Na een operatieve ingreep om uw oogleden te liften begint u aan het ooglidcorrectie herstel. Wij leggen u uit waar u na de operatie rekening mee moet houden, zodat u snel weer uw dagelijkse werkzaamheden kunt uitvoeren zonder het herstel te belemmeren. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat u niet mag roken, bukken en tillen en geen make-up mag dragen, omdat dit de genezing tegenwerkt. Deze maatregelen gelden zowel bij de onderooglidcorrectie als de bovenooglidcorrectie.

Voor meer informatie over de ooglidcorrectie en het herstel neemt u contact met ons op. We plannen graag een geheel vrijblijvend consult met de oogchirurg in. Deze kan u alles vertellen over de behandeling en nazorg.

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26

Koelen na de ingreep

Direct na de bovenooglidcorrectie krijgt u een koelbril op. Deze verkoelt uw oogleden om de zwelling te verminderen. In de dagen na de ingreep koelt u zelf regelmatig uw oogleden met een coolpack. Leg dit niet direct op uw oogleden, maar plaats er een doek tussen om onderkoeling van uw oogleden te voorkomen.

Autorijden na ooglidcorrectie

Zorg dat iemand u komt ophalen na de ingreep, want u mag nog niet zelf autorijden. Zolang de hechtingen in uw oogleden zitten, raden we u af om te rijden.

Voldoende rust nemen

Neem in eerste dagen van het ooglidcorrectie herstel voldoende rust om de wondjes de tijd te geven om te genezen. We raden u aan om in de eerste 24 uur na de ingreep nog geen werkzaamheden uit te voeren. Na 24 uur kunt u wel lichte administratieve werkzaamheden oppakken. De meeste patiënten nemen na de ingreep een week vrij, zodat de wondjes kunnen genezen, de zwelling en blauwe plekken kunnen wegtrekken en ze voldoende rust kunnen nemen.

Druk op uw oogleden voorkomen

Als er druk op uw oogleden komt te staan, dan vertraagt dit de wondgenezing en voelen uw oogleden soms gevoelig of zelfs pijnlijk aan. Buk daarom niet voorover en til geen zware voorwerpen. Bij het slapen ligt uw hoofd vaak net iets hoger dan de rest van uw lichaam. Om de oogleden te ontzien, raden we u aan om een tweede kussen onder uw hoofd te leggen. Zo voorkomt u dat er te veel bloed naar uw oogleden stroomt.

Douchen tijdens het herstel

U mag na de ingreep douchen, maar de wondjes op uw oogleden en de pleisters die eroverheen geplakt zijn mogen niet nat worden. Houd uw gezicht daarom niet onder de waterstraal als u gaat douchen en douche niet te lang. De stoom die vrijkomt bij het douchen zorgt er namelijk ook voor dat de pleisters nat worden. Na het verwijderen van de hechtingen mogen uw oogleden wel nat worden.

Geen make-up rondom uw ogen

Make-up vertraagt de genezing van uw oogleden. Om te voorkomen dat er make-up in de wondjes op uw oogleden komt, mag u geen make-up aanbrengen in de eerste twee weken van het ooglidcorrectie herstel. Oogmake-up als eyeliner, mascara en oogschaduw kan de genezing belemmeren, maar ook foundation, BB cream en dagcrème moet u bij uw oogleden vandaan houden.

Contactlenzen

Als u contactlenzen draagt, dan haalt u deze eruit voor de ooglidcorrectie. Tijdens het herstel kunt u de eerste dagen geen lenzen dragen. Een bril dragen is geen probleem. U kunt pas weer contactlenzen dragen wanneer u deze kunt inbrengen zonder aan uw ooglid te trekken. Vaak duurt deze periode ongeveer een week.

Foto’s herstel ooglidcorrectie

Op de dag van de ingreep zijn de oogleden logischerwijs wat gezwollen. Ook kunnen er bloeduitstortingen ontstaan rondom de ogen. Hieronder kunt u zien hoe snel u weer opknapt na de ooglidcorrectie. Lees ook de ervaringen van onze patiënten.

Zonlicht en zonnebank

Zonlicht heeft een negatief effect op littekens: de gevoelige huid die nog aan het genezen is kan namelijk van kleur veranderen. Hierdoor gaat u van kleine, onopvallende littekentjes die na verloop van tijd wegvallen tegen uw huid, naar donker gekleurde streepjes die zichtbaar blijven. Het licht van de zonnebank heeft hetzelfde effect.

Paracetamol bij pijn

Heeft u last van pijn tijdens het ooglidcorrectie herstel? Neem dan paracetamol in om de pijn te onderdrukken. Ibuprofen en aspirinehoudende medicatie mag u niet innemen tot tien dagen na de behandeling. Deze medicijnen hebben namelijk een bloedverdunnende werking.

Roken na ooglidcorrectie

De wondjes van de ooglidcorrectie genezen beter wanneer u niet rookt. Wacht hier daarom in ieder geval enkele weken mee. Nicotine vernauwt namelijk de bloedvaten, waardoor het bloed minder goed naar uw oogleden stroomt.

Alcohol tijdens het herstel

Neem in de dagen na de ingreep geen alcohol. Dit werkt bloedverdunnend en kan daarom leiden tot nabloedingen en complicaties.

Controle en nazorg

Vier tot zes dagen na de ooglidcorrectie komt u naar de kliniek voor controle. De oogarts of -chirurg verwijdert de hechtingen en bekijkt of de littekens goed genezen. Als u last heeft van complicaties, dient u dit aan te geven. Klachten zijn vaak snel te verhelpen.

Verzorging littekens

Na de ooglidcorrectie gebruikt u littekencrème om het herstel te bevorderen. Vanaf 10 dagen na de behandeling smeert u deze crème dagelijks op de wondjes op uw oogleden. Bekijk de foto’s van resultaten na een ooglidcorrectie.

Neem contact op met Ooglift

Heeft u nog vragen over het ooglidcorrectie herstel? Neem dan contact met ons op en vraag direct een gratis consult aan. Bel ons op telefoonnummer 030 294 5726 of vul het formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.