Om u een beeld te geven van hoe de ooglidcorrectie in zijn werk gaat, leggen we dit stap voor stap uit. In grote lijnen bestaat de behandeling van begin tot eind uit het eerste consult, de behandeling en de nazorg. Tijdens het vrijblijvende consult met de chirurg krijgt u alle stappen nog eens gedetailleerd uitgelegd. Ook krijgt u tijdens dit gesprek alle tijd om vragen over de behandeling, het herstel en de risico’s te stellen.

Consult

1.      Afspraak maken

Heeft u last van hangende oogleden of wallen en overweegt u om een ooglidcorrectie te laten uitvoeren? Maak dan een afspraak met een van onze specialisten door naar de kliniek te bellen of ons een e-mail te sturen.

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26

2.      Vrijblijvend consult met de oogarts

Een consult bij Ooglift houdt in dat u in gesprek gaat met de oogarts die u zal behandelen. Hij legt uit hoe de behandeling in zijn werk gaat, wat de kosten zijn, of u de ooglidcorrectie vergoed kunt krijgen en waar u voor en na de behandeling rekening mee moet houden. Ook bespreekt hij eventueel medicijngebruik met u. Medicatie als bloedverdunners kunt u namelijk niet nemen in de periode rondom de ooglidcorrectie.

Heeft u vragen? Stel ze dan gerust tijdens dit gesprek. We willen dat u goed voorbereid bent voordat we u behandelen.

3.      Onderzoek klachten

Tijdens het consult bekijkt de arts uw oogleden en vertelt u over uw klachten. Zo komen we erachter of een ooglidcorrectie de juiste oplossing voor u is. Afhankelijk van uw klachten adviseren we u een onderooglidcorrectie, bovenooglidcorrectie of beide behandelingen te ondergaan. De chirurg bespreekt met u welk resultaat u kunt verwachten.

4.      Keuze maken

Na het intakegesprek met de arts neemt u rustig de tijd om alle informatie te verwerken. Weeg de voor- en nadelen af, zodat u er helemaal achter staat als u besluit om de ingreep te laten uitvoeren. Het kan ook zijn dat u direct al weet dat u een ooglidcorrectie wilt.

5.      Afspraak maken voor ooglidcorrectie

Zodra u heeft besloten om de ooglidcorrectie te laten uitvoeren, kunt u een afspraak maken bij onze kliniek. Bel naar telefoonnummer 030 294 5726 of mail naar info@ooglift.nl en we plannen direct een afspraak voor u in. Vaak kunnen we de ingreep al binnen enkele weken plannen.

U kunt na de ooglidcorrectie een paar dagen tot een week niet werken, dus houd er rekening mee dat u vrij neemt van uw werk.

Dag van de behandeling

6.      U komt naar de kliniek voor de behandeling

Op de datum van de ingreep komt u een half uur tot een kwartier voor de ooglidcorrectie naar onze kliniek. U neemt plaats in de wachtruimte totdat een van onze medewerkers u naar de behandelkamer brengt.

7.      Foto’s

Voordat we u behandelen, maken we foto’s van uw aangezicht. Deze foto’s zijn voor uw medisch dossier. De foto’s kunnen we na de behandeling vergelijken met het resultaat, zodat u het verschil goed kunt zien.

8.      Aftekenen

Voordat de chirurg begint, tekent hij met een speciale stift op uw oogleden af hoeveel huid hij moet wegnemen. Hij kan zo namelijk goed zien hoe uw oogleden eruitzien. Als u ligt, gaan de oogleden namelijk wat meer hangen, zodat dit een vertekend beeld geeft.

9.      Lokale verdoving

U hoeft helemaal niet bang te zijn voor de verdoving. U voelt misschien even een prikje, maar daarna zijn uw oogleden goed verdoofd. Voor elk ooglid moet de oogarts een verdoving aanbrengen, dus bij een boven- of onderooglidcorrectie krijgt u twee verdovingen. Laat u zowel de onder- als de bovenoogleden liften? Dan gebruiken we er minimaal vier.

10.  Oogleden corrigeren

De oogarts test of uw oogleden goed verdoofd zijn. Zodra u aangeeft dat u niets meer voelt wanneer de arts uw oogleden aanraakt, start hij met de correctie van uw oogleden. De chirurg snijdt een reepje huid op uw oogleden weg.

11.  Huid hechten

Na het wegnemen van de huid zitten er natuurlijk wondjes in uw oogleden. Deze hecht de chirurg om ervoor te zorgen dat de wondjes goed en mooi genezen. Vervolgens plakt hij er kleine pleistertjes overheen. Zo kan er geen vuil in komen.

12.  Koelbril

Uw oogleden zullen na de behandeling wat opzwellen en soms ontstaan er verkleuringen die eruitzien als blauwe plekken. Om dit te beperken, krijgt u gelijk na de behandeling een koelbril op.

13.  Naar huis

U mag vaak al een half uur na de ooglidcorrectie naar huis. Regel van tevoren wel dat iemand u naar huis brengt, want u mag niet zelf autorijden. Eenmaal thuis kan het herstel beginnen. Voor meer informatie over het genezingsproces en wat u wel en niet mag doen in de weken na de ingreep bekijkt u de pagina ooglidcorrectie herstel.

Nazorg

14.  Controle genezing

Vier tot zes dagen na de ooglidcorrectie komt u terug naar de kliniek. U heeft een afspraak met de oogarts die u behandeld heeft. Deze onderzoekt uw oogleden en controleert of de wondjes goed genezen.

15.  Hechtingen uit uw oogleden halen

Omdat de wondjes tijdens de controle al dicht zijn, haalt de oogarts de hechtingen eruit. U krijgt een littekencrème mee die u op uw oogleden kunt smeren zodra de korstjes verdwenen zijn. Het uiteindelijke resultaat van de ooglidcorrectie is pas zichtbaar na enkele maanden, dus schrik niet als u nog niet helemaal tevreden bent.

Contact opnemen met Ooglift

Voor meer informatie over de ooglidcorrectie neemt u contact met ons op.

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26