Bij de ooglidcorrectie ontstaan zelden complicaties, maar om u goed voor te bereiden op de ingreep, vinden we het wel belangrijk dat u op de hoogte bent van de risico’s. Ook leggen we uit hoe we de meeste complicaties voorkomen en wat u zelf kunt doen om het risico op bijwerkingen te verminderen.

Voor meer informatie vraagt u een vrijblijvend consult aan met de oogspecialist van Ooglift. Heeft u last van complicaties? Bel dan direct naar onze kliniek.

Gratis consult aanvragen 030 2945726

Complicaties voorkomen

Om complicaties na de ooglidcorrectie te voorkomen, bespreken we tijdens het consult uw medische geschiedenis, allergieën en medicijngebruik. De arts is op die manier goed op de hoogte van eventuele bijzonderheden en kan hier tijdens de behandeling rekening mee houden.

Risicofactoren

Factoren als roken, het gebruik van alcohol en bloedverdunners vergroten de kans op complicaties, dus adviseren we u hier voor de behandeling en tijdens het herstel mee te stoppen. De arts bespreekt vooraf met u wanneer u hiermee moet stoppen en wanneer u er weer mee kunt beginnen zonder het herstel van de bovenooglidcorrectie of onderooglidcorrectie te vertragen.

Bijwerkingen ooglidcorrectie

De ooglidcorrectie is een minimaal invasieve ingreep, dus krijgt u tijdens het herstel vrijwel altijd last van enkele milde bijwerkingen. Deze zijn volstrekt normaal en niets om u zorgen over te maken. De klachten verdwijnen vanzelf.

 • Uw oogleden zwellen op na de behandeling. Dit hoort bij de genezing. Probeer de eerste dag alle bewegingen te beperken en de eerste week zoveel mogelijk rust te nemen, dan zal de mate van zwelling mee vallen.
 • Er ontstaan vaak kleine bloeduitstortingen (blauwe plekken) die na enkele dagen vanzelf wegtrekken.
 • Het ooglid is tijdelijk gevoelloos. Na enkele weken tot enkele maanden komt dit gevoel weer terug.
 • Door het wegnemen van het huidoverschot ontstaan er kleine littekentjes. Deze vallen voor een groot deel weg in de plooien van uw oogleden, maar kunnen aan de buitenzijde nog een tijdje zichtbaar zijn als er ook sprake is (geweest) van overhangend weefsel aan de zijkant van uw oogleden. Littekenherstel is per persoon verschillend en is afhankelijk van uw eigen huid en genezing.

Zeldzame complicaties

Patiënten krijgen zelden last van complicaties na de ooglidcorrectie. U kunt bij onderstaande klachten altijd contact met ons opnemen om ze te verhelpen.

 • Uw ogen raken geïrriteerd en soms voelt het alsof er zand in zit. We schrijven in dit geval vaak oogdruppels voor zoals hylo-comod.
 • Een nabloeding ontstaat zelden in de dagen na de ooglidcorrectie. Het is daarom belangrijk dat er geen druk komt op de wond waardoor een bloedvaatje kan gaan lekken.
 • De huid van uw oogleden verkleurt ten opzichte van de rest van uw huid.
 • Er ontstaat een cyste/gerstekorrel op een van de wondjes, deze zijn eenvoudig weg te halen.
 • U krijgt een oogontsteking. In dit geval wordt behandeld met oogdruppels of zalf.
 • De huidplooien boven of onder uw ogen zijn asymmetrisch. Zelden is een klein herstel geïndiceerd.
 • Littekenreactie. Mocht dit optreden, dan kan dat goed behandeld worden met hydrocortisonzalf, dat remt littekenreactie en bevordert genezing.

Neem contact op

Wij doen er alles aan om u zo goed mogelijk te behandelen en ook de nazorg is goed geregeld. Ooglift heeft een klachtenreglement en is aangesloten bij de Geschillencommissie. Ook heeft Ooglift een privacyreglement. Op aanvraag kunt u dit ontvangen. Twijfelt u na de ooglidcorrectie of het herstel wel goed verloopt of vermoedt u dat u last heeft van complicaties? Neem dan direct contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Gratis consult aanvragen 030 2945726