Ooglidcorrectie

Ooglift is in Nederland de specialist in ooglidcorrecties. Onder leiding van ooglidspecialist Dr. R.A. Geerling houden wij ons al vanaf 2009 bezig met uitsluitend ooglidcorrecties. Ooglift heeft al ruim 30.000 behandelingen uitgevoerd. U kunt dus zeker zijn van onze expertise.

Met een bovenooglidcorrectie verdwijnen klachten ten gevolge van hangende oogleden zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Ook gaat u er weer jonger en frisser uitzien. Dat geldt ook voor een onderooglidcorrectie, wallen onder uw ogen worden minder en uw uitstraling beter. Vraag een gratis consult met onze ooglidspecialist aan en laat u uitgebreid informeren over de ooglidcorrectie (blepharoplastiek) , de behandeling, het herstel en het resultaat. Onze kliniek is van Dr. R.A. Geerling, die al bij meer dan 30.000 patiënten de oogleden heeft gecorrigeerd. We helpen ook u graag van uw medische of cosmetische klachten af!

 • Gratis consult: stel al uw vragen
 • Ervaren artsen, gespecialiseerd in ooglidcorrecties
 • Natuurlijk resultaat en een jongere uitstraling
 • Correctie van onderste en/of bovenste oogleden

Heeft u vragen over de behandeling? Maak dan direct een afspraak met een van onze ooglidspecialisten. We vertellen u graag meer over de ooglidcorrectie tijdens een gratis en geheel vrijblijvend consult.

Gratis consult aanvragen 

 

“Twee dagen geleden zijn mijn oogleden gecorrigeerd en ik zie NU AL resultaat. Heel veelbelovend. Fijne arts en lieve assistentes gehad. Ik kan niet wachten tot de hechtingen er uit zijn.”
Mw. C.M.

Bekijk meer ervaringen

Ooglidcorrectie bij cosmetische en medische klachten

Een ooglidcorrectie kan zowel een medische als cosmetische aanleiding hebben. Als uw bovenste oogleden zo ver over uw ogen heen hangen dat ze uw zicht beperken en tot hoofdpijn of vermoeidheid leiden, dan spreken we van een medische aanleiding. Heeft u klachten op cosmetisch gebied door uw hangende oogleden of wallen, omdat u er bijvoorbeeld ouder uitziet, een norse blik krijgt of er vermoeid uitziet? Dan zijn de klachten cosmetisch van aard.

Voor-en-na-foto’s correctie bovenoogleden

Hieronder ziet u voor-en-na-foto’s die gemaakt zijn van de patiënten die u voorgingen bij
Ooglift. Vanaf 2009 hebben bij Ooglift al meer dan 30.000 patiënten een
bovenooglidcorrectie ondergaan. Daarmee hebben wij de meeste ervaring en de beste
resultaten.

Vrouw, 39 jaar voor de ooglidcorrectie

Vrouw, 39 jaar voor de behandeling.
Resultaten na de ooglidcorrectie van een vrouw van 39 jaar

Resultaten na de behandeling.
Vrouw, 39 jaar voor de ooglidcorrectie

Vrouw, 39 jaar voor de behandeling
Resultaten na de ooglift

Resultaat na behandeling.

Meer bovenooglidcorrectie resultaten

Resultaten onderoogleden corrigeren

De artsen van Ooglift zijn gespecialiseerd in onderooglidcorrecties, waardoor ze precies weten hoe ze het juiste resultaat kunnen bereiken. Vanaf 2024 verrichten wij onderooglidcorrecties enkel middels Laserlift. Bekijk de resultaten.


Voor de behandeling.


Resultaat na behandeling.

Meer onderooglidcorrectie resultaten

 

Kosten ooglidcorrectie

De prijzen van een ooglidcorrectie verschillen per behandeling. Omdat we werken met een all-inprijs weet u zeker dat dit alle kosten zijn die u maakt voor de behandeling. Het eerste consult met de ooglidspecialist is geheel gratis en bij de kosten van de behandeling zijn nacontroles tot 1 jaar na de behandeling inbegrepen. Bij Ooglift doen wij alleen niet verzekerde zorg.

