Na een operatieve ingreep om uw oogleden te liften begint u aan het ooglidcorrectie herstel. Wij leggen u uit waar u na de operatie rekening mee moet houden, zodat u snel weer uw dagelijkse werkzaamheden kunt uitvoeren zonder het herstel te belemmeren. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat u niet mag roken, bukken en tillen en geen make-up mag dragen, omdat dit de genezing tegenwerkt. Deze maatregelen gelden zowel bij de onderooglidcorrectie als de bovenooglidcorrectie.

Voor meer informatie over de ooglidcorrectie en het herstel neemt u contact met ons op. We plannen graag een geheel vrijblijvend consult met de ooglidspecialist in. Deze kan u alles vertellen over de behandeling en nazorg.

Gratis consult aanvragen 030 2945726

 

Niet koelen na de ingreep

Koelen helpt niets tegen de zwelling en koelen mag dus niet! Wat wel mag is ons gelmasker uit de koelkast: puur voor het comfort, als het jeukt of als de ogen licht gaan branden. U mag ons gelmasker pas 24 uur na de behandeling gebruiken door het los op uw oogleden te leggen met een katoenen doekje er tussen.

Autorijden na ooglidcorrectie

Na de behandeling is het niet toegestaan om zelfstandig naar huis te rijden. Wij adviseren u daarom een chauffeur mee te nemen of zorg ervoor dat u wordt opgehaald. Openbaar vervoer op de terugreis raden wij af.

Voldoende rust nemen

Neem in eerste dagen van het ooglidcorrectie herstel voldoende rust om de wondjes de tijd te geven om te genezen. We raden u aan om in de eerste 24 uur na de ingreep nog geen werkzaamheden uit te voeren. Na 24 uur kunt u wel lichte administratieve werkzaamheden oppakken. De meeste patiënten nemen na de ingreep een week vrij, zodat de wondjes kunnen genezen, de zwelling en blauwe plekken kunnen wegtrekken en ze voldoende rust kunnen nemen.

Druk op uw oogleden voorkomen

Als er druk op uw oogleden komt te staan, dan gaan de oogleden onnodig veel zwellen. Dit vertraagt de wondgenezing en zorgt ervoor dat uw oogleden gevoelig aanvoelen. Buk daarom de eerste week na de behandeling niet voorover en til geen zware voorwerpen. Bij het slapen ligt uw hoofd hoger dan de rest van uw lichaam. Om de oogleden te ontzien, raden we u aan om een tweede kussen onder uw matras te leggen. Zo zorgt u ervoor dat het vocht goed naar beneden zakt.

Douchen tijdens het herstel

U mag na de ingreep douchen, maar de wondjes op uw oogleden en de pleisters die eroverheen geplakt zijn mogen niet nat worden. Houd uw gezicht daarom niet onder de waterstraal als u gaat douchen en douche niet te lang. De stoom die vrijkomt bij het douchen zorgt er namelijk ook voor dat de pleisters nat worden. Na het verwijderen van de hechtingen mogen uw oogleden wel nat worden.

Geen make-up rondom uw ogen

Make-up vertraagt de genezing van uw oogleden. Om te voorkomen dat er make-up in de wondjes op uw oogleden komt, mag u geen make-up aanbrengen in de eerste twee weken van het ooglidcorrectie herstel. Oogmake-up als eyeliner, mascara en oogschaduw kan de genezing belemmeren, maar ook foundation en dagcrème moet u bij uw oogleden vandaan houden.

Contactlenzen

Als u contactlenzen draagt, dan haalt u deze eruit voor de ooglidcorrectie. Tijdens het herstel kunt u de eerste dagen geen lenzen dragen. Een bril dragen is geen probleem. U kunt pas weer contactlenzen dragen wanneer u deze kunt inbrengen zonder aan uw ooglid te trekken. Vaak duurt deze periode ongeveer een week.

Foto’s herstel ooglidcorrectie

Op de dag van de ingreep zijn de oogleden logischerwijs wat gezwollen. Ook kunnen er bloeduitstortingen ontstaan rondom de ogen. Hieronder kunt u zien hoe snel u weer opknapt na de ooglidcorrectie. Lees ook de ervaringen van onze patiënten.

ooglidcorrectie voor de ingreep

ooglidcorrectie dag 1

ooglidcorrectie dag 2

ooglidcorrectie dag 3

ooglidcorrectie dag 4

ooglidcorrectie dag 5

ooglidcorrectie dag 6

ooglidcorrectie dag 7

 

Zonlicht en zonnebank

Zonlicht (eigenlijk UV-licht) heeft een negatief effect op littekens: de gevoelige huid die nog aan het genezen is kan namelijk van kleur veranderen. Hierdoor gaat u van kleine, onopvallende littekentjes die na verloop van tijd wegvallen tegen uw huid, naar donker gekleurde streepjes die zichtbaar blijven. Het licht van de zonnebank heeft hetzelfde effect. Gebruik een zonnebrandcrème met factor 30/50 en een zonnebril.

Paracetamol bij pijn

Heeft u last van hoofpijn of een ander pijntje? Neem dan paracetamol in om die pijn te onderdrukken. Ibuprofen en aspirinehoudende medicatie mag u niet innemen vanaf 1 week voor tot 1 week na de behandeling. Deze medicijnen hebben namelijk een bloedverdunnende werking.

Roken na ooglidcorrectie

De wondjes van de ooglidcorrectie genezen beter wanneer u niet rookt. Probeer te minderen (altijd goed!). We weten dat roken zorgt voor een tragere wondgenezing. Het streven is dat de genezing zo spoedig mogelijk verloopt waardoor infecties geen kans krijgen.

Alcohol tijdens het herstel

Neem in de dagen voor én na de ingreep geen alcohol. Dit werkt bloedverdunnend en kan daarom leiden tot nabloedingen en complicaties.

Controle en nazorg

Vier tot zes dagen na de ooglidcorrectie komt u naar de kliniek voor controle. De arts verwijdert de hechtingen en bekijkt of de littekens goed genezen. Als u last heeft van klachten, dient u dit aan te geven. Klachten zijn vaak snel te verhelpen.

Verzorging littekens

Na de ooglidcorrectie mag u littekencrème gebruiken, maar het hoeft niet. Van geen enkele littekencrème is wetenschappelijk bewezen dat deze het herstel bevordert. Vanaf 10 dagen na de behandeling mag u wel een crème gaan smeren, mits er geen wondjes meer op uw oogleden aanwezig zijn. Bekijk de foto’s van resultaten na een ooglidcorrectie.

Neem contact op met Ooglift

Heeft u nog vragen over een ooglidcorrectie? Wilt u direct een gratis consult aanvragen? Vul dan het het formulier in en wij nemen snel contact met u op!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.