Onze patiënten stellen vaak vragen over de onderooglidcorrectie aan de chirurg. Daarom beantwoorden onze specialisten hieronder de meest gestelde vragen over de ingreep, de nazorg en het resultaat.

Voor meer informatie over de behandeling neemt u contact met ons op. Vraag een geheel vrijblijvend consult aan met de oogchirurg. U krijgt de ruimte om uw vragen te stellen en de arts neemt de tijd om uw vragen te beantwoorden en twijfels weg te nemen.

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26

Vergoeden zorgverzekeraars een onderooglidcorrectie?

Voor een vergoeding van de zorgverzekeraar heeft u een medische indicatie nodig om de ingreep uit te voeren. Bij een onderooglidcorrectie is er echter sprake van een cosmetische indicatie. Dit betekent dat de correctie van de onderste oogleden vrijwel nooit wordt vergoed door uw zorgverzekeraar.

Wanneer kan ik weer werken?

In de eerste week na de ingreep moet u druk op de ogen en oogleden voorkomen. Dit vertraagt namelijk de genezing. Daarom raden we u aan om na een week weer te beginnen met werken. Doet u zwaar lichamelijk werk, dan is het mogelijk dat u uw werk enkele weken niet kunt uitvoeren.

Hoe word ik verdoofd?

Bij Ooglift werken we liever met plaatselijke verdoving dan met narcose. Bij een algehele narcose moet u van tevoren namelijk nuchter zijn en moet u uitslapen na de ingreep. Ook kunt u misselijkheid ervaren. Bij een lokale verdoving kunt u vaak al een half uur na de onderooglidcorrectie naar huis.

Kom ik in aanmerking voor een onderooglidcorrectie?

De ingreep heeft als doel het verwijderen van wallen en ‘zakken’ onder de ogen. Vaak is dit het gevolg van huidveroudering. De verslapte huid gaat hangen en daardoor ontstaan er wallen, ook als u niet vermoeid bent. Sommige patiënten hebben geen vetwallen, maar vochtwallen. Een onderooglidcorrectie is dan niet de juiste oplossing. Een bovenooglidcorrectie helpt u dan mogelijk wel van uw klachten af. Vraag een gratis consult aan met de oogarts voor meer informatie.

Ben ik toonbaar na de ingreep?

Direct na de ingreep is het gebied onder uw ogen wat gezwollen en vaak zijn er bloeduitstortingen te zien. Deze trekken na een of twee weken vanzelf weg. In uw onderste oogleden zitten hechtingen die zijn afgeplakt met pleisters. Dit is een van de redenen dat patiënten de eerste week vaak nog niet aan het werk gaan.

Waar moet ik rekening mee houden na de correctie van mijn oogleden?

Er mag na de ingreep geen druk op uw ogen staan, omdat dit de genezing belemmert. Daarom mag u de eerste week niet tillen, bukken of zwaar lichamelijk werk verrichten. Ook werken raden we af, zodat u voldoende rust kunt nemen om uw ogen te laten genezen. De eerste weken zijn er zwellingen en bloeduitstortingen te zien op uw onderoogleden. Deze trekken vanzelf weg.

Doet een onderooglidcorrectie pijn?

Veel patiënten ervaren minimale pijn tijdens en na de ingreep. Voordat we starten met de onderooglidcorrectie krijgt u een lokale verdoving. Hiermee verdoven we het gebied rondom uw ogen, zodat de ingreep zelf niet pijnlijk is. Sommige patiënten hebben wel wat last van napijn. Vaak is dit op te lossen met een paracetamol. Werkt dit niet? Dan kunt u contact opnemen met Ooglift via 030 294 5726.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Het uiteindelijke resultaat van de onderooglidcorrectie is al zichtbaar na een week of twee, wanneer de hechtingen verwijderd zijn en zwellingen en bloeduitstortingen zijn weggetrokken. U ziet er niet meer vermoeid uit, omdat de huid en het vet onder uw ogen geen wallen meer vormen. Ook ziet u er vaak veel jonger uit, omdat de huid strakgetrokken is.

Blijven mijn oogleden voor altijd strak en blijven de wallen weg?

Het effect is langdurig en in veel gevallen hoeft u de ingreep niet te herhalen. Het komt soms wel voor dat het effect na een jaar of tien minder wordt, omdat de huid onder de ogen opnieuw veroudert en verslapt. Als u zich hieraan stoort, dan is het mogelijk om de onderste oogleden opnieuw te laten corrigeren.

Hoeveel kost een onderooglidcorrectie?

Bij Ooglift betaalt u een vaste prijs voor de ingreep. Voor €1.300,- inclusief btw laat u de oogleden van beide ogen corrigeren. Hier zitten naast de ingreep de voor- en nazorg en controles bij inbegrepen. Het eerste consult met de oogchirurg is geheel gratis.

Houd ik er littekens aan over?

Omdat we tijdens de ingreep kleine incisies maken, blijven er kleine littekentjes achter onder de wimperrand. Direct na het corrigeren van uw ooglid, is het littekentje vurig van kleur, maar dit trekt na enkele maanden langzaam weg, afhankelijk van uw eigen littekenherstel.

Wanneer laat ik de onderoogleden corrigeren?

Veel oudere patiënten hebben last van wallen of ‘zakken’ onder hun ogen door een teveel aan losse huid en komen bij Ooglift om hun wallen te laten weghalen. De onderooglidcorrectie is ook een goede oplossing voor vetwallen. Heeft u echter wallen die variëren per dag of moment van de dag dan zijn dit vochtwallen. Voor vochtwallen is het corrigeren van uw onderste oogleden niet de juiste behandeling.

Hoe snel kan ik weer sporten?

Na vier tot zes dagen haalt de chirurg de hechtingen uit uw oogleden en kunt u weer voorzichtig starten met sporten. Indien er te veel druk op uw oogleden komt te staan, kunt u beter stoppen. Na twee tot vier weken zijn de meeste patiënten in staat om weer volledig te sporten.

Heeft u een andere vraag?

Als uw vraag er niet tussen staat, vraagt u een gratis consult aan bij Ooglift. Tijdens dit geheel vrijblijvende intakegesprek beantwoordt de oogarts al uw vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.