Dermatochalasis is een huidoverschot in de bovenoogleden. De ooglidspecialisten van Ooglift zijn gespecialiseerd in het verhelpen van dermatochalasis door middel van een bovenooglidcorrectie. We bieden u het volgende:

  • Gratis consult met een ooglidspecialist
  • Dermatochalasis verhelpen met een bovenooglidcorrectie
  • Behandeling door ervaren ooglidspecialist

Gratis consult aanvragen 030 2945726

“Ik ben een echte twijfelaar. Na lang nadenken over de voor en nadelen van een ooglidcorrectie heb ik er toch voor gekozen om dit te doen bij Ooglift en ik heb er nog geen moment spijt van gehad! Ik heb kort last gehad van kleine blauwe plekken om mijn ogen, maar heb er nu een frisse, open uitstraling voor terug.”

Mw. C.M.

Kosten dermatochalasis verhelpen

Hieronder vindt u een overzicht van de kosten van een dermatochalasis correctie, oftewel een bovenooglidcorrectie. De intake is gratis.

AfspraakKosten (incl. BTW)
Intake bovenooglidcorrectieGratis
Bovenooglidcorrectie van beide bovenoogleden (ooglift),
inclusief nacontroles tot 1 jaar na behandeling
€ 1250,-
Consult€ 250,-
Tarieven gelden in onze nieuwe kliniek in Blaricum
 

Huidteveel oogleden

Wat zijn de oorzaken?

Dermatochalasis kan aangeboren zijn, maar het ontstaat voornamelijk door het verouderingsproces. Door veroudering neemt de elasticiteit in de oogleden af en gaat de huid hangen als gevolg van de zwaartekracht.

Klachten dermatochalasis

Dermatochalasis komt voor in de bovenste oogleden. Dermatochalasis zorgt voor hangende oogleden. Hangende oogleden kunnen medische klachten veroorzaken, waaronder zware oogleden, hoofdpijn en een verminderd zicht. Daarnaast zijn er ook klachten zijn meer cosmetisch van aard. Dermatochalasis geeft een vermoeid en verouderd gezicht.


“Ik stelde mijn ooglidcorrectie steeds langer uit. Uiteindelijk kreeg ik te veel last van hoofdpijn en werd mijn zicht steeds minder. Toen heb ik eerst een consult aangevraagd bij Ooglift. Op basis van een goed en eerlijk gesprek met de arts heb ik besloten de bovenooglidcorrectie uit te laten voeren. De week erop kon ik meteen behandeld worden. Het resultaat is top. Geen last meer van hoofdpijn en ik heb mijn volledige zicht weer terug!”

Dhr. A.C.

Behandeling van dermatochalasis

Onze ooglidspecialis verhelpt een dermatochalasis met een bovenooglidcorrectie, ofwel blepharoplastiek. Bij een huidteveel in de bovenste oogleden voert de arts een bovenooglidcorrectie uit.

Bovenooglidcorrectie

Bij een bovenooglidcorrectie maakt de arts een snede in ieder bovenooglid en verwijdert hij een reepje overtollige huid en vet. Vervolgens maakt hij de snede dicht met een hechting. De gehele procedure duurt circa 30 minuten. Na 4-6 dagen komt u terug naar de kliniek en haalt de arts de hechtingen uit uw oogleden.

Resultaat verwijderen dermatochalasis bovenoogleden

Vrouw, 42 jaar voor ooglidcorrectie
Vrouw, 42 jaar voor de behandeling.
Resultaten na de ooglidcorrectie
Resultaat na behandeling.
Man, 31 jaar voor ooglidcorrectie
Man,    29 jaar  voor de behandeling
Resultaten na ooglift
Resultaat na behandeling.

 

Maak kennis met de ooglidspecialisten van Ooglift

Bij Ooglift vinden we het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt en zorg krijgt van een oogarts met ervaring. Met ruim 30.000 uitgevoerde ooglidcorrecties kunnen we met zekerheid zeggen dat Dr. R. A. Geerling de meest ervaren arts is. Lees hieronder meer over Dr. R.A. Geerling.

Contact opnemen

Twijfelt u over een ooglidcorrectie? Wacht niet langer en vraag een gratis consult aan. Neem contact op met onze kliniek en maak een afspraak met een van onze artsen. Uw oogspecialist legt u alles duidelijk uit en neemt de tijd om uw vragen te beantwoorden tijdens het consult. Vul het onderstaande formulier in.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.