De kosten voor een ooglidcorrectie verschillen per kliniek. Bij Ooglift kiezen wij voor kwaliteit en werken we met vaste prijzen. Wij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van onder- en bovenooglidcorrecties. Ooglidspecialist Dr. R.A. Geerling heeft al meer dan 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd. Sinds 2009 houden we ons uitsluitend met ooglidcorrecties bezig. Bij ons wordt u behandeld:

  • Door een ervaren ooglidspecialist
  • Tegen een vaste prijs van € 1250,- voor een bovenooglidcorrectie
  • Na een geheel vrijblijvend en gratis eerste consult
  • Waarbij de intake mogelijk is binnen 1 week

Vraag direct een consult aan met de ooglidspecialist door het contactformulier in te vullen.

Overzicht kosten ooglidcorrectie

De ooglidspecialisten van Ooglift voeren diverse ooglidcorrecties uit. In de onderstaande tabel vindt u de prijzen van de verschillende soorten afspraken. De prijzen van de ooglidcorrecties gelden voor beide oogleden (ooglift) inclusief intakegesprek en (eventuele) nacontroles tot 1 jaar na behandeling.

AfspraakKosten (incl. BTW)
Eerste consult (intake gesprek)Gratis
Ooglidcorrectie van beide bovenoogleden (ooglift) incl. intakegesprek
en (eventuele) nacontroles tot 1 jaar na behandeling
€ 1250,-
Laserlift-onderooglidcorrectie van beide onderoogleden incl. intakegesprek
en (eventuele) nacontroles tot 1 jaar na behandeling
€ 1500,-
Consult€ 250,-
Tarieven gelden in onze nieuwe kliniek in Blaricum

Vraag een gratis intake aan met een arts van Ooglift, zodat we al uw vragen persoonlijk kunnen beantwoorden.

Gratis consult aanvragen 030 2945726


Video Prijs ooglidcorrectie

Prijs bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie kost bij Ooglift € 1250,-. De ooglidspecialist behandelt voor dit bedrag de bovenoogleden van beide ogen, zodat u geen overhangende oogleden meer heeft en de klachten verdwijnen. De nacontroles zijn inbegrepen bij de prijs.

AfspraakKosten (incl. BTW)
Intake bovenooglidcorrectieGratis
Bovenooglidcorrectie van beide bovenoogleden (ooglift),
inclusief nacontroles tot 1 jaar na behandeling
€ 1250,-
Consult€ 250,-
Tarieven gelden in onze nieuwe kliniek in Blaricum

Vrijblijvend consult aanvragen

Prijs onderooglidcorrectie

Voor een onderooglidcorrectie middels Laserlift betaalt u € 1500,- bij Ooglift. Voor dit bedrag corrigeren we de onderste oogleden van beide ogen, zodat uw wallen verminderen. Het eerste consult is geheel kosteloos. Bij de kosten voor de ingreep zijn nacontroles inbegrepen.

AfspraakKosten (incl. BTW)
Intake laserlift-onderooglidcorrectieGratis
Laserlift-onderooglidcorrectie van beide onderoogleden,
inclusief nacontroles tot 1 jaar na behandeling
€ 1500,-
Consult€ 250,-
Tarieven gelden in onze nieuwe kliniek in Blaricum

Vrijblijvend consult aanvragen

Vergoeding ooglidcorrectie

In sommige gevallen kunt u van de zorgverzekeraar een vergoeding krijgen voor de kosten van de ooglidcorrectie. Dit is alleen het geval als uw hangende oogleden uw gezichtsveld beperken. De medisch adviseur van de zorgverzekeraar bepaalt of u wel of niet in aanmerking komt voor een vergoeding. Klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, migraine, smetten of eczeem zijn geen redenen voor de verzekeraars om tot vergoeding over te gaan.

Vergoeding basisverzekering

Sinds 1 januari 2021 is een noodzakelijke bovenooglidcorrectie opgenomen in de basisverzekering. Voorwaarde is dat er sprake moet zijn van invaliditeit door de hangende oogleden waarbij de huid meer dan 50% van de pupil bedekt bij ontspannen vooruit kijken. We noemen dit ook wel een medische indicatie. Uw eigen risico is van toepassing. Bij Ooglift doen wij uitsluitend niet vergoede behandelingen. Voor verzekerde zorg verwijzen wij u naar een regulier ziekenhuis.

Meer over vergoeding bovenooglidcorrectie

Vergoeding aanvullende verzekering

Het heeft geen zin om een aanvullende verzekering te nemen voor een ooglidcorrectie omdat deze behandeling niet vanuit de aanvullende verzekering worden vergoed. Lees ook de polisvoorwaarden van uw verzekeraar hierop na.


De behandeling

De oorzaak voor hangende oogleden is simpelweg ouder worden. De elasticiteit rondom de ogen vermindert en de oogleden worden dikker. Een van de consequenties hiervan is dat aan de bovenzijde de huid tot over de ooglidrand zakt. Een bovenooglidcorrectie biedt uitkomst en geeft u de frisse blik van vroeger terug. Het is een pijnloze behandeling. U wordt lokaal verdoofd en de totale behandeling duurt bij Ooglift ongeveer 30 minuten. Na een 4 tot 6 dagen mogen de hechtingen eruit en kunt u weer tientallen jaren vooruit.

Contact opnemen

Twijfelt u of u een ooglidcorrectie wilt laten uitvoeren of heeft u nog vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Gratis consult aanvragen 030 2945726