Dermatochalasis is een huidoverschot in de boven- of onderoogleden. De oogartsen van Ooglift zijn gespecialiseerd in het verhelpen van dermatochalasis door middel van een ooglidcorrectie. We bieden u het volgende:

  • Gratis consult met een oogarts
  • Dermatochalasis verhelpen met een ooglidcorrectie
  • Behandeling door ervaren oogchirurg

Gratis consult aanvragen 030 - 294 57 26

“Ik ben een echte twijfelaar. Na lang nadenken over de voor en nadelen van een ooglidcorrectie heb ik er toch voor gekozen om dit te doen bij Ooglift en ik heb er nog geen moment spijt van gehad! Ik heb kort last gehad van kleine blauwe plekken om mijn ogen, maar heb er nu een frisse, open uitstraling voor terug.”

Mw. C.M.

Kosten dermatochalasis verhelpen

Hieronder vindt u een overzicht van de kosten van een dermatochalasis correctie. Een consult is gratis.

BehandelingKosten
Correctie dermatochalasis bovenste oogleden€ 1250,-
Correctie dermatochalasis onderste oogleden€ 1500,-
 

Huidteveel oogleden

Wat zijn de oorzaken?

Dermatochalasis kan aangeboren zijn, maar het ontstaat voornamelijk door het verouderingsproces. Door veroudering neemt de elasticiteit in de oogleden af en gaat de huid hangen als gevolg van de zwaartekracht.

Klachten dermatochalasis

Dermatochalasis komt zowel voor in de bovenste als in de onderste oogleden. Dermatochalasis in de bovenste oogleden vormt hangende oogleden en in de onderste oogleden veroorzaakt het wallen.
Klachten voor beide varianten zijn meestal cosmetisch van aard. Dermatochalasis geeft een vermoeid en verouderd gezicht. Hangende oogleden kunnen ook medische klachten veroorzaken, waaronder zware oogleden, hoofdpijn en een verminderd zicht.


“Ik stelde mijn ooglidcorrectie steeds langer uit. Uiteindelijk kreeg ik te veel last van hoofdpijn en werd mijn zicht steeds minder. Toen heb ik eerst een consult aangevraagd bij Ooglift. Op basis van een goed en eerlijk gesprek met de arts heb ik besloten de bovenooglidcorrectie uit te laten voeren. De week erop kon ik meteen behandeld worden. Het resultaat is top. Geen last meer van hoofdpijn en ik heb mijn volledige zicht weer terug!”

Dhr. A.C.

Behandeling van dermatochalasis

Onze oogartsen verhelpen dermatochalasis met een ooglidcorrectie, ofwel blepharoplastiek. Bij een huidteveel in de bovenste oogleden voert de arts een bovenooglidcorrectie uit. Hij voert een onderooglidcorrectie uit bij een huidoverschot in de onderste oogleden.

Bovenooglidcorrectie

Bij een bovenooglidcorrectie maakt de arts een snede in ieder bovenooglid en verwijdert hij een reepje overtollige huid en vet. Vervolgens maakt hij de snede dicht met een hechting. De gehele procedure duurt 30 tot 45 minuten. Na enkele dagen komt u terug naar de kliniek en haalt de arts de hechtingen uit uw oogleden.

Resultaat verwijderen dermatochalasis bovenoogleden

Vrouw, 42 jaar voor ooglidcorrectie
Vrouw, 42 jaar voor de behandeling.
Resultaten na de ooglidcorrectie
Resultaat na behandeling.
Man, 31 jaar voor ooglidcorrectie
Man,    29 jaar  voor de behandeling
Resultaten na ooglift
Resultaat na behandeling.

Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie verloopt ongeveer hetzelfde als een bovenooglidcorrectie. Bij een onderooglidcorrectie verwijdert de arts dermatochalasis in de onderste oogleden. Met hechtingen dicht de arts de wondjes. Deze behandeling duurt gemiddeld 45 minuten.

Resultaat verwijderen dermatochalasis onderoogleden

Voor de behandeling.

Resultaat na behandeling.

Voor de behandeling.

Resultaat na behandeling.

 

Voor de behandeling.

Resultaat na behandeling.

 

Maak kennis met de oogchirurgen van Ooglift

Bij Ooglift vinden we het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt en zorg krijgt van een oogarts met ervaring. Met ruim 29.000 uitgevoerde ooglidcorrecties kunnen we met zekerheid zeggen dat we twee zeer ervaren oogartsen hebben. Lees hieronder meer over Dr. R.A. Geerling en Drs. J.P. van der Pol en kies met wie u een gratis consult wilt.

Dr. R.A. Geerling, gespecialiseerd oogchirurg


Gratis consult aanvragen met Dr. R.A. Geerling
Meer over oogarts Geerling

Kliniek

Ooglift
Buitenweg 26-H
3602 PS Maarssen, Utrecht

030 294 5726
info@ooglift.nl

Openingstijden

Maandag:09:00 – 18:00 uur
Dinsdag:09:00 – 18:00 uur
Woensdag:09:00 – 18:00 uur
Donderdag:09:00 – 18:00 uur
Vrijdag:09:00 – 18:00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Contact opnemen

Twijfelt u over een ooglidcorrectie? Wacht niet langer en vraag een gratis consult aan. Neem contact op met onze kliniek en maak een afspraak met een van onze oogartsen. Uw oogarts legt u alles duidelijk uit en neemt de tijd om uw vragen te beantwoorden tijdens het consult. Bel 030 - 294 57 26 of vul het onderstaande formulier in.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.