Laat uw hangende oogleden corrigeren: u krijgt direct weer een frisse, open blik en klachten als hoofdpijn en verminderd zicht verdwijnen. Als u last heeft van een hangend ooglid, dan is er sprake van een verslapte huid, wat een huidoverschot boven het oog als gevolg heeft. Dit hangt over uw oog heen en zorgt voor klachten. Ooglift helpt u graag van uw klachten af door uw overhangende oogleden te corrigeren.

 • Cliënten beoordelen ons met een 8.4
 • Natuurlijk resultaat direct zichtbaar
 • Behandeling door ervaren ooglidspecialist
 • Al meer dan 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd

Maak geheel vrijblijvend een afspraak met Dr. Geerling. We vertellen u graag wat een bovenooglidcorrectie voor uw klachten kan doen.

Gratis consult aanvragen 030 2945726

Voor-en-na-foto’s correctie hangende oogleden

Bekijk het verschil voor en na de bovenooglidcorrectie. Meer foto’s vindt u op de resultatenpagina.

Vrouw, 33 jaar voor de ooglidcorrectie
Vrouw, 39 jaar voor de behandeling.
Resultaten na de ooglidcorrectie.
Resultaat na de behandeling.
Vrouw, 42 jaar voor ooglidcorrectie
Vrouw, 42 jaar voor de behandeling.
Resultaten na de ooglidcorrectie
Resultaat na behandeling.

Kosten behandeling hangende oogleden

De kosten van de bovenooglidcorrectie bedragen € 1250,-. Deze prijs omvat zowel de behandeling als de nacontroles. 

AfspraakKosten (incl. BTW)
Intake bovenooglidcorrectieGratis
Bovenooglidcorrectie van beide bovenoogleden (ooglift),
inclusief nacontroles tot 1 jaar na behandeling
€ 1250,-
Consult€ 250,-
Tarieven gelden in onze nieuwe kliniek in Blaricum

Vergoeding overhangende oogleden

U kunt er van uit gaan dat u waarschijnlijk de behandeling zelf moet betalen. Voor indicatie moet de overhangende huid bij ontspannen recht vooruitkijken 50% voor de pupil hangen zodanig dat je de buitenwereld niet meer goed kan zien en niet meer kan autorijden (functiestoornis).  Dat zijn fors strenge eisen. Zie voor meer informatie ook uw polisvoorwaarden.

Bij Ooglift doen wij uitsluitend niet vergoede behandelingen. Wij maken dus geen facturen die u kunt indienen bij uw verzekeraar en wij hebben ook geen contracten.

Bekijk meer informatie over de ooglidcorrectie vergoeding.

Klachten

Soms heeft u nauwelijks klachten als gevolg van uw overhangende oogleden, maar naarmate het bovenste ooglid meer gaat hangen, ontstaan er vaak wel klachten of worden ze ernstiger. Deze klachten zijn van medische en cosmetische aard. Enkele voorbeelden zijn:

 • Zware oogleden
 • Vermoeide of bozige uitstraling
 • Vermoeide ogen
 • Verminderd zicht, met name aan de zijkant van het blikveld
 • Hoofdpijn

Oorzaak hangende oogleden

Een van de belangrijkste oorzaken van hangende oogleden is ouderdom. Door de verslapping en veroudering van de huid gaat het bovenste ooglid hangen. In ernstige gevallen valt dit zo ver over het oog dat u minder goed kunt zien en dat u hoofdpijn krijgt door het steeds optrekken van uw wenkbrauwen. Andere oorzaken zijn:

 • Oogontstekingen, zoals cellulitis of bindweefselontsteking
 • Vochtophopingen
 • Spierziekten en verzwakte oogspieren
 • Aandoeningen aan de ogen en oogkassen

Oogleden liften met een bovenooglidcorrectie

Laat uw hangende oogleden corrigeren met een bovenooglidcorrectie. Uw klachten verdwijnen vrijwel direct, omdat het ooglid na de ingreep niet meer over het oog heen hangt. Hierdoor is direct te zien dat uw uitstraling veranderd is, u ziet er weer jong en fris uit. Ook verbetert uw zicht en verdwijnt hoofdpijn.

Consult

Ooglift biedt een gratis consult aan voor iedereen die een ooglidcorrectie overweegt. Een afspraak voor dit intakegesprek maakt u door het afspraakformulier in te vullen of een e-mail te sturen naar info@ooglift.nl . In dit gesprek zal uw arts beoordelen of u baat heeft bij een bovenooglidcorrectie en of het mogelijk is. Hij zal u vragen naar uw klachten en uitleggen wat u kunt verwachten.

De beslissing om een ooglidcorrectie uit te laten voeren hoeft u niet direct te maken. We raden u aan om hier rustig over na te denken en een weloverwogen besluit te nemen. Indien u kiest voor een ooglidcorrectie om uw hangende oogleden te verhelpen, maakt u telefonisch of per e-mail een afspraak.

Behandeling

De ooglidspecialist van Ooglift trekt uw bovenste ooglid tijdens de behandeling strak door de overtollige huid te verwijderen. Vervolgens hecht hij de wondjes boven uw oog en kunt u weer naar huis. De behandeling duurt slechts 30 minuten en u kunt nog dezelfde dag naar huis. Wel raden we aan om de eerste week na de ingreep vrij te nemen, zodat de wondjes goed kunnen genezen.

Bekijk onze veelgestelde vragen voor meer informatie of vraag direct een gratis consult aan met een van onze ooglidspecialisten.

Soorten hangende oogleden

We onderscheiden twee soorten hangende oogleden: dermatochalasis en ptosis. Voor de eerste biedt een ooglidcorrectie uitkomst en voor de tweede een ptosiscorrectie. Echter, voor een ptosiscorrectie verwijzen wij u naar een regulier ziekenhuis.

Dermatochalasis

Bij overtollige huid in de oogleden spreekt men van dermatochalasis. Oorzaken van dermatochalasis zijn ouderdom en een verminderde elasticiteit van de huid van de oogleden. Klachten die hierdoor kunnen ontstaan zijn een slaperige of geïrriteerde uitstraling, een gezichtsveldbeperking en hoofdpijn.

Ptosis

Bij ptosis zijn de oogzenuwen, oogspieren of oogpezen verzwakt waardoor de oogleden hangen. Ptosis kan bij de geboorte aanwezig zijn, maar kan zich ook in de loop der jaren ontwikkelen door ouderdom. De klachten zijn hetzelfde als bij dermatochalasis en een ptosiscorrectie biedt dan uitkomst.

Afspraak maken

Wilt u weten wat een bovenooglidcorrectie voor uw overhangende oogleden kan doen? Maak dan een afspraak met een van onze ooglidspecialisten om de mogelijkheden te bespreken. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact op. Onze kliniek is centraal gevestigd in Nederland.

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.