U heeft besloten om een ooglidcorrectie uit te laten voeren, maar nu rest de vraag nog: welke ooglidcorrectie kliniek moet ik kiezen? In Nederland zijn tientallen klinieken om uit te kiezen en op het internet vindt u zeeën van informatie. Aan de ene kant is dat prettig, want het geeft transparantie en veel keuzevrijheid. Aan de andere kant krijgt u een information overload en ziet u door de bomen het bos niet meer. Waar moet ik allemaal naar kijken? Krijg ik bij deze kliniek wel waar voor mijn geld? In dit artikel geven we u antwoord op de vragen die u heeft.

Waar u op moet letten bij het kiezen van een kliniek

Zijn er gespecialiseerde oogartsen werkzaam?

Soms ziet u bij een kliniek dat er oogartsen werkzaam zijn en soms plastisch chirurgen. Wij hebben bewust gekozen voor een kliniek met alleen gespecialiseerde oogartsen. Deze artsen zijn namelijk specifiek opgeleid in de oogchirurgie en voeren alleen de ooglidcorrectie of ooglift uit.

Een plastisch chirurg is opgeleid om cosmetische ingrepen aan het gehele lichaam uit te voeren. De ooglidcorrectie is dan niet altijd het specialisme van de behandelend arts. Als patiënt in onze kliniek wordt u alleen behandeld door een oogarts, ook wel oogchirurg genoemd, die zich enkel richt op ooglidcorrecties.

Staan de artsen ingeschreven in het BIG-register?

Het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) is een database met alle officieel erkende gezondheidswerkers. In dit register staan onder andere artsen, apothekers, psychologen en tandartsen. Iedereen kan deze database raadplegen om een zorgverlener op te zoeken en informatie te vergaren over de bevoegdheid van de zorgverlener. Onze artsen staan in het BIG-register. U vindt ze op naam of op het BIG-nummer.

Dr. Geerling

BIG-nummer: 59045623301 

Drs. Van der Pol

BIG-nummer: 59023297701

Zoek zorgverlener

Hebben de artsen voldoende ervaring opgedaan?

De belangrijkste factor in het slagen van een ooglidcorrectie is de behandelend specialist. De kennis, ervaring en kwaliteit van de arts zijn van uiterst belang. Daarom werken bij Ooglift alleen oogartsen met een uitstekende reputatie en jarenlange ervaring in het uitvoeren van zowel onder- als bovenooglidcorrecties.

Een oogarts met voldoende ervaring en vaardigheid zal netter en nauwkeuriger werken dan een oogarts die dat niet heeft. Daarnaast bepaalt de kunde van de arts mede in hoeverre u na de ooglidcorrectie last heeft van blauwe plekken. Dit legt dr. Rob Geerling u in onderstaande video uit.

Beschikt de kliniek over gecertificeerde keurmerken?

Keurmerken zijn ontzettend belangrijk in de medische branche. Bekijk daarom altijd goed over welke keurmerken de kliniek beschikt en welk instituut de kliniek certificeert. Een kliniek kan namelijk altijd een eigen keurmerk en logo ontwikkelen, dus dat wil nog niet altijd iets zeggen over de kwaliteit.

Ooglift is ZKN-gecertificeerd. Een kliniek krijgt niet zomaar het ZKN-keurmerk. De onafhankelijke certificeringsinstanties Kiwa en LRQA (Lloyds) geven dit keurmerk alleen na een jaarlijkse keuring. Zo garanderen we dat uw behandeling van de beste kwaliteit is en dat dus ook blijft.

De volgende zaken worden getoetst aan de hand van zeer strenge eisen:

 • Kwaliteit en professionaliteit van het medisch personeel
 • Behandeling
 • Intake
 • Veiligheid van apparatuur
 • Infectiepreventie
 • Wachttijden
 • Nazorg
 • Klanttevredenheid

Welk materiaal gebruiken de medisch specialisten?

Onze artsen werken alleen met medische hulpmiddelen die speciaal ontwikkeld en gemaakt zijn voor het uitvoeren van ooglidcorrecties en andere chirurgische ingrepen aan het oog. U bent verzekerd dat deze instrumenten alleen gebruikt worden voor het uitvoeren van ooglidcorrecties en niet voor andere ingrepen. Zo verhogen we de veiligheid en werken we nauwkeurig.

Hoe beoordelen patiënten de kliniek?

Beoordelingen van patiënten zijn zeer waardevol. Zo krijgt u een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Wanneer patiënten tevreden zijn, zullen ze dat laten weten. Maar vooral wanneer patiënten ontevreden zijn, zal dit zeker blijken uit de reviews. Naast de essentiële zaken als keurmerken en de behandelend specialist, zijn zaken als de sfeer en de omgang van het personeel met patiënten ook zeer belangrijk. Dit krijgt u niet mee door het bekijken van een website, maar wel door het lezen van recensies.

Ervaringen van onze patiënten

Welke prijs wordt gehanteerd?

De prijs is natuurlijk een belangrijke factor bij het kiezen van een kliniek. De tarieven lopen uiteen van enkele honderden euro’s tot een paar duizend euro. De prijs is deels afhankelijk van het soort ooglidcorrectie. Voor een bovenooglidcorrectie betaalt u meestal minder dan voor een onderooglidcorrectie. Ook kunt u bij een medische indicatie een vergoeding krijgen.

Wij zeggen altijd: kijk verder dan de prijs. We begrijpen goed dat deze factor zwaar kan wegen bij het maken van een keuze, maar de prijs is niet alles. Een ooglidcorrectie is een operatieve ingreep en kwaliteit is hierbij belangrijker dan geld.

Wij hanteren een scherp tarief van € 875,- voor een bovenooglidcorrectie en € 1.300,- voor een onderooglidcorrectie. De nacontroles zitten inbegrepen bij deze prijs. Het eerste consult is altijd gratis.

Waarom niet de goedkoopste?

Verzekerd zijn van de beste zorg bij Ooglift

 • Gratis consult
 • Nacontroles inbegrepen bij de prijs
 • Gespecialiseerd in ooglidcorrecties
 • Keuze uit twee ervaren oogartsen
 • Al duizenden geslaagde ooglidcorrecties
 • Goed bereikbaar dankzij een centrale ligging in Utrecht
 • In bezit van het ZKN-keurmerk en ISO 9001-gecertificeerd
 • Speciale apparatuur voor ooglidcorrecties
 • Fris en natuurlijk resultaat

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26