Hangende oogleden kunnen erg vervelend zijn en klachten veroorzaken zoals hoofdpijn, vermoeidheid en een drukkend gevoel op de ogen. Een ooglidcorrectie kan hiervoor een goede oplossing bieden en u er ook weer frisser en jonger uit laten zien.

Een ooglidcorrectie kan een medische óf cosmetische reden hebben. Wanneer er sprake is van medische noodzaak, worden de kosten vergoed wanneer u aan bepaalde voorwaarden voldoet. We vertellen u graag welke voorwaarden dit zijn bij zorgverzekeraar UMC.

Vergoeding van een bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering van UMC

Een bovenooglidcorrectie wordt altijd door zorgverzekeraar UMC vergoed vanuit de basisverzekering wanneer uw zicht ernstig beperkt is of als de reden een afwijking of aandoening is. Wel betaalt u vanaf 18 jaar een eigen risico van €385,-.

Als u de ingreep bij een zorgverlener met een contract bij zorgverzekeraar UMC laat uitvoeren, worden de kosten geheel vergoed. Bij een zorgverlener zonder contract krijgt u 80% of meer van de kosten vergoed. Dit hangt af van het soort basisverzekering.

Bron: UMC

Vergoeding van een bovenooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Bij UMC heeft u de keuze uit vier verschillende aanvullende verzekeringen. De kosten voor een bovenooglidcorrectie krijgt u alleen vergoed bij de aanvullende verzekeringen UMC Extra Zorg 2 en 3. Let er dus goed op welke aanvullende verzekering u heeft of afsluit als u een bovenooglidcorrectie uit wilt laten voeren. Daar komt bij dat u de kosten van de ingreep alleen volledig vergoed krijgt als u deze laat uitvoeren door een zorgverlener met een contract bij UMC. Anders moet u alsnog het gehele bedrag zelf betalen. Bovendien krijgt u de behandeling pas vergoed wanneer u voldoet aan een van de volgende voorwaarden:

  • Uw bovenooglid of huidplooi bedekt uw pupil voor een derde als u recht vooruit kijkt.
  • Uw bovenooglid of overhangende huidplooi beperkt uw zijwaartse zicht.
  • U heeft smetten in de huidplooi van het bovenooglid die niet anders behandeld kunnen worden.

Vergoeding van een onderooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

Bij UMC krijgt u de kosten rondom een onderooglidcorrectie nooit vergoed. Deze ingreep is namelijk in de meeste gevallen een cosmetische behandeling en heeft geen medische noodzaak.

Vergoeding van een onderooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Vanuit een aanvullende verzekering krijgt u de kosten rondom een onderooglidcorrectie ook nooit vergoed. U zult dit dus zelf moeten betalen.

Contact opnemen met Ooglift

Heeft u nog vragen over een boven- of onderooglidcorrectie? Bekijk onze pagina’s met veelgestelde vragen over bovenooglidcorrecties en onderooglidcorrecties om te zien of uw vraag hier al beantwoord wordt. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u een afspraak maken voor een ooglidcorrectie? Vul het contactformulier in en een van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.