Het hebben van droge ogen is erg vervelend. Vaak gaan droge ogen gepaard met verschillende klachten. We vertellen u graag wat de oorzaken van droge ogen kunnen zijn en wat u ertegen kunt doen.

Klachten droge ogen

Klachten bij droge ogen komen vaak voor en kennen vele oorzaken. Veel mensen denken dat deze klachten worden veroorzaakt doordat er te weinig tranen worden aangemaakt. Vaak is dit echter niet het geval. Zo kunnen klachten van droge ogen juist gepaard gaan met een overschot aan tranen. Een van de andere klachten bij droge ogen is een branderig gevoel rondom de ogen. U kunt dit vergelijken met zand in de ogen.

Oorzaak droge ogen

De oorzaak is meestal dat de kwaliteit van de tranen niet voldoende is. Een goede traan bestaat uit water, eiwitten en vetten. Wanneer deze verhouding verstoord is, werken de tranen niet goed. Dit verschijnsel noemen we ook wel ‘droge tranen’. Ouderen krijgen vaak te maken met vermindering van de kwaliteit van de tranen, maar ook een chronische ontstekingen van de ooglidrand (blefaritis) is een bekende oorzaak. Een andere oorzaak van droge ogen is niet goed of te weinig knipperen. Dit komt vaak voor bij hangende oogleden.

Droge ogen verminderen door een ooglidcorrectie

Vaak horen we dat klachten bij droge ogen juist minder worden na een bovenooglidcorrectie. We horen dit met name bij die mensen die door de hangende oogleden onbewust hun voorhoofd aanspanden om de hangende oogleden te corrigeren. Naast vermoeidheid en soms hoofdpijn, knipperen deze mensen minder vaak door de verhoogde spierspanning in het voorhoofd. Dat geeft een verslechtering van de traanfilm met klachten van droge ogen tot gevolg. Een bovenooglidcorrectie lost dit probleem op.

Na de bovenooglidcorrectie

Door ontspanning van het voorhoofd na een bovenooglidcorrectie gaan mensen beter en vaker knipperen. Dit verbetert de traanfilm waardoor klachten van droge ogen verminderen.

Kunsttranen na een ooglidcorrectie

Een van de vragen die onze ooglidspecialisten veel krijgen is: ‘Ik gebruik kunsttranen vanwege droge ogen, kan ik daarmee doorgaan?’ Het antwoord op deze vraag is ja. Direct na de behandeling kunt u weer starten met uw eigen druppels tegen droge ogen. Het is mogelijk dat u enkele weken na de behandeling zelfs geen of minder druppels nodig heeft.

Prijzen bovenooglidcorrectie

Ondertussen hebben we bij Ooglift zo’n 30.000 ooglidcorrectie mogen uitvoeren. Dit maakt ons een expert op het gebied van ooglidcorrecties. Omdat we bij Ooglift enkel ooglidcorrecties uitvoeren, beiden wij exclusieve kwaliteit. Bekijk hieronder de prijs voor een bovenooglidcorrectie.

AfspraakKosten (incl. BTW)
Eerste consult (intake gesprek)Gratis
Ooglidcorrectie van beide bovenoogleden (ooglift) incl. intakegesprek
en (eventuele) nacontroles tot 1 jaar na behandeling
€ 1250,-
Laserlift-onderooglidcorrectie van beide onderoogleden incl. intakegesprek
en (eventuele) nacontroles tot 1 jaar na behandeling
€ 1500,-
Consult€ 250,-
Tarieven gelden in onze nieuwe kliniek in Blaricum

Contact opnemen met Ooglift

Heeft u andere vragen over uw droge ogen of wilt u weten of een bovenooglidcorrectie uw klachten kan verminderen? Neem dan contact met ons op. We plannen een gratis consult in waarin we uw klachten uitvoerig bespreken. Wanneer we er bij Ooglift van overtuigd zijn dat we u kunnen helpen, kunnen we in overleg een behandelafspraak inplannen.

Afspraak maken 030 – 294 57 26