AfspraakKosten (incl. BTW)
Eerste consult (intake gesprek)Gratis
Ooglidcorrectie van beide bovenoogleden (ooglift) incl. intakegesprek
en (eventuele) nacontroles tot 1 jaar na behandeling
€ 1250,-
Laserlift-onderooglidcorrectie van beide onderoogleden incl. intakegesprek
en (eventuele) nacontroles tot 1 jaar na behandeling
€ 1500,-
Consult€ 250,-
Tarieven gelden in onze nieuwe kliniek in Blaricum

Gratis consult aanvragen

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

De onderooglidcorrectie wordt niet vergoed, omdat er nooit sprake is van een medische indicatie zoals gezichtsbeperking. Een bovenooglidcorrectie kunt u wel vergoed krijgen als er sprake is van een functiebeperking: het ooglid moet zodanig voor de pupil hangen dat u moeite heeft met zien. Deze eis is tegenwoordig zo streng dat het bijna nooit voorkomt, daarom zijn wij gestopt met verzekerde zorg. Voor verzekerde zorg gaat u via de huisarts naar een reguliere oogarts. Bij Ooglift moet u de behandeling altijd zelf betalen.

Basisverzekering

Voor een ooglidcorrectie vergoeding vanuit de basisverzekering dient u vanaf januari 2021 te voldoen aan zeer strenge eisen. U krijgt de kosten van een bovenooglidcorrectie alleen vergoed als:

 • de verlamming of verslapping het gevolg is van een aangeboren afwijking, of
 • de verlamming of verslapping een ernstige gezichtsveldbeperking tot gevolg heeft.

Aanvullende zorgverzekering

De vergoeding van een bovenooglidcorrectie is vanaf 2021 niet meer opgenomen in de aanvullende verzekering. Het heeft daarom geen zin hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten.

Voor meer informatie over de ooglidcorrectie vergoeding neemt u contact op met uw zorgverzekeraar.

Verschillende behandelingen

De specialisten van Ooglift voeren twee verschillende eyelid surgery behandelingen uit: de bovenooglidcorrectie en de onderooglidcorrectie. Hieronder leest u welk type ooglidcorrectie effectief is wanneer u last heeft van bijvoorbeeld wallen of hangende oogleden.

Bovenooglidcorrectie

Met een bovenooglidcorrectie verhelpen we hangende oogleden en vermoeide of boze blik. Ook ziet u er ouder uit wanneer uw oogleden gaan hangen. De ooglidspecialist verhelpt dit door tijdens de ingreep een reepje huid boven uw ogen te verwijderen met eventueel overtollig vet. Vervolgens hecht hij de huid weer, zodat hij uw oogleden als het ware strak trekt. De klachten verdwijnen direct en uw uitstraling wordt beter.

Oorzaken hangende oogleden

De meest voorkomende oorzaak van hangende bovenoogleden is veroudering: uw huid verslapt, zodat er een huidoverschot ontstaat. Dit geeft in het begin een vermoeide blik, bij toename kan het zelfs tot klachten leiden: vermindering van het zicht, hoofdpijn en vermoeidheid. Dit gaat vaak gepaard met een vermoeide of norse blik.


Video: Hangende oogleden

Onderooglidcorrectie

Heeft u last van wallen? Dan is misschien een onderooglidcorrectie de oplossing. Bij Ooglift worden vanaf 2024 onderooglidcorrecties enkel uitgevoerd middels de nieuwe Laserlift-behandeling. Hierbij verstrakt de ooglidspecialist van binnenuit met laser de huid en smelt hij eventueel overtollig vetweefsel weg. Dit gebeurt met een dunne fiber die door een kleine insteekopening onder de huid geplaatst wordt. De verouderde huid die als wallen onder uw ogen te zien is, wordt hierdoor gelift en de wallen worden minder. Na de ingreep is uw uitstraling frisser.

