Ooglidcorrectie van beide bovenoogleden (ooglift)* € 875,-
Onderooglift correctie € 1300,-
Verkleining van de ooglidspleet (dubbelzijdig) € 1250,-
Herstel afstaand ooglid enkelzijdig (ectropioncorrectie) € 800,-
Herstel naar binnen gedraaid ooglid enkelzijdig (entropioncorrectie) € 800,-

*: tot 31 december 2018.

Prijzen zijn inclusief BTW. Het intake-gesprek en alle nacontroles zijn bij de prijs inbegrepen. Het intake-gesprek is kostenloos en vrijblijvend. Aangezien wij gemiddeld 45 ooglidcorrecties per week verrichten, kunnen wij bovenstaande tarieven hanteren.

Via deze website kunt u een eerste, gratis afspraak maken, zodat we al uw vragen persoonlijk kunnen beantwoorden.

Vergoeding

Ooglift heeft contracten afgesloten met Achmea, Agis, Interpolis, de Friesland enz. Bij nagenoeg alle overige verzekeraars is een contract niet nodig en kan Ooglift digitaal een aanvraag voor u indienen. Meestal bepaalt een medisch adviseur van de zorgverzekeraar dan of u wel of niet in aanmerking komt voor vergoeding. Gezichtsveldbeperking door overhangende huid voor uw pupil is meestal de indicatie. Klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, smetten of eczeem, zijn meestal geen redenen voor de verzekeraars om tot vergoeding over te gaan.

Vanaf 1 januari 2017 zal een noodzakelijke bovenooglidcorrectie worden opgenomen in de basisverzekering. Voorwaarde is dat er sprake moet zijn van invaliditeit door de hangende oogleden waarbij de huid meer dan 50% van de pupil bedekt bij ontspannen vooruit kijken. Een aanvraag bij de verzekering kunnen wij voor u regelen. Uw eigen risico is van toepassing.

Aanvullende verzekering

Om in aanmerking te komen voor vergoeding dient u een aanvullende verzekering te hebben afgesloten. Daarnaast dient u te voldoen aan de criteria die uw verzekeraar heeft opgesteld. Deze kunt u nalezen in de polisvoorwaarden.

Het indienen van een aanvraag bij uw verzekeraar is een service van Ooglift waaraan geen kosten zijn verbonden

Meestal ontvangt u binnen enkele dagen tot weken bericht of u de behandeling bij ons op kosten van uw verzekeraar mag laten uitvoeren. Het kan voorkomen dat uw ziektekostenverzekaar slechts een gedeelte (vaak €500) vergoed. U dient dan zelf het resterende bedrag bij te leggen.

Het zorgproduct van de ooglift is 079999017, de declaratiecode 15A010 en het totaalbedrag EURO 875 (2016 en 2017).

U kunt terecht bij alle zorgverzekeraars

Laat Ooglift digitaal een aanvraag voor u indienen bij uw verzekeraar.