Ooglift is gespecialiseerd in ooglidchirurgie met als meest uitgevoerde behandeling de ooglift of ooglidcorrectie. Bij een ooglidcorrectie wordt het overschot aan huid verwijderd, al dan niet met onderhuids vetweefsel. U kunt een bovenooglidcorrectie bij Ooglift laten uitvoeren voor €1250,-

Wat is een ooglidcorrectie?

Bij een ooglidcorrectie wordt het teveel aan huid verwijderd, al dan niet in combinatie met overtollig vetweefsel. Het is een kleine operatie die meestal circa 30 minuten duurt. Omdat de behandeling poliklinisch wordt gedaan onder lokale verdoving, kunnen de meeste mensen direct na de behandeling weer naar huis.

Na een ooglidcorrectie zien de meeste mensen er weer veel jonger uit en hebben ze ook weer een frisse blik. Ook zijn meestal de klachten van bijvoorbeeld vermoeide ogen, verdwenen. Hierdoor is de ooglidcorrectie wereldwijd, ook in Nederland, de meest uitgevoerde oogcosmetische ingreep.

De elasticiteit van de huid

Bij het ouder worden neemt de elasticiteit van de huid rondom de ogen af. De huid van de oogleden gaat hangen en het onderhuids vetweefsel kan naar voren komen. De oogleden worden dikker en aan de bovenzijde kan de huid tot over de ooglidrand zakken, zelfs zo erg dat u er tegen aan kunt gaan kijken. Ook kunnen aan de binnenzijde bij de neus zwellinkjes optreden. Geleidelijk gaat u er ouder uitzien en verliest u de frisse blik van vroeger.

U kunt er vermoeid of bozig uit gaan zien terwijl u dit helemaal niet bent. Deze processen kunnen soms al op relatief jonge leeftijd optreden, alsof het lichaam niet in balans is. Een erfelijke aanleg is dan vaak de oorzaak. Dit is ook de reden waarom binnen bepaalde families vaker een oogleden correctie voorkomt dan gemiddeld. In sommige gevallen zijn vanaf de jonge jeugd de bovenoogleden al dikker en zijn de ooglidranden niet of nauwelijks te zien. Juist in deze gevallen kan reeds op jonge leeftijd een ooglidcorrectie uitkomst bieden.

“Al meer dan 30.000 behandelingen”

Klachten

Omdat de huid rond de ogen relatief dun is, treden verouderingsprocessen rond de ogen vaak als eerste op. Veel mensen vinden dan dat hun gezicht er ouder uitziet dan de rest van hun lichaam. De meeste klachten zijn daarom dan ook van cosmetische aard.

Met make-up zijn de verschijnselen niet of nauwelijks te camoufleren. Er zijn diverse soorten crèmes vrij op de markt verkrijgbaar waarvan wordt beweerd dat deze de verouderingsverschijnselen rond de ogen tegen gaan of zelfs verminderen.

De prijzen van deze crèmes zijn echter meestal aanzienlijk terwijl de resultaten twijfelachtig en altijd maar tijdelijk zijn. De vraag is dan ook of u dit geld niet beter opzij kunt zetten voor een correctie van de oogleden.

Bij het slapper worden van de huid van de bovenoogleden ontstaan vaak als eerste plooitjes. In deze plooitjes kan de huid gaan smetten waardoor die rood, eczemateus en gevoelig wordt. Als de huid nog meer gaat hangen kunnen ook klachten van een zwaar gevoel ontstaan, al dan niet met hoofdpijn.

Ook kunnen mensen het gevoel krijgen dat ze de ogen in de loop van de dag niet meer goed open kunnen houden. Uiteindelijk gaat de huid voor de ogen hangen waardoor beperking van het gezichtsveld optreedt.

Ook is het inmiddels bewezen dat een ooglidcorrectie een positieve invloed kan hebben op migraine. Na een ooglift ontspannen de spieren in het voorhoofd waardoor het aantal aanvallen en de intensiteit van migraine kan verminderen. Het verdwijnen van spierspanningshoofdpijn na een bovenooglidcorrectie vermindert dus vaak migraine.

De ooglid correctie

Mits deskundig uitgevoerd is de oogleden correctie de meest “dankbare” cosmetische ingreep. Na deze ooglidchirurgie behandeling zien de meeste mensen er weer jaren jonger uit en hebben ze ook weer een frisse blik. Daarom is de ooglift wereldwijd en ook in Nederland de meest uitgevoerde cosmetische ooglidchirurgie ingreep.

Wenkbrauwlift / Voorhoofdslift

Ooglift gebruikt een speciale techniek bij mensen met een laaghangende wenkbrauw waardoor een heel natuurlijk resultaat ontstaat zonder de forse bijwerkingen/risico’s van een wenkbrauwlift. Door verwijdering van iets meer vet boven het oog, komt de arcadeboog iets dieper te liggen waardoor meer ruimte naar achteren ontstaat. Optisch gezien lijken de wenkbrauwen daardoor hoger te staan en ontstaat een hele natuurlijke uitstraling zonder het verbaasde effect van een wenkbrauwlift. Een wenkbrauwlift kan door deze techniek bij Ooglift bij de meeste mensen voorkomen worden. Met name mannen hebben vaak laagstaande wenkbrauwen. Zie onderstaand voorbeeld:

Man, 69 jaar voor de behandeling met laagstaande wenkbrauwen.

Dezelfde man na alleen een “ooglift”. Heel natuurlijk resultaat door speciale techniek zonder een “wenkbrauwlift”.

Onderstaand voorbeeld is van een 41 jarige vrouw met extreem laaghangende wenkbrauwen. Door de behandeling zijn haar klachten verdwenen en ziet de blik er frisser uit. Mooi cosmetisch resultaat ondanks de lage wenkbrauwen. Wat ook te zien is, is dat het vocht “onder” de ogen is afgenomen als gevolg van alleen de “boven-“ooglidcorrectie.

Voor de behandeling.

3 maanden na de behandeling.

Lees ook:
Direct een eerste gratis afspraak maken.
Actuele tarieven voor ooglid correcties.