Oorzaken wallen

Door huidveroudering en verplaatsing van vet in het gezicht, ontstaan er wallen of ‘zakken’ onder de ogen. Wallen zijn geen medisch probleem, maar kunnen op cosmetisch vlak wel een doorn in het oog zijn. U ziet er ouder en vermoeid uit, terwijl u er geen lichamelijke klachten van heeft. Dat is natuurlijk vervelend.

Komt u in aanmerking voor een ooglidcorrectie?

Als u last heeft van bovenstaande klachten (wallen of hangende oogleden bijvoorbeeld) en biedt een ooglidcorrectie vaak uitkomst. Wij krijgen in onze kliniek vaak oudere mensen die klachten hebben als gevolg van huidveroudering, maar ook jonge patiënten zijn goed te behandelen. Heeft u last van een van de onderstaande aandoeningen of verouderingskenmerken, dan raden we vaak aan om uw oogleden te laten corrigeren.

 • Dermatochalasis: overhangende bovenoogleden door overtollige huid en/of vet
 • Bolle, zware bovenoogleden als gevolg van erfelijke aanleg
 • Huidveroudering en minder elastische huid
 • Vetwallen
 • Festoons; vochtzakjes op de overgang van onderooglid naar wang
 • Hoofdpijnklachten, migraine of druk gevoel op de ogen
 • Vermoeidheid aan het einde van de dag

Twijfelt u of een ooglidcorrectie uw klachten kan verhelpen? Vraag dan een gratis consult aan met de ooglidspecialist. In onderstaande video legt Dr. Geerling uit waarom patiënten juist op jonge leeftijd kunnen komen als ze klachten hebben.


Video: Jonge mensen en de ooglidcorrectie

Onze ooglidspecialist

Met meer dan 30.000 patiënten die u al voorgingen bij Ooglift, kunnen we stellen dat onze ooglidspecialisten een meer dan ruime ervaring hebben op het gebied van ooglidcorrecties. Maak kennis met Dr. Geerling.

Ooglidspecialist Dr. R.A. Geerling

Ingeschreven als arts in het BIG-register
BIG-nummer: 59045623301

In 2009 opende Dr. Geerling kliniek Ooglift. Hij had toen al een indrukwekkende carrière opgebouwd als oogarts bij diverse ziekenhuizen en klinieken. Hierna heeft hij zich volledig gespecialiseerd in correcties van de bovenste en onderste oogleden en voert nu jaarlijks zo’n 2.000 ingrepen uit.

“Kwaliteit kan alleen door specialisatie bereikt worden.”

Wilt u dat dr. Geerling uw oogleden corrigeert? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en de ooglidspecialist vertelt u alles over de behandeling.

Consult aanvragen met Dr. Geerling

Kliniek

Ooglift
Buitenweg 26-H
3602 PS Maarssen, Utrecht

030 294 5726
info@ooglift.nl

Openingstijden

Maandag:09:00 – 17:00 uur
Dinsdag:09:00 – 17:00 uur
Woensdag:09:00 – 17:00 uur
Donderdag:09:00 – 17:00 uur
Vrijdag:09:00 – 17:00 uur
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

Voorbereiding

Voorafgaand aan de bovenooglidcorrectie moet u goed beseffen dat het om een operatieve ingreep gaat. U zult dus tijd nodig hebben om te herstellen. Indien u kinderen heeft, is het verstandig om vooraf te regelen dat iemand anders op uw kinderen past de eerste 2 dagen na de ingreep. U mag namelijk niet zwaar tillen en bukken.

Daarnaast dient u te stoppen met een aantal middelen die schade aan het herstelproces toebrengen of voor complicaties zorgen:

 • Stop enkele dagen voor de ingreep met het nemen van alcohol: dit verdunt het bloed en kan leiden tot bloedingen tijdens of na de ooglidcorrectie. Een week na de behandeling mag u gerust weer een glaasje nemen.
 • Als u normaal gesproken bloedverdunnende medicijnen neemt, dient u hier in overleg met uw arts tijdelijk mee te stoppen. Deze medicatie leidt tot meer kans op (na)bloedingen en complicaties.

