Ooglift krijgt regelmatig vragen over de bovenooglidcorrectie. Daarom beantwoorden onze oogchirurgen hieronder een aantal veelgestelde vragen voor u over de behandeling, het herstel en het resultaat.

Heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op via 030 294 5726 of maak een afspraak voor een gratis consult met een van onze oogchirurgen. We vertellen u graag meer over de correctie van de bovenste oogleden, de ingreep, het herstel en de voorbereiding.

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26

Wordt een bovenooglidcorrectie vergoed?

In sommige gevallen wordt een bovenooglidcorrectie vergoed door uw zorgverzekeraar. U dient hiervoor wel te voldoen aan strenge eisen. Zo dienen uw bovenste oogleden minimaal uw halve pupil te bedekken, waardoor uw zicht ernstig wordt gehinderd. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie over de vergoeding.

Hoeveel kost een bovenooglidcorrectie?

Bij Ooglift betaalt u slechts € 875,- voor beide ogen. Omdat wij circa 45 behandelingen per week uitvoeren, is het mogelijk om de kosten laag te houden. De prijs is inclusief btw. Naast de ingreep vallen ook de verdoving en nacontroles onder deze prijs. U weet vooraf dus precies wat u kwijt bent aan de ooglidcorrectie.

Moet ik onder narcose?

Nee, onze oogchirurgen werken met een lokale verdoving. Dit betekent dat enkel het gebied rondom uw ogen verdoofd is tijdens de behandeling. Hierdoor kunt u na de behandeling snel weer naar huis en ervaart u geen misselijkheid als gevolg van de narcose. Ook hoeft u voorafgaand aan de behandeling niet nuchter te zijn.

Kan ik direct naar huis na de operatie?

In de meeste gevallen kunt u een half uur na de bovenooglidcorrectie al naar huis als u zich goed voelt. Zorg dat er iemand is die u naar huis brengt, want u kunt niet zelf autorijden of fietsen.

Kan ik direct weer aan het werk?

Nee, we raden u aan om het de eerste week rustig aan te doen. U mag bijvoorbeeld niet bukken en zwaar tillen, omdat er dan te veel druk op de oogleden komt te staan. Dit heeft een vertraagde genezing als gevolg. Bovendien worden de hechtingen na een week verwijderd en zitten er pleisters over uw wondjes. Daarom raden we u altijd aan om de eerste week nog niet aan het werk te gaan. Bij zwaar lichamelijk werk kan het zijn dat u uw werk de eerste paar weken niet kunt uitvoeren.

Blijven er zichtbare littekens achter?

Na de ingreep zitten er kleine littekentjes boven uw ogen. Deze zijn de eerste maanden rood van kleur. Ze vallen echter nauwelijks op, doordat we de incisies in de plooi van het ooglid maken. Na de eerste maanden worden de littekens minder vurig van kleur, waardoor ze vrijwel geheel wegvallen in de plooien. Dan zijn ze dus vrijwel onzichtbaar.

Doet de ingreep pijn?

U krijgt een lokale verdoving om te zorgen dat u tijdens de behandeling geen pijn voelt. Wel kan het prikje van de verdoving even een vervelend gevoel geven. Dit trekt echter al snel weg. Na de bovenooglidcorrectie kunt u last hebben van napijn. Met een paracetamol verhelpt u dit. Mocht u last krijgen van erge pijn aan uw oogleden die niet te verhelpen is met paracetamol, dan belt u Ooglift via 030 294 5726. Mogelijk heeft u dan last van complicaties.

Hoe zie ik eruit na de operatie?

Na de correctie van uw bovenste oogleden is het gebied rondom uw ogen gezwollen en zijn er soms bloeduitstortingen zichtbaar. Er zitten hechtingen in de wondjes die we afplakken met pleisters. Deze dient u de eerste week te laten zitten, waarna u terugkomt in onze kliniek in Maarssen, Utrecht om de hechtingen te laten verwijderen.

Hoelang blijft het resultaat van de bovenooglidcorrectie zichtbaar?

Met een ooglidcorrectie verwijderen we de overtollige huid van uw oogleden, wat een langdurig effect geeft. Wel kan het zijn dat u na een jaar of 10 weer overhangende oogleden krijgt. Dit komt door huidveroudering en -verslapping. In dit geval kunt u de ingreep opnieuw laten uitvoeren.

Zijn er risico’s bij een bovenooglidcorrectie?

Bij elke chirurgische ingreep bestaan er risico’s. Bij de bovenooglidcorrectie is de kans dat u complicaties krijgt klein, maar het is niet onmogelijk. U kunt bijvoorbeeld last krijgen van droge of juist tranende ogen. Ook een allergische reactie op desinfecteermiddelen is mogelijk. Heeft u last van klachten door bijvoorbeeld een infectie of nabloeding, dan neemt u contact op met onze medisch specialisten via 030 294 5726.

Wanneer kan ik mijn bovenste oogleden laten corrigeren?

Patiënten komen bij ons als ze klachten hebben door overhangende oogleden. Doordat het ooglid over het oog hangt, krijgt u bijvoorbeeld last van hoofdpijn en ziet u minder goed. Ook cosmetische redenen horen wij vaak: een patiënt ziet er ouder en vaak vermoeid uit wanneer de oogleden over de ogen hangen. Met een bovenooglidcorrectie snijden we het teveel aan huid en vet weg, zodat uw oogleden weer strak zijn en niet meer over uw oog hangen. Heeft u last van wallen, dan is een onderooglidcorrectie een betere oplossing.

Wanneer kan ik weer sporten?

U mag na een week weer voorzichtig beginnen met sporten, maar houd er wel rekening mee dat druk op de ogen en oogleden het genezingsproces kan vertragen. Daarom raden we u aan om pas na een maand weer te starten met contactsporten en intensief sporten.

Kan ik lenzen dragen na de ooglidcorrectie?

In de eerste week na de operatie kunt u geen lenzen dragen. Na een week verwijderen we de hechtingen en kunt u weer lenzen dragen. Let erop dat u niet aan de oogleden trekt om de lenzen in en uit te doen, want dit kan het genezingsproces vertragen.

Staat uw vraag er niet tussen?

Heeft u andere vragen die u graag met onze oogchirurg wilt bespreken, dan maakt u een afspraak voor een geheel vrijblijvend consult. Dit consult is geheel kosteloos. Bel 030 294 5726 of vul het formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt terecht bij alle zorgverzekeraars

Laat Ooglift digitaal een aanvraag voor u indienen bij uw verzekeraar.