Het is belangrijk om u op elke ingreep voor te bereiden, dus ook op een onderooglidcorrectie. Met een goede voorbereiding zorgt namelijk u voor een kleinere kans op complicaties. Ook kan het bijdragen aan een spoediger herstel. Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag eenvoudig een gratis consult aan. Tijdens dit gesprek kijkt onze arts of u in aanmerking komt voor een onderooglidcorrectie. Hij vertelt u hoe u zich het beste kunt voorbereiden op de ingreep en waar u rekening mee moet houden.

Eerste consult is gratis

Omdat we het belangrijk vinden dat u weet wat u kunt verwachten bij een onderooglidcorrectie, kunt u een gratis consult aanvragen. Tijdens dit consult neemt onze specialist de tijd om naar uw wensen te luisteren. Hij vertelt over de behandeling, de risico’s die eraan verbonden zijn en hij geeft u een impressie over het te verwachten resultaat. Wanneer u vragen heeft kunt u die uiteraard stellen. Een gratis consult aanvragen doet u digitaal.

Gratis consult aanvragen

Stoppen met roken

Roken is niet alleen ongezond maar gaat ook het herstel tegen. Probeer hier daarom mee te stoppen. Als u rookt krijgt u nicotine binnen. Deze stof vernauwt de bloedvaten, waardoor er minder bloed naar uw oogleden stroomt.

Alcoholische dranken

Het drinken van alcohol vlak voor en na de behandeling kan complicaties veroorzaken. Alcohol heeft namelijk een bloedverdunnende werking, waardoor sneller een bloeding kan ontstaan. Het is daarom belangrijk dat u vanaf twee dagen voor tot een week na de ingreep geen alcohol drinkt.

Medicatiegebruik

Medicijnen kunnen als werking of bijwerking een bloedverdunnende eigenschap hebben. Wanneer u gebruikt maakt van bloedverdunnende middelen is het belangrijk hiermee mee te stoppen. Net als roken en het drinken van alcohol kunnen bloedverdunners de kans op complicaties vergroten. Moet u de medicatie dagelijks innemen? Overleg dan met uw eigen arts die de medicatie heeft voorgeschreven. Wanneer het voor u onduidelijk is of uw medicatie een bloedverdunnende bijwerking heeft, kunt u dit bespreken tijdens het eerste consult. In overleg met de arts kunt u wellicht enkele dagen na de behandeling weer beginnen met het slikken van de medicijnen.

Schone huid en goede reiniging

Omdat we tijdens een onderooglidcorrectie door de huid prikken met een laser microfiber, is het essentieel dat er geen bacteriën in de wondjes komen. Het is dus belangrijk dat uw huid schoon is wanneer we aan de ingreep beginnen. Het is daarom niet toegestaan dagcrème of make-up te dragen op de dag van de behandeling.

Vervoer

Bij de nieuwe laserlift-onderooglidcorrectie worden geen incisies gemaakt. Dat maakt de behandeling veel veiliger. Een ander voordeel is dat u na een laserlift-behandeling gewoon goed kunt zien. U kunt daarom na de behandeling zelf weer plaatsnemen achter het stuur en dus zelf naar huis rijden.

Neem voldoende rust

Om het herstel te versnellen, is het verstandig dat u de dag van behandeling voldoende rust neemt. Ga niet zelf aan de huishoudelijke taken, zoals koken, schoonmaken en eventuele zorg voor kleine kinderen. Vraag iemand in uw kring om op de dag van de behandeling deze taken van u over te nemen. De dag erna kunt u alles weer hervatten.

Verlof

We raden u aan om een aantal dagen verlof op te nemen bij uw werkgever. Na de behandeling kan de huid rond uw ogen wat verdikt en verkleurd zijn. Om dit goed te laten herstellen, kunt u beter enkele dagen rust nemen. Doet u lichamelijk zwaar werk? Overleg dan met de oogspecialist op welke termijn u weer kunt werken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of bent u benieuwd naar onze andere behandelingen? Neem contact met ons op via 030 – 294 57 26 of bekijk onze pagina’s over de bovenooglidcorrectie, wallen verwijderen, hangende oogleden en de kosten. Voor het maken van een afspraak gebruikt u onderstaande button.

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26