Moet u nu wel of niet koelen na een ooglidcorrectie? Wat is het effect van koelen na ooglidcorrecties en hoe lang moet u nu eigenlijk koelen? Bij Ooglift krijgen we heel vaak dit soort vragen. Daarom leggen we u graag uit hoe het zit.

De verkoelende werking van een gelmasker

Het kan zijn dat uw oogleden na de ooglidcorrectie wat geïrriteerd aanvoelen. Het dragen van het gelmasker kan daarom een lekker verkoelend effect hebben. Let er wel op dat u het masker in de koelkast legt en niet in de vriezer. Ook legt u het niet rechtstreeks op de huid en altijd met een katoenen doekje tussen het masker en de huid. Bij Ooglift ontvang u als service een gelmasker. Deze hoeft u dus niet zelf te kopen.

De zwelling verminderen?

Na een ooglidcorrectie zult u in de meeste gevallen gezwollen of blauwe oogleden krijgen. Lang werd er gedacht dat koelen dit kon verminderen. Recentelijk is er echter een grote wetenschappelijke studie verricht waarbij bij circa 500 mensen het ene oog wel werd gekoeld maar de andere niet. Uit deze studie kwam geen verschil naar voren tussen het niet gekoelde en het gekoelde oog en concludeerde men dat koelen eigenlijk geen zin heeft.

Sterker nog: dezelfde studie toonde aan dat koelen direct na de behandeling de kans op een nabloeding vergroot. Daarom adviseren we bij Ooglift om de dag van de behandeling niet te koelen. De dag erna mag u bij jeuk of branderigheid wel het gelmasker gebruiken, maar het hoeft dus niet! U doet dus voornamelijk voor het verfrissende effect.

Minder zwelling en blauwe plekken bij Ooglift

We hebben gemerkt dat onze patiënten over de afgelopen 10 jaar veel minder zwelling en blauwe plekken krijgen. Hoewel er grote individuele verschillen zijn, hebben de meeste mensen een week na de behandeling maar weinig zwelling en vaak helemaal geen blauwe plekken. Belangrijk hierbij is de ervaring van de operateur. Hoe meer ervaring, hoe beter de techniek en hoe soepeler de behandeling verloopt. Dit alles veroorzaakt minder zwelling en minder blauwe plekken.

Maar even zo belangrijk is uw eigen gedrag! Op de dag van de behandeling zorgt u ervoor dat u volledige rust neemt. De eerste 24 uur na de behandeling beweegt u zo min mogelijk. U bent zo ingetogen mogelijk: weinig praten, niet hoesten, niet hard lachen en geen visite bij thuiskomst. Hoe rustiger u bent, hoe minder zwelling en blauwe plekken. De dag na de behandeling kunt u weer langzaam op gang komen.

Vragen over het gelmasker van Ooglift

Heeft u vragen over het gelmasker die u van ons meekrijgt of wilt u iets anders weten? Neem in dat geval contact op met Ooglift. We geven graag antwoord op al uw vragen. Wilt u een ooglidcorrectie ondergaan? Maak dan een afspraak bij onze kliniek in Maarssen.

Voordat we uw ogen opereren, vindt er eerst een vrijblijvend intakegesprek plaats. Hierbij beoordeelt de arts uw oogleden en krijgt u een passend advies. Bij Ooglift zit u nog nergens aan vast voordat u akkoord heeft gegeven. We zijn bereikbaar op info@ooglift.nl of tijdens kantooruren op 030 294 5726.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.