Een ooglidcorrectie voeren we uit onder plaatselijke verdoving. De behandeling zelf is daarom niet pijnlijk. De injecties met de verdoving kunt u ervaren als onprettig, maar pijnlijk zijn deze prikjes niet. Bekijk de ervaringen van onze cliënten.

Na de ingreep

Na de behandeling zijn uw oogleden licht gezwollen van de verdoving; dit kan lichte druk geven op de ogen, In de dagen erna neemt de zwelling nog wat toe omdat er stoffen naar de wondjes gaan om te zorgen voor herstel. Op dag 3 is er sprake van maximale zwelling en daarna neemt het vocht in uw oogleden weer af. Dat is de reden dat u iets verhoogd met uw hoofd en op uw rug moet slapen; zo zakt het vocht mooi naar beneden.

Medicatie

U mag alleen paracetamol nemen voor en na de behandeling. Dit is niet nodig, want er is nauwelijks sprake van pijn, maar paracetamol kan wel zorgen voor een betere nachtrust. Alle andere pijnstillers zoals aspirine, ibuprofen, naproxen, diclofenac en andere NSAID’s raden wij af vanwege hun bloedverdunnende werking en om blauwe plekken te voorkomen.

Gratis consult aanvragen