De kosten voor een ooglidcorrectie verschillen per kliniek. Bij Ooglift werken we met vaste lage prijzen, omdat we gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van onder- en bovenooglidcorrecties. De gespecialiseerde oogchirurgen Dr. R.A. Geerling en Drs J.P. van der Pol hebben samen meer dan 23.000 ooglidcorrecties uitgevoerd. Sinds 2009 houden we ons uitsluitend met ooglidcorrecties bezig. Bij ons wordt u behandeld:

  • Door een ervaren oogchirurg
  • Tegen een vaste lage prijsvanaf € 875,-
  • Na een geheel vrijblijvend en gratis consult
  • Consult mogelijk binnen twee weken

Vraag direct een consult aan met de oogarts via 030 294 5726 of door het contactformulier in te vullen.

Overzicht kosten ooglidcorrectie

De oogchirurgen van Ooglift voeren diverse ooglidcorrecties uit. Hieronder vindt u de prijzen van deze behandelingen. De prijzen zijn inclusief btw. Het intakegesprek en alle nacontroles zijn bij de prijs inbegrepen. Het intakegesprek is kosteloos en vrijblijvend. Omdat we gemiddeld 45 ooglidcorrecties per week verrichten, kunnen wij deze kosten hanteren.

BehandelingKosten
Ooglidcorrectie van beide bovenoogleden (ooglift)€ 875,-
Onderooglift correctie€ 1300,-
Verkleining van de ooglidspleet (dubbelzijdig)€ 1250,-
Herstel afstaand ooglid enkelzijdig (ectropioncorrectie)€ 800,-
Herstel naar binnen gedraaid ooglid enkelzijdig (entropioncorrectie)€ 800,-

* Prijzen zijn geldig tot 31 december 2021.

Vraag een gratis consult aan met de oogarts van Ooglift, zodat we al uw vragen persoonlijk kunnen beantwoorden.

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26

Prijs bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie kost bij Ooglift € 875,-. De oogchirurg behandelt voor deze prijs de bovenoogleden van beide ogen, zodat u geen overhangende oogleden meer heeft en de klachten verdwijnen. De nacontroles zijn inbegrepen bij de prijs.

ConsultGratis
Bovenooglidcorrectie beide ogen€ 875,-

Vrijblijvend consult aanvragen

Prijs onderooglidcorrectie

Voor een onderooglidcorrectie betaalt u € 1.300,- bij Ooglift. Voor deze prijs corrigeren we de onderste oogleden van beide ogen, zodat uw wallen verdwijnen. Het eerste consult is geheel kosteloos. Bij de kosten voor de ingreep zijn nacontroles inbegrepen.

ConsultGratis
Onderooglidcorrectie beide ogen€ 1.300,-

Vrijblijvend consult aanvragen

Vergoeding ooglidcorrectie

In sommige gevallen kunt u van de zorgverzekeraar een vergoeding krijgen voor de kosten van de ooglidcorrectie. Dit is het geval als uw hangende oogleden uw gezichtsveld beperken. De behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering wanneer uw oogleden voor uw pupil hangen als u ontspannen en recht naar voren kijkt. Er zijn ook zorgverzekeraars die de ooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering vergoeden. Meestal bepaalt een medisch adviseur van de zorgverzekeraar dan of u wel of niet in aanmerking komt voor een vergoeding. Gezichtsveldbeperking door overhangende huid voor uw pupil is meestal de indicatie. Klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, smetten of eczeem zijn meestal geen redenen voor de verzekeraars om tot vergoeding over te gaan.

Vergoeding basisverzekering

Sinds 1 januari 2017 is een noodzakelijke bovenooglidcorrectie opgenomen in de basisverzekering. Voorwaarde is dat er sprake moet zijn van invaliditeit door de hangende oogleden waarbij de huid meer dan 50% van de pupil bedekt bij ontspannen vooruit kijken. We noemen dit ook wel een medische indicatie. Een aanvraag bij de verzekering kunnen wij voor u regelen. Uw eigen risico is van toepassing.

Meer over vergoeding bovenooglidcorrectie

Vergoeding aanvullende verzekering

Om in aanmerking te komen voor vergoeding zonder medische indicatie, dient u een aanvullende verzekering te hebben afgesloten. Daarnaast dient u te voldoen aan de criteria die uw verzekeraar heeft opgesteld. Deze kunt u nalezen in de polisvoorwaarden.

Declaratie indienen bij uw zorgverzekeraar

Onderstaande gegevens heeft u nodig om de ooglidcorrectie in te dienen bij uw zorgverzekeraar.

Zorgproduct ooglift079999017
Declaratiecode15A010
Totaalbedrag in 2021875 euro

De ingreep

De oorzaak voor hangende oogleden is simpelweg ouder worden. De elasticiteit rondom de ogen vermindert en de oogleden worden dikker. Een van de consequenties hiervan is dat aan de bovenzijde de huid tot over de ooglidrand zakt. Een ooglidcorrectie biedt uitkomst en geeft u de frisse blik van vroeger terug. Het is een pijnloze behandeling. U wordt lokaal verdoofd en de totale behandeling duurt tussen de 30 en 45 minuten. Na een 4 tot 6 dagen mogen de hechtingen eruit en kunt u weer tientallen jaren vooruit.

Contact opnemen

Twijfelt u of u een ooglidcorrectie wilt laten uitvoeren of heeft u nog vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26

Publicatie wachttijden NZa

Sinds 1 september 2019 publiceren we conform de regeling wachttijden van de NZa de wachttijd volgens een voorgeschreven format.

  • Deze wachttijd is een indicatie. We proberen u natuurlijk zo snel mogelijk te helpen.
  • Uitgaande van een derde mogelijkheid voor een afspraak hebben we de toegangstijd bepaald.
  • Aan de wachttijd kunnen geen rechten worden ontleend.

Vindt u de wachttijd te lang? Wellicht komt u in aanmerking voor wachtlijstbemiddeling. Informeer hierover bij uw zorgverzekeraar of neem contact met ons op. Met wachtlijstbemiddeling wordt u mogelijk sneller geholpen. De Treeknorm is vastgesteld op 4 weken. Dat wil zeggen dat 4 weken de maximaal aanvaardbare wachttijd is voor toegang tot de kliniek. De maximale aanvaardbare wachttijd voor de behandeling is vastgesteld op 7 weken.

U kunt terecht bij alle zorgverzekeraars

Laat Ooglift digitaal een aanvraag voor u indienen bij uw verzekeraar.