Ooglidspecialisten zijn specifiek opgeleid tot het verrichten van ooglidcorrecties. Het uitvoeren van ooglidcorrecties vormt een uitgebreid en officieel onderdeel van de opleiding tot oogarts-ooglidspecialist. Belangrijk hierbij is uiteraard de cosmetische kant, maar essentieel is de optimale werking van het oog. Zo besteedt een oogarts-ooglidspecialist ook aandacht aan de eventuele (negatieve) effecten van een ooglidcorrectie op bijvoorbeeld de knipperreflex en de kwaliteit van de traanfilm.

Als u bijvoorbeeld aanleg heeft voor “droge”ogen kunnen deze klachten door een ooglidcorrectie toenemen. Daarom besteedt de ooglidspecialist als geen ander hier extra aandacht aan en zal hij zo nodig bij u bijvoorbeeld de traanproductie meten. Het kan voorkomen dat u een ooglid correctie wordt afgeraden, maar gelukkig kan meestal de techniek van de ooglidcorrectie hierop worden aangepast. Dit alles maakt een ooglid correctie in handen van een oogarts-ooglidspecialist een veilige ingreep.

Beschikt de kliniek over kwaliteitseisen?

Kwaliteitseisen zijn ontzettend belangrijk in de medische branche. Daarom beschikt Ooglift over een kwaliteits-management-systeem waarin belangrijke eisen op het gebied van kwaliteit en hygiëne systematisch worden gecontroleerd.
Bij Ooglift worden de volgende zaken getoetst aan de hand van zeer strenge eisen:

  • Kwaliteit en professionaliteit van het medisch personeel
  • Behandeling
  • Intake
  • Veiligheid van apparatuur
  • Infectiepreventie
  • Wachttijden
  • Nazorg
  • Klanttevredenheid

Ooglift beschikt over de modernste apparatuur en werkt volgens de richtlijnen van de Werkgroep Infectie Preventie (WIP-richtlijnen). Tevens voldoen wij aan de richtlijnen van de RIVM en die van Zorginstituut Nederland (ZN)

Ook hebben we bewust gekozen voor een nog betere autoclaaf (sterilisator) dan degene die volgens de WIP-richtlijn zou volstaan. Onze autoclaaf is van de B-klasse en voldoet aan de zwaarste ziekenhuisnormen.

Veiligheid volgens de WIP-richtlijnen

De Europa B EVO autoclaaf voldoet tevens aan de Europese normering EN13060 en heeft een gefractioneerd voor-vacuum en na-vacuum droogprogramma. Deze autoclaaf is geschikt om alles te steriliseren, ook complexe holle instrumenten.

De kans op een postoperatieve infectie is zo verkleind.

Instrumentarium specifiek en alleen voor ooglidcorrecties

Ooglift gebruikt uitsluitend mico-instrumentarium wat specifiek is ontwikkeld en gemaakt voor oogheelkundige micro-chirurgie en ooglidcorrecties. Bij ons heeft u de zekerheid dat u met het juiste instrumentarium wordt geholpen en dat het ook niet voor andere operaties wordt gebruikt. Dit verhoogt de veiligheid en vanwege het micro-instrumentarium kan er nauwkeuriger worden gewerkt.

Lees ook:
Direct een eerste gratis afspraak maken.
Actuele tarieven voor ooglid correcties.