Met de juiste voorbereiding voorkomt u complicaties tijdens en na de ooglidcorrectie en herstelt u sneller. De specialisten van Ooglift leggen uit hoe u zich het beste voorbereidt en waar u rekening mee moet houden voordat u de behandeling ondergaat. Ook bekijken we tijdens een geheel vrijblijvend consult of u in aanmerking komt voor de behandeling.

Gratis consult

U weet zeker dat u bij Ooglift goed voorbereid wordt op de ooglidcorrectie. De arts heeft voor de ingreep een gesprek met u. Tijdens deze intake wordt met uw besproken of u in aanmerking komt voor behandeling en worden al uw vragen beantwoord. Maak voor meer informatie over de ooglidcorrectie en de juiste voorbereiding direct een afspraak.

Gratis consult aanvragen 030 2945726

Stoppen met roken

Dat roken een slechte invloed op de gezondheid heeft, is algemeen bekend. Rokers hebben over het algemeen een langzamere wondgenezing en een verhoogde kans op infecties en ontstekingen. Wij raden daarom iedereen, die graag wil stoppen met roken, aan om dit te doen!

Geen alcohol drinken

Zo’n twee dagen voor de ooglidcorrectie dient u te stoppen met het drinken van alcohol. Dit verdunt namelijk het bloed en kan daardoor leiden tot meer blauwe plekken, een vertraagde wondgenezing en bloedingen. Vanaf 1 week na de behandeling mag u weer met mate alcohol drinken.

Bloedverdunners

Als u bloedverdunners neemt, dient u hier ongeveer een week voor de ooglidcorrectie tijdelijk mee te stoppen. Bloedverdunnende medicijnen vergroten de kans op complicaties. De arts bespreekt dit vooraf met u. Weet u niet of de medicatie die u neemt het bloed verdunt? Bespreek dit dan tijdens de intake. De arts vertelt u vooraf wanneer u weer mag beginnen met de bloedverdunners. Vaak kan dit een dag na de ingreep al.

Geen make-up

Op de dag van de behandeling mag u geen make-up dragen. Uw huid moet schoon zijn, dus breng ’s morgens ook geen dagcrème aan en reinig uw huid niet met een oliehoudende lotion.

Vervoer naar huis na de ooglidcorrectie

Na de ooglidcorrectie mag u niet zelf naar huis rijden. Daarom raden we u altijd aan om van tevoren een familielid of vriend te regelen die als chauffeur en begeleider met u mee gaat naar de behandeling. Uw begeleider kan gewoon bij het voorgesprek zijn; dat is voor u wel zo prettig.

Huishouden

Zorg dat u volledige rust kunt nemen gedurende 24 uur na de behandeling. Dus geen visite en niet bellen; alleen in een luie stoel zitten of op bed liggen en naar het toilet gaan is toegestaan. Het is de bedoeling dat u het een paar dagen rustig aan doet na de ooglidcorrectie. Daarom is het aan te raden om iemand te regelen die huishoudelijke taken als schoonmaken, boodschappen doen en koken van u overneemt. Heeft u kleine kinderen? Dan kunt u de zorg het best minimaal een dag of twee uit handen geven aan uw partner of een oppas.

Vrije dagen

Veel patiënten gaan een week na de ooglidcorrectie weer aan het werk, omdat ze er na een week weer toonbaar uitzien. Overleg daarom van tevoren met uw werkgever dat u een paar dagen vrij wilt nemen. Heeft u lichamelijk zwaar werk? Dan kan het zijn dat u langer thuis moet blijven. Overleg dit met de arts tijdens de intake.

Meer informatie

Bij Ooglift begint u nooit onvoorbereid aan de ooglidcorrectie. Elke patiënt krijgt namelijk een geheel vrijblijvend en gratis (telefonisch) consult met de arts voorafgaand aan de operatie. Hierin vertellen we u alles wat u wilt weten over de voorbereiding, behandeling en het herstel van een onderooglidcorrectie of bovenooglidcorrectie.

Gratis consult aanvragen 030 2945726