Ooglift krijgt regelmatig vragen over de bovenooglidcorrectie. Daarom beantwoorden onze ooglidspecialisten voor u hieronder een aantal veel gestelde vragen over de behandeling, het herstel en het resultaat.

Heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op via 030 294 57 26 of maak een afspraak voor een gratis consult met een van onze ooglidspecialisten. We vertellen u graag meer over de correctie van de bovenste oogleden, de ingreep, het herstel en de voorbereiding.

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26

Hoeveel kost een bovenooglidcorrectie?

Bij Ooglift betaalt u € 1250,- voor beide ogen. Het intakegesprek is kosteloos en vrijblijvend.
De prijs is inclusief btw en naast de ingreep vallen de verdoving en nacontroles ook onder
deze prijs. U weet vooraf dus precies wat u kwijt bent aan een bovenooglidcorrectie.

Kan ik direct naar huis na de operatie?

In de meeste gevallen kunt u een binnen een kwartier na de bovenooglidcorrectie al naar huis, mits u zich goed voelt. Zorg dat er iemand is die u naar huis brengt, want u mag niet zelf autorijden of fietsen. Openbaar vervoer is eventueel wel mogelijk. In dat geval kunt u het beste een zonnebril meenemen, zodat anderen niet zien dat u behandeld bent.

Kan ik direct weer aan het werk?

Twee dagen na de behandeling kunt u weer starten met licht administratief werk. Indien u lichamelijke arbeid verricht of werkt in de zorg of horeca, raden we u aan om de eerste week niet te werken. U mag bijvoorbeeld niet bukken en zwaar tillen, omdat er dan te veel druk op de oogleden komt te staan. Dit heeft een vertraagde genezing als gevolg.

Doet de ingreep pijn?

U krijgt een lokale verdoving om ervoor te zorgen dat u tijdens de behandeling geen pijn voelt. Wel kan het prikje van de verdoving even een vervelend gevoel geven. Geen echte pijn, maar eerder een brandend gevoel. Dit trekt echter snel weg. Na de bovenooglidcorrectie kunt u last hebben van lichte napijn die lijkt op het gevoel van een schaafwond. Paracetamol is in het algemeen niet nodig, maar kunt u wel nemen ter verlichting van de klacht. Mocht u last krijgen van erge pijn aan uw oogleden die niet te verhelpen is met paracetamol, dan belt u Ooglift via 030 294 57 26.

Hoelang duurt de herstelperiode?

Het is belangrijk om voldoende rust te nemen om de wondjes te laten genezen. We raden u aan om de eerste 24 uur helemaal niets te doen. De meeste mensen nemen een aantal dagen vrij na de ingreep. 4 tot 6 dagen na de ingreep komt u naar de kliniek voor het verwijderen van de hechtingen. Enkele maanden na de ingreep zullen de littekens vrijwel onzichtbaar zijn.

Wanneer kan ik weer sporten?

Druk op de ogen en oogleden kan het genezingsproces vertragen. Daarom mag u pas 14
dagen na de behandeling starten met intensieve sporten zoals tennis, squashen en voetbal.
Wandelen en fietsen mag al eerder, circa 3 dagen na de behandeling en hardlopen mag al na
10 dagen.

Wanneer kan ik weer in de zon na een bovenooglidcorrectie?

De dag na de behandeling kunt u weer naar buiten, zelfs als de zon schijnt. Zet in dat geval wel een zonnebril op om de wondjes te beschermen. 10 dagen na de behandeling beschermt u uw huid en de littekens het beste met zonnebrandcrème met hoge factor. 6 weken na de behandeling mag u ook weer onder de hoogtezon, maar let er dan wel op dat u het beschermbrilletje opzet!

Wanneer kan ik mijn bovenste oogleden laten corrigeren?

Patiënten komen bij ons als ze klachten hebben door onder andere hangende oogleden. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld last krijgen van vermoeidheid en soms zelfs van hoofdpijn. Hangen uw oogleden over de ogen, dan kunt u zelfs minder goed gaan zien. We zien ook veel patiënten die vanwege cosmetische redenen kiezen voor een bovenooglidcorrectie. Men ziet er namelijk ouder en vaak vermoeid uit wanneer de oogleden hangen. Indien de oogleden niet meer zichtbaar zijn, is er vaak ook sprake van een norse blik.

Wat gebeurt er tijdens een bovenooglidcorrectie?

Met een bovenooglidcorrectie verwijderen we het teveel aan huid en vet boven de ogen, zodat uw oogleden weer strak zijn en niet meer hangen. Heeft u last van wallen, dan is een onderooglidcorrectie een betere oplossing.

Hoe zie ik eruit na de operatie?

Na de correctie van uw bovenste oogleden is het gebied rondom uw ogen gezwollen en zijn er soms bloeduitstortingen zichtbaar. Ook kunnen er vochtzakken onder uw onderoogleden optreden. Er zitten hechtingen in de wondjes, die we afplakken met pleisters. Deze dient u te laten zitten tot u terugkomt in onze kliniek om de hechtingen te laten verwijderen.

Kan ik lenzen dragen na de ooglidcorrectie?

In de eerste week na de operatie kunt u beter geen lenzen dragen. Let erop dat u de eerste maand na behandeling niet hard aan uw oogleden trekt om de lenzen in en uit te doen, want dit kan het genezingsproces vertragen.

Kan ik make-up dragen na een ooglidcorrectie?

We adviseren u om de eerste 10 dagen na de ingreep geen make-up te dragen. U kunt anders het genezingsproces vertragen en de kans op een infectie vergroten. Make-up kan namelijk in de wondjes terechtkomen. Bovendien gebruikt u bij het verwijderen van de make-up een belastende, vegende beweging over de oogleden.

