Met een bovenooglidcorrectie laat u uw hangende oogleden corrigeren: vraag een gratis consult aan met een van onze oogartsen. Overhangende bovenoogleden leiden vaak tot verminderd zicht of hoofdpijn. Tijdens de correctie haalt de oogchirurg een reepje huid weg om uw oogleden te liften. Hierdoor verdwijnen uw klachten vrijwel direct. Ook ziet u er jonger uit en heeft u een frisse, open blik na de ooglidcorrectie.

  • Onze cliënten beoordelen onze kliniek met een 8,7
  • Gratis consult met de behandelend oogarts
  • Al meer dan 26.000 ooglidcorrecties uitgevoerd
  • Behandeling door gespecialiseerde oogartsen

Vraag direct een gratis consult aan. Tijdens het geheel vrijblijvende consult vertelt de oogarts u meer over de behandeling en beantwoordt hij uw vragen.

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26

Voor en na de bovenooglidcorrectie

Bekijk de resultaten van een bovenooglidcorrectie. Onderstaande patiënten zijn behandeld bij Ooglift. De voor-en-na-foto’s laten zien hoe uw uiterlijk verandert na de ingreep.

Vrouw, 39 jaar voor de bovenooglidcorrectie
Vrouw, 39 jaar voor de behandeling.
Resultaten na de bovenooglidcorrectie van een vrouw van 39 jaar
Resultaten na de behandeling.
Vrouw, 39 jaar voor de bovenooglidcorrectie
Vrouw, 39 jaar voor de behandeling
Resultaten na de bovenooglidcorrectie
Resultaat na de behandeling.

Meer voor-en-na-foto’s

Prijzen bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie voeren we uit voor € 875,-. Dit is de totaalprijs voor beide ogen en daar komen geen kosten meer bij. Ook het vrijblijvende intakegesprek en alle nazorg is inbegrepen. Al onze tarieven op de website zijn inclusief btw. De reden voor onze voordelige tarieven is het feit dat we wekelijks ruim 45 ooglidcorrecties uitvoeren.

BehandelingKosten
ConsultGratis
Bovenooglidcorrectie€ 875,-

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26

Goed voorlichting vooraf. Ik wist op de dag van de operatie precies wat me te wachten stond. Ik werd ontzettend vriendelijk ontvangen, waardoor ik er direct vertrouwen in had. Het resultaat is echt geweldig. Ik had nooit verwacht dat ik er zó anders uit kon zien. Ik heb geen last meer van klachten!
Waardering: 9,0
Mw. L.M.

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

Een aantal Zorgverzekeraars als de IZA, ONVZ, Univé, de Amersfoortse en VGZ hebben aanvullende pakketten voor de vergoeding van een bovenooglidcorrectie. De eisen voor vergoeding vanuit een aanvullende verzekering zijn minder streng dan vanuit de basisverzekering. Ook geldt dan het eigen risico niet. Lees voor de exacte criteria de polisvoorwaarden van uw verzekering.

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Sinds 2017 zit de bovenooglidcorrectie weer in de basisverzekering. Maar verreweg de meeste mensen voldoen niet aan de strenge criteria. Een indicatie voor een vergoeding is er pas als de overhangende huid bij ontspannen recht vooruitkijken 50% voor uw pupil hangt zodanig dat u de buitenwereld niet meer goed kan zien en bijvoorbeeld niet meer kunt autorijden (functiestoornis). Als u in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de basisverzekering, dan geldt ook uw eigen risico als dat nog niet gebruikt is. Het kan zijn dat u, afhankelijk van uw afgesloten pakket, niet het volledige bedrag ontvangt maar circa 75%. Een enkele verzekeraar als de VGZ heeft ook het bedrag gemaximaliseerd. Dit alles kunt u nalezen in uw polisvoorwaarden. Bij Ooglift doen wij uitsluitend niet vergoede behandelingen. Een bovenooglidcorrectie kost EUR 875,- all-in. Voor verzekerde zorg verwijzen wij u naar een regulier ziekenhuis.

