Onze patiënten stellen vaak dezelfde vragen over de onderooglidcorrectie aan de arts. Daarom beantwoorden onze specialisten hieronder de meest gestelde vragen over de ingreep, de nazorg en het resultaat.

Voor meer informatie over de behandeling neemt u contact met ons op. Vraag een geheel vrijblijvend consult aan met de ooglidspecialist. U krijgt de ruimte om uw vragen te stellen en de arts neemt de tijd om uw vragen te beantwoorden en twijfels weg te nemen.

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26

Vergoeden zorgverzekeraars een onderooglidcorrectie?

Voor een vergoeding van de zorgverzekeraar heeft u een medische indicatie nodig om de ingreep uit te voeren. Bij een onderooglidcorrectie is er echter sprake van een cosmetische indicatie. Dit betekent dat de correctie van de onderste oogleden nooit wordt vergoed door uw zorgverzekeraar.

Wanneer kan ik weer werken?

Bij de nieuwe laserlift-onderooglidcorrectie wordt geen grote wond gemaakt en worden geen hechtingen geplaatst. Daarom kunt u weer snel aan het werk, in het algemeen al de dag erna. Het is dan natuurlijk wel gezwollen onder de ogen, houd daar rekening mee. De meeste patiënten hebben gelukkig geen blauwe plekken na een laserlift behandeling.

Hoe word ik verdoofd?

Bij Ooglift werken we altijd met plaatselijke verdoving. Bij een algehele narcose moet u van tevoren namelijk nuchter zijn en moet u uitslapen na de ingreep. Ook kunt u misselijkheid ervaren en kunt u vermoeid zijn de eerste maanden na de behandeling. Dit alles heeft u niet na een lokale verdoving. Ook kunt u al circa 15 minuten na de behandeling vaak al naar huis.
Bij een lokale verdoving wordt met een heel dun naaldje verdoving onder de huidinge bracht. De naald is zo dun, dat u nauwelijks pijn ervaart.

Kom ik in aanmerking voor een onderooglidcorrectie?

De ingreep heeft als doel het verwijderen van wallen en ‘zakken’ onder de ogen. Vaak is dit het gevolg van huidveroudering en toename van vetweefsel. De verslapte huid gaat hangen en daardoor ontstaan er wallen, ook als u niet vermoeid bent. Sommige patiënten hebben geen vetwallen, maar vochtwallen. Deze zitten lager ter hoogte van het jukbeen. Voorheen konden we deze niet behandelen, maar onze nieuwe laserlift behandeling biedt uitkomst.
Met laser kunnen we de huid verstrakken waardoor het vocht wordt weggedrukt. Soms is eerst een bovenooglidcorrectie nuttig, want hierbij zien we vaak dat de vochtbalans onderde ogen al  verbetert waardoor vochtwallen kunnen verminderen. Soms is na een bovenooglidcorrectie een ingreep onder dus niet meer nodig. Vraag een gratis consult aan met onze specialist voor meer informatie.

Ben ik toonbaar na de ingreep?

Direct na de ingreep is het gebied onder uw ogen wat gezwollen en soms zijn er kleine bloeduitstortingen te zien. Deze trekken na éen of twee weken vanzelf weg. Herstel na een laserlift behandeling gaat sneller dan na een operatieve ingreep. Hiermee vergeleken bent u veel eerder toonbaar.

Waar moet ik rekening mee houden na de correctie van mijn oogleden?

De eerste dag mag er geen druk op uw ogen komen omdat dit de genezing belemmert. Ga daarom bij thuiskomst in een luie stoel zitten. De dag erna kunt u aan het werk en 2 dagen na de behandeling mag u alweer gaan sporten. Na een laserlift behandeling heeft u dus al snel geen beperkingen.

Doet een onderooglidcorrectie pijn?

Veel patiënten ervaren minimale pijn tijdens en na de ingreep. Voordat we starten met de onderooglidcorrectie krijgt u een lokale verdoving. Hiermee verdoven we het gebied rondom uw ogen, zodat de ingreep zelf niet pijnlijk is. Sommige patiënten hebben wel wat last van napijn. Vaak is dit op te lossen met een paracetamol. Werkt dit niet? Dan kunt u contact opnemen met Ooglift via 030 2945726.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Het uiteindelijke resultaat van de onderooglidcorrectie is al zichtbaar na een week of twee, wanneer de hechtingen verwijderd zijn en zwellingen en bloeduitstortingen zijn weggetrokken. U ziet er niet meer vermoeid uit, omdat de huid en het vet onder uw ogen geen wallen meer vormen. Ook ziet u er vaak veel jonger uit, omdat de huid strakgetrokken is.

Blijven mijn oogleden voor altijd strak en blijven de wallen weg?

Het effect is langdurig en in veel gevallen hoeft u de ingreep niet te herhalen. Vochtwallen kunnen echter wel na verloop van jaren terugkomen. Een nieuwe laserlift behandeling is dan mogelijk.

Hoeveel kost een onderooglidcorrectie?

Bij Ooglift betaalt u een vaste prijs voor de ingreep. Voor € 1500,- inclusief btw laat u de oogleden van beide ogen corrigeren. Hier zitten naast de ingreep de voor- en nazorg en controles bij inbegrepen. Het eerste consult met de ooglidspecialist is geheel gratis.

Houd ik er littekens aan over?

De laser word tijdens de laserlift behandeling met een fiber ingebracht. De insteekopening van deze fiber door de huid is zo klein dat deze in het algemeen na een paar dagen niet meer zichtbaar is. Heel sporadisch kan door een kleine verbranding een littekentje ontstaan welke vaak eenvoudig te behandelen is. U krijgt geen groot litteken zoals bij de operatieve methode.

Wanneer laat ik de onderoogleden corrigeren?

Veel oudere patiënten hebben last van wallen of ‘zakken’ onder hun ogen door een teveel aan losse huid en vet en komen bij Ooglift om hun wallen te laten weghalen. De onderooglidcorrectie is niet alleen een goede oplossing voor vetwallen, met laserlift kunnen wij nu ook vochtwallen behandelen.

Hoe snel kan ik weer sporten?

Na een laserlift behandeling mag u 2 dagen later starten met sporten. Op de dag zelf en de dag erna adviseren wij u dit niet te doen om het herstel niet te verstoren.

Heeft u een andere vraag?

Als uw vraag er niet tussen staat, vraagt u een gratis consult aan bij Ooglift. Tijdens dit geheel vrijblijvende intakegesprek beantwoordt onze arts al uw vragen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.