Hoelang blijft het resultaat van de bovenooglidcorrectie zichtbaar?

Met een ooglidcorrectie verwijderen we de overtollige huid en vet boven of onder uw oogleden, wat een langdurig effect geeft. In het algemeen is een ooglidcorrectie slechts eenmalig nodig en heeft u er tientallen jaren plezier van. Het is daarbij belangrijk dat de correctie goed wordt uitgevoerd.

Wat zijn de resultaten van een bovenooglidcorrectie?

Na een bovenooglidcorrectie kunt u na enkele maanden het resultaat pas echt goed zien, wanneer uw huid volledig geheeld is. Dat kun je goed zien op een voor-en-na-foto. Bijkomende effecten zijn: minder hoofdpijn, een minder vermoeide blik en een frisser uiterlijk.

Wanneer mag ik weer naar de sauna?

We raden u aan om pas na 2 weken naar de sauna te gaan. Hetzelfde geldt voor zwemmen. 6 weken na de behandeling mag u ook weer onder de hoogtezon, maar let er dan wel op dat u het beschermbrilletje opzet. Dit om de littekens te beschermen en het genezingsproces niet in de weg te staan.

Wat zijn de ervaringen van patiënten?

Jaarlijks verrichten wij een uitgebreide evaluatie onder onze behandelede patiënten. Circa
100 patiënten ontvangen dan een evaluatieformulier om zijn of haar ervaring met ons te
delen. Met deze bevindingen kunnen wij onze werkwijze verbeteren en optimaliseren.
Omdat we al meer dan 30.000 patiënten hebben behandeld, zult u merken dat u in goede
handen bent. Indien u verbeterpunten heeft, laat ons die graag weten!

Blijven er zichtbare littekens achter?

Na de ingreep zitten er kleine littekentjes boven uw ogen. Bij de meeste mensen zijn ze na enkele weken nagenoeg niet meer zichtbaar, maar bij een enkeling met een verstoord genezingsproces kunnen ze na enkele maanden nog rood zijn. Meestal vallen de littekens echter nauwelijks op, omdat we de incisies voor het grootste deel in de plooi van het ooglid maken; in de arcadeboog. Als er ook sprake is van overhangend weefsel aan de buitenzijde is, dan kunnen ze wel zichtbaar zijn. Deze littekens kunt u echter 10 dagen na behandeling camoufleren met make-up. Na de eerste weken worden de littekens minder vurig van kleur. Daarna vervagen ze afhankelijk van uw eigen littekenherstel. Dit kan individueel verschillend zijn.

Zijn er risico’s bij een bovenooglidcorrectie?

Bij elke chirurgische ingreep bestaan er risico’s. Bij de bovenooglidcorrectie is de kans dat u complicaties krijgt klein, maar het is niet onmogelijk. U kunt bijvoorbeeld last krijgen van droge of juist tranende ogen. Deze klachten zijn in het algemeen slechts tijdelijk. Ook een allergische reactie op desinfecteermiddelen is mogelijk. Heeft u last van klachten door bijvoorbeeld een infectie of nabloeding, neem dan contact op met onze artsen via 030 294 57 26.

Kan een bovenooglidcorrectie tegelijk met een onderooglidcorrectie?

Soms is dat mogelijk, maar dat moet onder narcose waardoor het veel te belastend is. Het is ook verstandiger om eerst alleen de bovenooglidcorrectie uit te laten voeren. Een bovenooglidcorrectie verbetert namelijk de vochthuishouding rondom de ogen, waardoor vocht onder de ogen vaak minder wordt. Na alleen een bovenooglidcorrectie zien we vaak de wallen onder de ogen al minder worden. Dit geldt met name voor vochtwallen.

Moet ik onder narcose?

Nee, onze ooglidspecialisten werken met een lokale verdoving. Dit betekent dat enkel het gebied rondom uw ogen verdoofd is tijdens de behandeling. Hierdoor kunt u na de behandeling snel naar huis en ervaart u geen misselijkheid als gevolg van de narcose. Ook hoeft u voorafgaand aan de behandeling niet nuchter te zijn.

Ik ben zwanger, mag ik een lokale verdoving krijgen?

Een kleine verdoving is in principe geen probleem. Wanneer de ingreep niet noodzakelijk is, raden we wel aan om deze niet in de laatste 3 maanden van uw zwangerschap te laten uitvoeren. Veel moeders laten hun ogen liften na de bevalling. Voor borstvoeding is de lokale verdoving geen probleem, maar u kunt er altijd voor kiezen om een keer af te kolven.

Wanneer wordt een bovenooglidcorrectie vergoed?

In sommige gevallen wordt een bovenooglidcorrectie vergoed door uw zorgverzekeraar. U dient hiervoor wel te voldoen aan strenge eisen. Zo moeten uw bovenste oogleden minimaal uw halve pupil bedekken, waardoor uw zicht ernstig wordt gehinderd. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie over de vergoeding.

Welke zorgverzekeringen vergoeden een bovenooglidcorrectie?

U kunt bij alle zorgverzekeraars terecht. Het verschilt per zorgverzekering hoeveel er precies wordt vergoed. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering voor meer informatie.

Staat uw vraag er niet tussen?

Heeft u andere vragen die u graag met onze ooglidspecialist wilt bespreken, dan maakt u een afspraak voor een volledig vrijblijvend consult. Dit consult is geheel kosteloos. Bel 030 294 5726 of vul het formulier in.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.