Met de juiste voorbereiding voorkomt u complicaties tijdens en na de ooglidcorrectie en herstelt u sneller. De specialisten van Ooglift leggen uit hoe u zich het beste voorbereidt en waar u rekening mee moet houden voordat u de behandeling ondergaat. Ook bekijken we tijdens een geheel vrijblijvend consult of u in aanmerking komt voor de behandeling.

Gratis consult

U weet zeker dat u bij Ooglift goed voorbereid wordt op de ooglidcorrectie. De chirurg plant namelijk voor de ingreep een gesprek met u in. Tijdens dit consult bespreekt hij de voorbereiding, behandeling, risico’s en het resultaat met u en beantwoordt hij uw vragen. Maak voor meer informatie over de ooglidcorrectie en de juiste voorbereiding direct een afspraak met een van onze oogartsen.

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26

Stoppen met roken voor de ooglidcorrectie

Dat roken een slechte invloed op de gezondheid heeft, is algemeen bekend. Bij een operatie als de ooglidcorrectie heeft het ook een negatief effect op het herstel na de behandeling. U loopt gemakkelijker een infectie op en heeft een grotere kans op bloedingen en zichtbare littekens. Daarom raden we aan om minimaal twee weken voor de behandeling te stoppen met roken. Om het herstel te bevorderen, raden we u aan om tot minimaal zes weken na de ingreep niet te roken.

Geen alcohol drinken

Zo’n twee dagen voor de ooglidcorrectie dient u te stoppen met het drinken van alcohol. Dit verdunt namelijk het bloed en kan daardoor leiden tot complicaties, zoals een vertraagde wondgenezing en bloedingen. Vanaf twee dagen na de behandeling mag u weer met mate alcohol drinken.

Bloedverdunners

Als u bloedverdunners neemt, dient u hier ongeveer een week voor de ooglidcorrectie tijdelijk mee te stoppen. Bloedverdunnende medicijnen vergroten de kans op complicaties namelijk. De oogarts bespreekt dit vooraf met u. Weet u niet of de medicatie die u neemt het bloed verdunt? Bespreek dit dan tijdens het consult. De arts vertelt u vooraf wanneer u weer mag beginnen met de bloedverdunners. Vaak kan dit enkele dagen na de ingreep al.

Geen make-up en sieraden

Op de dag van de behandeling mag u geen make-up dragen. Uw huid moet schoon zijn, dus breng ’s morgens ook geen dagcrème aan. Daarnaast is het niet toegestaan om sieraden te dragen tijdens de ingreep: doe ringen, armbanden en kettingen af en haal oorbellen en piercings eruit. Heeft u sieraden die u niet af kunt doen? Bespreek dit dan met de arts tijdens het consult.

Vervoer naar huis na de ooglidcorrectie

Na de ooglidcorrectie mag u niet zelf naar huis rijden. Daarom raden we u altijd aan om van tevoren een familielid of vriend te regelen die u na de behandeling ophaalt en naar huis brengt.

Huishouden

Het is de bedoeling dat u het een paar dagen rustig aan doet na de ooglidcorrectie. Daarom is het aan te raden om iemand te regelen die huishoudelijke taken als schoonmaken, boodschappen doen en koken van u overneemt. Heeft u kleine kinderen? Dan kunt u de zorg het best minimaal een dag of twee uit handen geven aan uw partner of een oppas.

Vrije dagen

Veel patiënten gaan een week na de ooglidcorrectie weer aan het werk, omdat u er met de hechtingen en pleisters nog niet direct toonbaar uitziet. Overleg daarom van tevoren met uw werkgever dat u een paar dagen vrij wilt nemen. Heeft u lichamelijk zwaar werk? Dan kan het zijn dat u langer thuis moet blijven. Overleg dit met de arts tijdens het consult.

Meer informatie

Bij kliniek Ooglift begint u nooit onvoorbereid aan de ooglidcorrectie. Elke patiënt krijgt namelijk een geheel vrijblijvend en gratis consult met de chirurg voorafgaand aan de operatie. Hierin vertellen we u alles wat u wilt weten over de voorbereiding, behandeling en het herstel van een onderooglidcorrectie of bovenooglidcorrectie.

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26