De kosten voor een ooglidcorrectie verschillen per kliniek. Bij Ooglift werken we met vaste lage prijzen, omdat we gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van onder- en bovenooglidcorrecties. De gespecialiseerde oogchirurgen Dr. R.A. Geerling en Drs J.P. van der Pol hebben samen meer dan 29.000 ooglidcorrecties uitgevoerd. Sinds 2009 houden we ons uitsluitend met ooglidcorrecties bezig. Bij ons wordt u behandeld:

  • Door een ervaren oogchirurg
  • Tegen een vaste prijs vanaf € 1250,-
  • Na een geheel vrijblijvend en gratis eerste consult
  • Intake mogelijk binnen 1 week

Vraag direct een consult aan met de oogarts door het contactformulier in te vullen.

Overzicht kosten ooglidcorrectie

De oogchirurgen van Ooglift voeren diverse ooglidcorrecties uit. Hieronder vindt u de prijzen van deze behandelingen. De prijzen zijn inclusief btw. Het intakegesprek en alle nacontroles tot 1 jaar behandeling zijn bij de prijs inbegrepen. Het intakegesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Behandeling/consultKosten
Ooglidcorrectie van beide bovenoogleden (ooglift), incl. intakegesprek en (eventuele) nacontroles tot 1 jaar na behandeling€ 1250,-
Onderooglidcorrectie, incl. intakegesprek en (eventuele) nacontroles tot 1 jaar na behandeling. € 1500,-
Eerste consult (intake gesprek)gratis
Consult (bv controle meer dan 1 jaar na behandeling) € 250,-

* Prijzen zijn geldig in onze nieuwe kliniek in Blaricum.

Vraag een gratis intake aan met de arts van Ooglift, zodat we al uw vragen persoonlijk kunnen beantwoorden.

Gratis consult aanvragen 030 - 294 57 26

Prijs bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie kost bij Ooglift € 1250,-. De oogchirurg behandelt voor deze prijs de bovenoogleden van beide ogen, zodat u geen overhangende oogleden meer heeft en de klachten verdwijnen. De nacontroles zijn inbegrepen bij de prijs.

Eerste consult (intake gesprek)Gratis
Bovenooglidcorrectie beide ogen€ 1250,-

Vrijblijvend consult aanvragen

Prijs onderooglidcorrectie

Voor een onderooglidcorrectie betaalt u € 1500,- bij Ooglift. Voor deze prijs corrigeren we de onderste oogleden van beide ogen, zodat uw wallen verdwijnen. Het eerste consult is geheel kosteloos. Bij de kosten voor de ingreep zijn nacontroles inbegrepen.

Eerste consult (intake gesprek)Gratis
Onderooglidcorrectie beide ogen€ 1500,-

Vrijblijvend consult aanvragen

Vergoeding ooglidcorrectie

In sommige gevallen kunt u van de zorgverzekeraar een vergoeding krijgen voor de kosten van de ooglidcorrectie. Dit is het geval als uw hangende oogleden uw gezichtsveld beperken. De behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering wanneer uw oogleden voor uw pupil hangen als u ontspannen en recht naar voren kijkt. Er zijn ook zorgverzekeraars die de ooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering vergoeden. Meestal bepaalt een medisch adviseur van de zorgverzekeraar dan of u wel of niet in aanmerking komt voor een vergoeding. Gezichtsveldbeperking door overhangende huid voor uw pupil is meestal de indicatie. Klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, smetten of eczeem zijn geen redenen voor de verzekeraars om tot vergoeding over te gaan.

Vergoeding basisverzekering

Sinds 1 januari 2017 is een noodzakelijke bovenooglidcorrectie opgenomen in de basisverzekering. Voorwaarde is dat er sprake moet zijn van invaliditeit door de hangende oogleden waarbij de huid meer dan 50% van de pupil bedekt bij ontspannen vooruit kijken. We noemen dit ook wel een medische indicatie. Uw eigen risico is van toepassing. Bij Ooglift doen wij uitsluitend niet vergoede behandelingen. Voor verzekerde zorg verwijzen wij u naar een regulier ziekenhuis.

Meer over vergoeding bovenooglidcorrectie

Vergoeding aanvullende verzekering

Om in aanmerking te komen voor vergoeding zonder medische indicatie, dient u een aanvullende verzekering te hebben afgesloten. Daarnaast dient u te voldoen aan de criteria die uw verzekeraar heeft opgesteld. Deze kunt u nalezen in de polisvoorwaarden.


De ingreep

De oorzaak voor hangende oogleden is simpelweg ouder worden. De elasticiteit rondom de ogen vermindert en de oogleden worden dikker. Een van de consequenties hiervan is dat aan de bovenzijde de huid tot over de ooglidrand zakt. Een ooglidcorrectie biedt uitkomst en geeft u de frisse blik van vroeger terug. Het is een pijnloze behandeling. U wordt lokaal verdoofd en de totale behandeling duurt tussen de 30 en 45 minuten. Na een 4 tot 6 dagen mogen de hechtingen eruit en kunt u weer tientallen jaren vooruit.

Contact opnemen

Twijfelt u of u een ooglidcorrectie wilt laten uitvoeren of heeft u nog vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Gratis consult aanvragen 030 - 294 57 26

Publicatie wachttijden NZa

Sinds 1 september 2019 publiceren we conform de regeling wachttijden van de NZa de wachttijd volgens een voorgeschreven format.

  • Deze wachttijd is een indicatie. We proberen u natuurlijk zo snel mogelijk te helpen.
  • Uitgaande van een derde mogelijkheid voor een afspraak hebben we de toegangstijd bepaald.
  • Aan de wachttijd kunnen geen rechten worden ontleend.