Onze geregistreerde oogartsen

Een bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd door een van de oogartsen van Ooglift: Dr. Geerling of Drs. Van der Pol. Samen hebben zij met ruim 26.000 behandelingen verreweg de meeste ervaring in Nederland. Binnen Ooglift worden er gemiddeld 45 ooglidcorrecties per week uitgevoerd. U weet dus zeker dat u onder behandeling bent bij een zeer ervaren medisch specialist. Lees de recensies over onze oogchirurgen.

Kliniek

Ooglift
Buitenweg 26-H
3602 PS Maarssen, Utrecht

030 294 5726
info@ooglift.nl

Openingstijden

Maandag: 09:00 – 17:00 uur
Dinsdag: 09:00 – 17:00 uur
Woensdag: 09:00 – 17:00 uur
Donderdag: 09:00 – 17:00 uur
Vrijdag: 09:00 – 17:00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Gratis consult met de oogchirurg

Heeft u vragen of twijfels over de ooglidcorrectie, dan maakt u een afspraak met de behandelend oogchirurg. Dit is geheel vrijblijvend en gratis. De arts bespreekt de behandeling, resultaten en het herstel met u. Hij beantwoordt graag uw vragen en neemt twijfels weg door u goed te informeren. Zo bent u in staat om een weloverwogen keuze te maken voor het al dan niet laten corrigeren van uw oogleden.

Waarom een ooglidcorrectie?

Heeft u op dit moment last van hoofdpijn of bent u sneller moe? Heeft u te maken met eczeem of smetten? Hoort u vaak dat u er moe uitziet, terwijl u dit niet bent? Of heeft u een boze of chagrijnige uitstraling? Dit zijn allemaal symptomen die te wijten zijn aan hangende oogleden. Ooglift verhelpt uw klachten graag door een ooglidcorrectie uit te voeren.

Is een bovenooglidcorrectie veilig?

Bij Ooglift worden de ooglidcorrecties uitgevoerd door gespecialiseerde oogartsen. Een oogarts wordt tijdens de opleiding tot medisch specialist uitgebreider opgeleid in het uitvoeren van ooglidcorrecties dan een plastisch chirurg. Zo kunt u er bij Ooglift zeker van zijn dat uw ogen weer volledig kunnen sluiten na een ooglidcorrectie. Let erop dat een basisarts of een cosmetisch arts geen opleiding heeft gehad in het uitvoeren van ooglidcorrecties.

Ik vond het heel spannend, want ze gaan toch aan je ogen opereren. Maar het viel me erg mee. Ik had nergens bang voor hoeven zijn. Met een halfuur was het al klaar. De pijn achteraf kon ik met een paracetamolletje verhelpen.
Waardering: 10,0
Mw. R.J.

Voorbereiding

Voorafgaand aan de ingreep dient u gezond te zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat de wondjes goed en snel genezen. Tijdens het consult vraagt de oogchirurg u naar uw medicijngebruik, omdat u met bepaalde medicijnen moet stoppen voor de bovenooglidcorrectie. Bloedverdunnende medicatie mag u bijvoorbeeld tijdelijk niet gebruiken. Ook het nemen van alcohol enkele dagen voor en na de operatie raden we sterk af.

Stoppen met roken

Roken is uiteraard niet gezond en we adviseren dan ook om daarmee te stoppen. Toch zien we niet direct een negatief effect op de wondgenezing en ook vergroot roken de kans op complicaties niet. Stoppen met alcohol voor de behandeling is wél belangrijk. Alcohol verdunt namelijk het bloed, waardoor de kans op blauwe plekken of zelfs een bloeding wordt vergroot.

De behandeling

Tijdens de ooglidcorrectie wordt het teveel aan huid en eventueel vet verwijderd. Een ooglidcorrectie duurt gemiddeld slechts 30 minuten. De behandeling is volledig pijnloos omdat we u lokaal verdoven. Hierbij gebruiken we een speciale techniek, zodat ook de verdoving zelf niet gevoelig is. Narcose is echt niet nodig! Voordat u het weet kunt u weer opgelucht naar huis. Meer informatie over een bovenooglidcorrectie of bovenste ooglidcorrectie? Neem vrijblijvend contact met ons op. We doorlopen de onderstaande stappen tijdens de behandeling:

  • Huid- en vetoverschot aftekenen
  • Lokale verdoving injecteren in de bovenoogleden
  • Het teveel aan weefsel weghalen
  • Kleine incisies hechten en afplakken met pleisters

U kunt vaak al een half uur na de behandeling naar huis, mits u zich goed genoeg voelt. Houd er rekening mee dat u niet zelf naar huis kunt rijden. U dient dus iemand mee te nemen naar de kliniek die u thuisbrengt.

