Oogartsen-oogchirurgen worden specifiek opgeleid tot het verrichten van ooglidcorrecties. Het uitvoeren van ooglidcorrecties vormt een uitgebreid en officieel onderdeel van de opleiding tot oogarts-oogchirurg. Belangrijk hierbij is uiteraard de cosmetische kant, maar essentieel de optimale werking van het oog. Zo besteedt een oogarts-oogchirurg ook aandacht aan de eventuele (negatieve) effecten van een ooglidcorrectie op bijvoorbeeld de knipperreflex en de kwaliteit van de traanfilm.

Als u bijvoorbeeld aanleg heeft voor “droge”ogen kunnen deze klachten door een ooglidcorrectie toenemen. Daarom besteedt de oogarts-oogchirurg als geen ander hier extra aandacht aan en zal hij zo nodig bij u bijvoorbeeld de traanproductie meten. Het kan voorkomen dat u een ooglid correctie wordt afgeraden, maar gelukkig kan meestal de techniek van de ooglidcorrectie hierop worden aangepast. Dit alles maakt een ooglid correctie in handen van een oogarts-oogchirurg een veilige ingreep.

Keurmerken: Ooglift heeft het ZKN-keurmerk (Zelfstandige Klinieken Nederland) en is tevens ISO-9001 gecertificeerd. Dit betekent dat alle veiligheidskenmerken waaronder hygiene en steriliteit gewaarborgd zijn.

ZKN-Keurmerk: Zelfstandige Klinieken met het ZKN-keurmerk staan garant voor een geborgde kwaliteit van medische zorg, een snelle efficiënte en persoonlijke behandeling, waar úw gezondheid centraal staat. Ooglift is ZKN gecertificeerd. Wij voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen en staan garant voor een korte wachttijd en een optimale behandeling in een prettige omgeving. Klinieken met een ZKN-keurmerk voldoen aan de strengste kwaliteits-normen en worden periodiek door het keuringsinstituut KIWA gevisiteerd. Ook hebben ze een klachtenprocedure en zijn ze aangesloten bij de geschillencommissie. Daarnaast wordt er gewerkt volgens de wet bescherming persoonsgegevens. Dat wil zeggen dat uw gegevens bij ons in goede handen zijn.

Ooglift beschikt over de modernste apparatuur en werkt volgens de richtlijnen van de Wet Infectie Preventie (WIP-richtlijnen).

Ook hebben we bewust gekozen voor een nog betere autoclaaf (sterilisator) dan degene die volgens de WIP-richtlijn zou volstaan. Onze autoclaaf is van de B-klasse en voldoet aan de zwaarste ziekenhuisnormen.

Veiligheid volgens de WIP-richtlijnen

De Europa B EVO autoclaaf voldoet tevens aan de Europese normering EN13060 en heeft een gefractioneerd voor-vacuum en na-vacuum droogprogramma. Deze autoclaaf is geschikt om alles te steriliseren, ook complexe holle instrumenten.

De kans op een postoperatieve infectie is zo verkleind.

Instrumentarium specifiek en alleen voor ooglidcorrecties

Ooglift gebruikt uitsluitend mico-instrumentarium wat specifiek is ontwikkeld en gemaakt voor oogheelkundige micro-chirurgie en ooglidcorrecties. Bij ons heeft u de zekerheid dat u met het juiste instrumentarium wordt geholpen en dat het ook niet voor andere operaties wordt gebruikt. Dit verhoogt de veiligheid en vanwege het micro-instrumentarium kan er nauwkeuriger worden gewerkt.

Lees ook:
Direct een eerste gratis afspraak maken.
Actuele tarieven voor ooglid correcties.