“Toen ik de eerste keer belde, voelde het al goed. Ook het consult was hartstikke goed. Alles was duidelijk en ik kreeg echt de tijd om vragen te stellen. Na dit gesprek wist ik zeker dat ik een ooglidcorrectie wilde. Snel daarna al behandeld en inmiddels helemaal blij dat ik het heb laten doen. Van mij een dikke 10!”
Mw. S.D.

Behandeling

De ooglidcorrectie duurt zo’n 30 minuten. Hieronder staat in 4 stappen uitgelegd hoe de ooglidspecialist uw oogleden corrigeert.

1. Huidoverschot markeren

Dr. Geerling tekent met een stift het huidoverschot af op de bovenoogleden. Wanneer u nog niet verdoofd bent, kan hij namelijk beter zien hoe uw oogleden eruitzien en weet hij tijdens de ingreep precies hoeveel huid hij moet wegnemen. Hij doet dit in zittende positie, dan kan hij ook rekening houden met factoren zoals zwaartekracht. Ook verricht hij een speciale test waardoor hij verzekerd is dat uw ogen na de behandeling geheel kunnen sluiten.

2. Lokale verdoving

U krijgt een lokale verdoving in de bovenste oogleden van beide ogen. De injectie bestaat uit lidocaine met adrenaline. Lidocaine zorgt ervoor dat u geen pijn ervaart in uw oogleden en het gebied rondom uw ogen. Adrenaline knijpt de bloedvaatjes dicht, zodat er tijdelijk minder bloed naar de oogleden stroomt.

3. Huid en vet verwijderen

De ooglidspecialist desinfecteert de huid van de oogleden en snijdt het afgetekende huidoverschot weg. Bij de bovenooglidcorrectie neemt hij natuurlijk een stukje van de bovenoogleden weg. Ook knipt hij een eventueel bindweefselschot in en verwijdert hij een teveel aan vet.

4. Huid van de oogleden hechten

Zodra de ooglidspecialist genoeg huid en vet heeft weggehaald, hecht hij de huid. U krijgt per ooglid één hechting onder de huid, omdat dit beter is voor de genezing van de wond en een paar kleine hechtinkjes. We werken enkel met niet-oplosbare hechtingen, omdat deze een mooier resultaat geven dan oplosbare hechtingen. De littekens vallen na de ingreep voor een groot deel weg in de plooien van uw oogleden, zodat ze op termijn cosmetisch nauwelijks te zien zijn. Aan de buitenzijden kan het litteken iets tevoorschijn komen, met name als de huid voor de behandeling aan de buitenzijden hing. Doet hij dat niet, dan zou daar er een soort flapje ontstaan en dat is niet mooi. Het lijntje loopt door in een bestaande kraaienpoot, daardoor is deze in het algemeen na een week voor een buitenstaander niet meer zichtbaar.

Vaak mag u al binnen een uur naar huis. U mag na de operatie niet autorijden, dus zorg ervoor dat u iemand meeneemt die u naar huis brengt.

Meer over de behandeling

Ooglidcorrectie herstel

In enkele maanden herstelt u volledig van de ooglidcorrectie, maar vooral in de eerste week zult u er rekening mee moeten houden dat u nog niet alles kan. De specialisten van Ooglift leggen uit hoe de verschillende fases van het herstelproces eruitzien en wat u wel en niet mag doen.

Foto’s herstel

Hieronder ziet u de foto’s van een van onze patiënten. Zij heeft vanaf de dag van de behandeling elke dag een foto gemaakt van haar herstel. Op de eerste 2 à 3 dagen is het gebied rondom de ogen nog gezwollen en rood gekleurd, maar hierna is er – op de hechtingen en pleisters na – weinig meer te zien van de ooglidcorrectie.

