Hangende oogleden en wallen onder uw ogen laten u er ouder uitzien. Dan is het logisch dat u hier graag iets aan wilt laten doen. Bij Ooglift kunt u terecht voor de ooglidcorrectie boven en onder. Dit wil zeggen dat we zowel de bovenste oogleden als onderste oogleden kunnen liften, zodat u in no time weer een jonge en frisse uitstraling heeft. Vraag een gratis consult aan om uw wensen te bespreken met de oogchirurg. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken om de behandeling al dan niet te laten uitvoeren.

 • Gratis en vrijblijvend consult met een oogchirurg
 • Altijd een natuurlijk resultaat
 • Behandeling door een gespecialiseerd chirurg

Voor meer informatie of een geheel vrijblijvend consult neemt u contact op met Ooglift. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26

Voor-en-na-foto’s

Vrouw
Voor de behandeling
Resultaten
Na de behandeling

Toen ik bij Ooglift kwam voor een boven ooglidcorrectie vertelde de arts dat een onderooglidcorrectie helemaal niet nodig was als ik een bovenooglidcorrectie deed. Het beste advies dat ik ooit heb gehad!

Vaak maar één behandeling nodig

We raden u altijd aan om eerst de bovenste oogleden te laten liften. De redenen hiervoor zijn:

 • Als we zowel uw boven- als uw onderoogleden liften in één behandeling, moet u onder narcose. Wij behandelen u liever met een lokale verdoving, omdat de risico’s voor de patiënt hierbij minimaal zijn.
 • Bij 60% van de patiënten is het na de bovenooglidcorrectie niet meer nodig om de onderste oogleden ook te laten behandelen. Het vocht onder de ogen kan na de ooglift beter wegtrekken, waardoor ook uw wallen verdwijnen.
 • Door (in eerste instantie) alleen de bovenoogleden te laten liften, bespaart u op de kosten. U betaalt namelijk maar € 875,- voor de bovenooglidcorrectie. Een onderooglidcorrectie kost € 1.300,-.

Correctie bovenste oogleden

Een bovenooglidcorrectie voeren we uit om hangende oogleden te verhelpen. Uw ooglid is verslapt en hangt over uw oog heen, wat kan leiden tot verminderd zicht en hoofdpijn. Ook als u geen medische klachten heeft, maar het gewoon niet mooi vindt, kunnen we uw oogleden liften.

Correctie onderste oogleden

Uw onderste oogleden vormen wallen of ‘zakken’ onder uw ogen als de huid verslapt. U hoort misschien vaak dat u er moe uitziet. Een onderooglidcorrectie is de oplossing om de losse huid onder uw ogen te verwijderen. Uw wallen verdwijnen en u ziet er direct heel anders uit.

Kosten

Bij Ooglift profiteert u van lage tarieven. We bieden u de behandeling voor een betaalbare prijs aan, omdat we ons gespecialiseerd hebben in de ooglidcorrectie en tot wel 45 behandelingen per week uitvoeren.

BehandelingKosten
ConsultGratis
Ooglidcorrectie boven€ 875,-
Ooglidcorrectie onder€ 1.300,-

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26

De sfeer in de kliniek was erg prettig. Het team is heel vriendelijk en ik voelde me meteen op mijn gemak. De operatie is goed verlopen. Voor ik het wist, was het al klaar en kon ik weer naar huis!

Maak kennis met onze chirurgen

Bij Ooglift werken twee gespecialiseerde oogchirurgen die de behandelingen uitvoeren. Maak kennis met onze artsen tijdens een geheel vrijblijvend consult .

Kliniek

Ooglift
Buitenweg 26-H
3602 PS Maarssen, Utrecht

030 294 5726
info@ooglift.nl

Openingstijden

Maandag:09:00 – 18:00 uur
Dinsdag:09:00 – 18:00 uur
Woensdag:09:00 – 18:00 uur
Donderdag:09:00 – 18:00 uur
Vrijdag:09:00 – 18:00 uur
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

Voor de boven en onder ooglidcorrectie

Een goede gezondheid is een vereiste voor het ondergaan van de ingreep. De chirurg corrigeert uw oogleden niet wanneer u ziek bent of griep heeft, omdat u dan minder goed herstelt van de boven- en onderooglidcorrectie. Ook dient u (tijdelijk) te stoppen met roken, alcohol en bloedverdunners. Tijdens het consult bespreekt de chirurg de voorbereiding met u.

Behandeling

Voordat de chirurg start met de behandeling, krijgt u een verdoving in uw oogleden. Op uw oogleden tekent de chirurg het gebied af dat hij gaat verwijderen. De hele behandeling duurt slechts een half uur. Zodra uw oogleden verdoofd zijn, voert de arts de volgende stappen uit:

 • De arts start met het maken van kleine incisies op het te corrigeren ooglid. Doordat hij dit van tevoren heeft afgetekend, weet hij precies welk gedeelte van de overtollige huid hij moet wegnemen.
 • Zodra hij de huid heeft weggenomen, start de arts met het hechten van de wondjes. Hij hecht de overgebleven huid aan elkaar, zodat deze weer strak over uw ogen komt te liggen. De huid moet echter niet té strak staan, want u moet uw ogen wel goed kunnen sluiten.
 • Over de gehechte wondjes plakt de chirurg een pleistertje, zodat er geen vuil in de wondjes kan komen.

De ingreep is minimaal invasief en u kunt vaak al een half uur na de behandeling naar huis. Voordat u naar huis mag, krijgt u wel een koelbril over uw ogen om zwelling van de oogleden te voorkomen.

Herstel oogleden

U moet in de eerste week na de ingreep voldoende rust houden om uw oogleden de tijd te gunnen om te genezen. Als u gaat slapen, leg uw hoofd dan wat hoger dan de rest van uw lichaam om te voorkomen dat er te veel bloed naar uw hoofd stroomt. Dit veroorzaakt namelijk druk op de wondjes. Een extra kussen voorkomt dit. Er zijn tijdens het herstel nog een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

 • Douchen mag, maar de pleisters mogen niet nat worden.
 • Voorkom druk op de oogleden: zwaar tillen en bukken raden we af.
 • Vermijd de zon, draag een zonnebril en smeer na 10 dagen met zonnebrandcrème factor 50.
 • Gebruik geen make-up zolang de wondjes nog niet dicht zijn.
 • Draag alleen contactlenzen als u deze kunt inbrengen zonder aan het ooglid te trekken.

Lees meer over het herstel na een ooglidcorrectie.

Contact opnemen

Heeft u vragen over de ooglidcorrectie onder en boven of wilt u weten of de behandeling geschikt is voor u? Bel dan naar 030 294 5726 of neem via het formulier hieronder contact met ons op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.