Hangende oogleden kunnen erg vervelend zijn en klachten veroorzaken zoals hoofdpijn, vermoeidheid en een drukkend gevoel op de ogen. Een ooglidcorrectie kan hiervoor een goede oplossing bieden en u er ook weer frisser en jonger uit laten zien.

Een ooglidcorrectie kan een medische óf cosmetische reden hebben. Wanneer er sprake is van medische noodzaak, worden de kosten vergoed wanneer u aan bepaalde voorwaarden voldoet. We vertellen u graag welke voorwaarden dit zijn bij zorgverzekeraar UMC.

Vergoeding van een bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering van UMC

Een bovenooglidcorrectie wordt altijd door zorgverzekeraar UMC vergoed vanuit de basisverzekering wanneer uw zicht ernstig beperkt is of als de reden een afwijking of aandoening is. Wel betaalt u vanaf 18 jaar een eigen risico van €385,-.

Als u de ingreep bij een zorgverlener met een contract bij zorgverzekeraar UMC laat uitvoeren, worden de kosten geheel vergoed. Bij een zorgverlener zonder contract krijgt u 80% of meer van de kosten vergoed. Dit hangt af van het soort basisverzekering.

Bron: UMC

Vergoeding van een bovenooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Bij UMC heeft u de keuze uit verschillende aanvullende verzekeringen. De kosten voor een bovenooglidcorrectie krijgt u nooit vergoed bij de aanvullende verzekeringen van UMC.