Het is belangrijk om u op elke ingreep voor te bereiden, dus ook op een onderooglidcorrectie. Met een goede voorbereiding zorgt namelijk u voor een kleinere kans op complicaties. Ook kan het bijdragen aan een spoediger herstel. Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag eenvoudig een gratis consult aan. Tijdens dit gesprek kijkt onze chirurg of u in aanmerking komt voor een onderooglidcorrectie. Hij vertelt u hoe u zich het beste kunt voorbereiden op de ingreep en waar u rekening mee moet houden.

Eerste consult is gratis

Omdat we het belangrijk vinden dat u weet wat u kunt verwachten bij een onderooglidcorrectie, kunt u een gratis consult aanvragen. Tijdens dit consult neemt de chirurg de tijd om naar uw wensen te luisteren. Hij vertelt over de behandeling, de risico’s die eraan verbonden zijn en hij geeft u een impressie over het te verwachten resultaat. Wanneer u vragen heeft kunt u die uiteraard stellen. Een gratis consult aanvragen doet u digitaal of via 030 – 294 57 26.

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26

Stoppen met roken

Roken kan een negatief effect hebben op de wondgenezing na een onderooglidcorrectie. Roken is schadelijk voor de gezondheid, kan het genezingsproces vertragen en vergroot mogelijk de kans op littekens en een infectie. We raden u daarom aan om vanaf twee weken voor de ingreep tot zes weken na de ingreep niet te roken.

Alcoholische dranken

Het drinken van alcohol vlak voor en na de behandeling kan vervelende complicaties veroorzaken. Alcohol heeft namelijk een bloedverdunnende werking, waardoor moeilijk te stelpen bloedingen kunnen ontstaan. Het is daarom belangrijk dat u vanaf twee dagen voor tot enkele dagen na de ingreep geen alcohol drinkt. Twee dagen na de behandeling kunt u weer met mate een glaasje alcohol drinken.

Medicatiegebruik

Medicijnen kunnen als werking of bijwerking een bloedverdunnende eigenschap hebben. Wanneer u gebruikt maakt van bloedverdunnende middelen is het noodzakelijk hier een week voor de ingreep mee te stoppen. Net als roken en het drinken van alcohol kunnen bloedverdunners de kans op vervelende complicaties vergroten. Moet u de medicatie dagelijks innemen? Overleg dan met uw eigen arts. Wanneer het voor u onduidelijk is of uw medicatie een bloedverdunnende bijwerking heeft, kunt u dit bespreken tijdens het eerste consult. In overleg met de chirurg kunt u wellicht enkele dagen na de behandeling weer beginnen met het slikken van de medicijnen.

Schone huid en goede reiniging

Omdat we tijdens een onderooglidcorrectie de huid openmaken, is het belangrijk dat er geen bacteriën in de wondjes komen. Het is dus belangrijk dat uw huid schoon is wanneer we aan de ingreep beginnen. Het is daarom niet toegestaan dagcrème of make-up te dragen op de dag van de behandeling. Daarnaast is het vanuit hygiënisch oogpunt niet toegestaan sieraden en piercings te dragen tijdens de onderooglidcorrectie. Doe uw sieraden af en verwijder piercings voor we met de behandeling beginnen. Kunt u bepaalde piercings niet uit doen? Overleg dan vooraf de mogelijkheden met onze chirurg.

Vervangend vervoer

Omdat we de ingreep bij uw ogen uitvoeren, is uw zicht mogelijk niet optimaal na een ooglidcorrectie. We raden het daarom ten zeerste af om zelf naar huis te rijden. Vraag een vriend, vriendin of familielid om u op te halen en veilig thuis af te zetten. Ook als u veel trappen in huis heeft, kan tijdelijke begeleiding uitkomst bieden.

Neem voldoende rust

Om het herstel te versnellen, is het verstandig dat u voldoende rust neemt na de onderooglidcorrectie. Ga niet zelf aan de huishoudelijke taken, zoals koken, schoonmaken en eventuele zorg voor kleine kinderen. Vraag iemand in uw kring om deze taken enkele dagen van u over te nemen.

Verlof

We raden u aan om een aantal dagen verlof op te nemen bij uw werkgever. Na de behandeling kan de huid rond uw ogen wat verdikt en verkleurd zijn. Om dit goed te laten herstellen, kunt u beter enkele dagen rust nemen. Doet u lichamelijk zwaar werk? Overleg dan met de chirurg op welke termijn u weer kunt werken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of bent u benieuwd naar onze andere behandelingen? Neem contact met ons op via 030 – 294 57 26 of bekijk onze pagina’s over de bovenooglidcorrectie, wallen verwijderen, hangende oogleden en de kosten. Voor het maken van een afspraak gebruikt u onderstaande button.

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26