanneer u dat zou willen moet u onder narcose. Bij Ooglift behandelen wij alleen onder plaatselijke verdoving. Ooglidcorrecties zijn relatief korte behandelingen. Narcose geeft risico op complicaties en is voor een dergelijke ingreep, volgens de huidige medische richtlijnen, veel te ingrijpend.

Na de behandeling

Hoelang is het effect zichtbaar?

Het effect van de bovenooglidcorrectie is de rest van uw leven zichtbaar. Omdat we een teveel aan huid weghalen, zult u hier de rest van uw leven profijt van hebben. Houd er echter wel rekening mee dat uw huid opnieuw kan verslappen in de jaren na de ingreep. Dit is de reden dat we sommige patiënten na een jaar of tien opnieuw behandelen. In de meeste gevallen is dit echter niet nodig.

Blijf je de littekens zien na de operatie?

De littekens van een bovenooglidcorrectie vallen grotendeels weg in de arcadeboog van uw oogleden. Hier houdt de arts tijdens de behandeling al rekening mee. De littekentjes kunnen in het begin nog rood zijn maar roodheid verdwijnt in de loop van de tijd per definitie. Bij de één duurt dat echter langer dan bij de ander.

Wanneer kan ik littekencrème op mijn oogleden smeren?

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat litteken crème helpt bij de genezing van littekens. Het hoeft van ons dus niet, maar mag wel. Als u toch litteken crème wilt gebruiken, wacht hiermee in ieder geval tot 10 dagen na de behandeling, breng het heel voorzichtig aan en masseer deze vooral niet in. Indien uw littekens niet goed genezen en u last blijkt te hebben van littekenreactie, dan krijgt u van ons een recept voor hydrocortisonzalf. Dit is een hormoonzalf en remt littekenreactie heel effectief zodat het goed komt.

Hoe snel kan ik weer aan het werk?

De dag van de behandeling dient u volledig vrij te plannen. De dag na de behandeling mag u de computer weer opstarten om uw email te checken. Twee dagen na de behandeling kunt u weer langzaam starten met uw administratieve werkzaamheden. Zware huishoudelijke werkzaamheden en lichamelijke arbeid kunt een week niet doen. Zo adviseren wij mensen die in de zorg of horeca werken om een week vrij te plannen.

Na een laserlift onderooglidcorrectie kunt u veel sneller aan het werk; de dag erna mag u weer opstarten. Dit komt omdat bij een laserlift behandeling geen wond wordt gemaakt en geen hechtingen worden geplaatst.

Kan ik mijn lenzen wel dragen na de ooglidcorrectie?

Na een bovenooglidcorrectie mag u niet direct weer lenzen dragen. Wij adviseren om de eerste tijd een bril te dragen, dat camoufleert ook de zwelling en eventuele bloeduitstortingen. U kunt de contactlenzen pas weer gaan dragen na het verwijderen van de hechtingen mits u alleen het onderooglid aanraakt bij het inzetten en verwijderen. Na een laserlift-onderooglidcorrectie kunt u direct de lenzen al weer in.

Mag je make-up opdoen na een ooglidcorrectie?

Make-up op de bovenoogleden mag u weer gaan gebruiken 10 dagen na de behandeling. De wimpers en de oogleden zelf kunnen enkele maanden nog gevoelloos zijn, doordat er nog wat vocht in de oogleden aanwezig is. Bij de één verdwijnt het vocht sneller dan bij de ander. Bij de meeste mensen is het gevoel binnen 3 maanden weer terug. Soms kan het bij een enkeling wel tot 12 maanden duren. Wenkbrauwen epileren mag vanaf 2 weken na de ooglidcorrectie.

Mag je na een ooglidcorrectie in de zon?

Wij raden het sterk af om na een ooglidcorrectie in de zon of onder de zonnebank te gaan. Vermijd zonlicht en de zonnebank de eerste 3 maanden na de ingreep. Dit zorgt namelijk voor verkleuring van uw littekens. Draag bij felle zon een zonnebril, dat beschermt de oogleden voldoende. Vanaf 10 dagen na de ingreep kunt u er ook voor kiezen zonnebrandcrème te gebruiken met beschermingsfactor 30/50.

Mag je sporten na de ooglidcorrectie?

Na een laserlift-onderooglidcorrectie mag u na 2 dagen alle sporten weer gaan beoefenen. Dat geldt niet voor na een bovenooglidcorrectie, dan moet u de eerste 2 weken rustig aan doen. Twee weken na een bovenooglidcorrectie mag u weer voorzichtig sporten, maar pas op dat er niet te veel druk op uw oogleden komt te staan. Het zelfde geldt voor zwemmen en naar de sauna.

Kosten en vergoeding

Hoeveel kost een ooglidcorrectie?

Bij Ooglift betaalt u vaste tarieven voor de behandelingen. Voor een bovenooglidcorrectie betaalt u € 1250,-. Een vrijblijvende intake en de nazorg binnen 1 jaar na de behandeling zijn bij de kosten inbegrepen.

Krijg ik de ooglidcorrectie vergoed?

U kunt een bovenooglidcorrectie vergoed krijgen wanneer er sprake is van een functionele beperking. Dit betekent dat uw oogleden in zo’n ernstige mate over uw ogen hangen, dat ze uw pupillen gedeeltelijk bedekken en u problemen heeft met het zien. Een vergoeding voor de onderooglidcorrectie krijgt u eigenlijk nooit. De aanleiding hiervoor is namelijk altijd cosmetisch. Bij Ooglift doen wij uitsluitend niet vergoede behandelingen. Wij maken dus geen facturen die u kunt indienen bij uw verzekeraar en wij hebben ook geen contracten. Een bovenooglidcorrectie kost bij ons € 1250,- all-in. Voor verzekerde zorg verwijzen wij u naar een regulier ziekenhuis.

Heeft u nog meer vragen?

Voor meer informatie over de ooglidcorrectie bekijkt u onze andere pagina’s:

Voordat we u behandelen, willen we zeker weten dat u de juiste keuze maakt. Daarom krijgt u eerst een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek met een arts. Klik daarvoor op onderstaande button.

Gratis consult aanvragen 030 2945726