Herstel na de bovenooglidcorrectie

In de eerste week moet u voldoende rust nemen, daarna kunt u voorzichtig weer beginnen met uw dagelijkse werkzaamheden. Het uiteindelijke resultaat is zichtbaar na een paar maanden, maar na een week kunt u al het eerste resultaat van de bovenooglidcorrectie zien.

Hoog slapen

Leg een extra kussen onder uw matras of zet het matras iets hoger als u ligt, zodat uw hoofd hoger ligt dan de rest van uw lichaam. Dit zorgt ervoor dat het vocht goed naar beneden zakt en bevordert de genezing.

Druk op de ogen voorkomen

In de eerste week zijn uw oogleden gezwollen en vaak zijn er bloeduitstortingen te zien. U mag niet tillen, bukken of zwaar werk verrichten. De eerste 24 uur moet u rust nemen, daarna mag u licht administratief werk hervatten. We raden af om de eerste week te werken of sporten, omdat u druk op uw ogen zoveel mogelijk moet voorkomen. U mag wel douchen, maar zorg ervoor dat de hechtingen en pleisters droog blijven totdat deze na 4 tot 6 dagen worden verwijderd.

Fijn team, goede chirurg en een prettige sfeer in de kliniek. En dan het resultaat van de ooglidcorrectie… WOW!
Waardering: 10,0
Dhr. M.J.

Hechtingen verwijderen

Circa 4 tot 6 dagen na de behandeling komt u terug naar de kliniek van Ooglift in Maarssen, om de hechtingen te laten verwijderen. De oogchirurg bekijkt de genezing en haalt voorzichtig de pleisters van uw oogleden. Vervolgens verwijdert hij de hechtingen. Het eerste resultaat is nu al duidelijk te zien, al zijn de littekens nog wat opvallend en is het gebied rondom uw ogen nog rood en gezwollen. U mag na de eerste week weer voorzichtig gaan bewegen en na 2 weken weer sporten.

Het uiteindelijke resultaat

Na een paar maanden is het resultaat van de ooglidcorrectie goed zichtbaar. De zwelling en verkleuring trekken weg, de littekens worden minder vurig in de loop der tijd en het uiteindelijke resultaat is zichtbaar. U heeft jaren plezier van de bovenooglidcorrectie. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de behandeling na een jaar of tien te herhalen, omdat de huid opnieuw veroudert en verslapt.

Op vakantie in de zon na een bovenooglidcorrectie

De leefregels na een bovenooglidcorrectie zijn duidelijk: houd zoveel mogelijk rust en doe geen zwaar werk of intensieve sport tot enkele weken na de ingreep. Maar wanneer mag u weer met uw gezicht in de zon zitten? Als de hechtingen verwijderd zijn, mag u al op vakantie. Uw beschermd uw oogleden met een zonnebril en zonnebrandcreme factor 50.

Complicaties

Bij de bovenooglidcorrectie ontstaan over het algemeen geen complicaties, maar wel is er altijd een klein risico. Daarom informeren we u over de complicaties die kunnen ontstaan bij het corrigeren van de oogleden. Zwellingen en bloeduitstortingen treden vrijwel altijd op na de behandeling. Dit is een normale reactie. Een infectie, nabloeding of zanderig gevoel in de ogen komt nauwelijks voor. Als u hier wel last van heeft, dan neemt u contact met ons op via 030 294 5726.

Contact opnemen

Voor meer informatie over de bovenooglidcorrectie maakt u een afspraak voor een geheel vrijblijvend intakegesprek. De arts beantwoordt graag al uw vragen. Vul het formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.