Moet u nu wel of niet koelen na een ooglidcorrectie? Wat is het effect van koelen na een ooglidcorrectie en hoe lang moet u nu eigenlijk koelen? Bij Ooglift krijgen we heel vaak dit soort vragen. Daarom leggen we u graag uit hoe het zit.

De verkoelende werking van een koelbril

Het kan zijn dat uw oogleden na de ooglidcorrectie wat geïrriteerd aanvoelen. Het dragen van de koelbril kan daarom een lekker verkoelend effect hebben. Let er wel op dat u de koelbril niet rechtstreeks op de huid legt. Dit kan onderkoeling van uw oogleden veroorzaken. Leg altijd een doek tussen de koelbril en de huid. Na afloop van uw behandeling ontvang u van Ooglift als service een koelbril (gelbril). Deze hoeft u dus niet zelf te kopen.

De zwelling verminderen?

Na een ooglidcorrectie zult u in de meeste gevallen gezwollen of blauwe oogleden krijgen. Lang werd er gedacht dat koelen dit kon verminderen. Recentelijk is er echter een grote wetenschappelijke studie verricht waarbij bij circa 500 mensen het ene oog wel werd gekoeld maar de andere niet. Uit deze studie kwam geen verschil naar voren tussen het niet gekoelde en het gekoelde oog en concludeerde men dat koelen eigenlijk geen zin heeft.

Sterker nog: dezelfde studie toonde aan dat koelen direct na de behandeling de kans op een nabloeding vergroot. Daarom adviseren we bij Ooglift om de dag van de behandeling niet te koelen. De dag erna mag u circa 4 maal 15 minuten per dag koelen met de koelbril. Dit doet u dus voornamelijk voor het verfrissende effect. U kunt in plaats van de koelbril bijvoorbeeld ook een zak doperwtjes op uw ogen leggen.

Minder zwelling en blauwe plekken bij Ooglift

We hebben gemerkt dat onze patiënten over de afgelopen 10 jaar veel minder zwelling en blauwe plekken krijgen. Hoewel er grote individuele verschillen zijn, hebben de meeste mensen een week na de behandeling maar weinig zwelling en vaak helemaal geen blauwe plekken. Belangrijk hierbij is de ervaring van de operateur. Hoe meer ervaring, hoe beter de techniek en hoe soepeler de behandeling verloopt. Dit alles veroorzaakt minder zwelling en minder blauwe plekken.

Belangrijk is dat u op de dag van de behandeling zo ingetogen mogelijk bent: zo min mogelijk praten, niet hoesten, niet hard lachen en geen visite bij thuiskomst. Hoe rustiger u bent, hoe minder zwelling en blauwe plekken. De dag na de behandeling kunt u weer langzaam op gang komen.

Vragen over de koelbril van Ooglift

Heeft u vragen over de koelbril die u van ons meekrijgt of wilt u iets anders weten? Neem in dat geval contact op met Ooglift. We geven graag antwoord op al uw vragen. Wilt u een ooglidcorrectie ondergaan? Maak dan een afspraak bij onze kliniek in Maarssen.

Voordat we uw ogen opereren, vindt er eerst een vrijblijvend intakegesprek plaats. Hierbij kijkt de oogarts naar uw ogen en geeft hij een passend advies. Bij Ooglift zit u nog nergens aan vast voordat u akkoord heeft gegeven. We zijn bereikbaar via 030 294 5726.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt terecht bij alle zorgverzekeraars

Laat Ooglift digitaal een aanvraag voor u indienen bij uw verzekeraar.