1 tot 3 dagen na de behandeling

Na de ingreep zijn uw oogleden gezwollen en is er vaak verkleuring te zien door kleine bloeduitstortingen. Houd rekening met de volgende zaken:

 • Doe de eerste 24 uur helemaal niets. Alles is erop gericht om de zwelling van de oogleden zoveel mogelijk te beperken.
 • Neem de dagen erna voldoende rust en gun de wonden de tijd om te genezen. Vermijd elke lichamelijke inspanning
 • Leg een extra kussen onder het hoofdeinde van uw matras om druk op de oogleden te voorkomen.
 • Douchen mag, maar u dient te voorkomen dat de pleisters nat worden.

4 tot 6 dagen na de behandeling

De zwelling neemt af na de 3e dag, dus ziet u er al gauw een stuk toonbaarder uit. Wat ook helpt, is dat u terugkomt naar de kliniek om de pleistertjes en hechtingen te laten verwijderen. U mag vanaf dit moment weer contactlenzen dragen, mits het u lukt om deze in te brengen zonder aan uw oogleden te trekken.

Tot een week na de behandeling

Veel patiënten gaan een week na de ooglidcorrectie weer aan het werk, omdat de hechtingen eruit zijn en ze weer toonbaar zijn. U mag echter nog geen zwaar lichamelijk werk verrichten.

“Duidelijke uitleg vooraf, goede sfeer in de kliniek en de nazorg was top. Ik had na de ooglidcorrectie last van droge ogen, maar ik kreeg al snel oogdruppels mee. Toen was het opgelost. Al met al echt een prettige ervaring gehad bij Ooglift.”
Dhr. M.R.

Tot twee weken na de behandeling

U mag weer oogmake-up gebruiken 10 dagen na de behandeling. De eerste 2 weken wrijft u nog niet in uw ogen. U blijft ook nog even op uw rug slapen, om het vocht zoveel mogelijk de kans te geven om te zakken.

Tot zes weken na de behandeling

Vermijd de zon en zonnebank. Zonlicht (en ook het felle licht van de zonnebank) heeft een negatieve invloed op de genezing van de littekentjes. Draag bij felle zon een zonnebril, dat volstaat om de oogleden te beschermen. Vanaf 10 dagen na de behandeling kunt u er ook voor kiezen om de oogleden te beschermen met zonnebrandcrème factor 30/50. Ook raden we sterk af om te roken; niet alleen omdat het de wondgenezing vertraagd maar ook omdat het slecht is voor uw algehele gezondheid.

Tot 3 à 4 maanden na de behandeling

De littekentjes op uw oogleden zijn nog aan het herstellen. Ze vervagen telkens een beetje meer en de kleur wordt steeds minder rood. Uiteindelijk verschilt de kleur weinig van uw eigen huidskleur. Omdat de ooglidspecialist de incisies zo maakt dat de littekens (gedeeltelijk) wegvallen in de plooien van uw oogleden, zijn ze geleidelijk aan steeds minder te zien. Bescherm ook in deze periode de oogleden nog tegen zon.

Meer over ooglidcorrectie herstel

Complicaties en bijwerkingen

Bij veelvoorkomende bijwerkingen, die wij met u besproken hebben, hoeft u zich meestal geen zorgen te maken, deze verdwijnen in het algemeen vanzelf. Daarnaast zijn er complicaties die kunnen optreden en voor klachten zorgen. U kunt contact met ons opnemen als u hier last van krijgt, dan verhelpen we uw klachten zo snel mogelijk.

Veelvoorkomende bijwerkingen

 • Zwelling van het ooglid
 • Bloeduitstortingen rondom uw ogen
 • Tijdelijk geen gevoel in de ooglidrand
 • Littekens in de huidplooien

Complicaties die soms optreden

 • Geïrriteerde ogen en een ‘zanderig’ gevoel
 • Cysten op de wondjes
 • Nabloedingen
 • Kleurverschillen in de huid van het ooglid

Zeldzame complicaties

 • Oogontsteking
 • Asymmetrische huidplooien boven of onder uw ogen

Afspraak maken

Heeft u nog vragen over de ooglidcorrectie? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Onze ooglidspecialisten maken ook graag een afspraak met u voor een geheel vrijblijvend en kosteloos consult. Zo krijgt u de tijd om al uw vragen te stellen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.