Naarmate de huid ouder wordt, verslapt hij steeds iets meer. Hierdoor ontstaan onder andere rimpels en hangende oogleden. In dit geval kunt u ervoor kiezen een ooglidcorrectie te ondergaan. We spreken dan over een cosmetische reden. Het uitvoeren van een ooglidcorrectie hoeft echter niet altijd om cosmetische redenen te zijn. Er zijn ook medische redenen waarvoor we een ooglidcorrectie uitvoeren. Zo weten veel mensen en zelfs ook huisartsen niet dat de meest voorkomende oorzaak van hoofdpijn hangende oogleden zijn. Onze oogartsen vertellen u graag hier meer over.

Medisch versus cosmetisch

Zoals gezegd bestaan er zowel medische als cosmetische redenen voor het uitvoeren van een ooglidcorrectie. De cosmetische redenen hangen vaak samen met ontevredenheid over de gevolgen van hangende oogleden, zoals een vermoeid uiterlijk of het niet goed kunnen aanbrengen van make-up.

De medische redenen hebben niets te maken met het uiterlijk maar berusten op klachten die kunnen ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Een druk op of boven de ogen of een vermoeid gevoel
  • Bandgevoel op het voorhoofd
  • Hoofdpijn, vaak toenemend in de loop van de dag
  • Het gaan smetten van de huid
  • Ontstaan van hardnekkig eczeem
  • Verminderd gezichtsveld omdat de hangende oogleden het blikveld beperken
  • Rode en geïrriteerde ogen
  • Droge ogen
  • Het niet meer goed kunnen dragen van lenzen
  • Toename van migraine

Bovenooglidcorrectie laten uitvoeren

Bij Ooglift voeren we bovenooglidcorrecties uit vanuit zowel medisch als cosmetisch oogpunt. Bij een bovenooglidcorrectie halen onze oogartsen een reepje huid weg en eventueel onderhuids vet om zo de oogleden te liften. Na de ingreep zult u er jonger uitzien en een frisse en open blik hebben.

Kosten bovenooglidcorrectie

De kosten voor het uitvoeren van een bovenooglidcorrectie bedragen € 875,-. Dit is de prijs voor een ooglidcorrectie aan beide ogen. Het consult voorafgaand aan de ingreep en alle nazorg zijn gratis. De getoonde tarieven op de website zijn inclusief btw. De reden dat wij onze kosten laag kunnen houden is dat we gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van deze ingrepen. Hierdoor kunnen we sneller en betere ooglidcorrecties uitvoeren dan een kliniek waarbij het uitvoeren van een ooglidcorrectie een van de mogelijkheden is. Inmiddels hebben we bij Ooglift al meer dan 23.000 ooglidcorrecties mogen uitvoeren.

BehandelingKosten
ConsultGratis
Bovenooglidcorrectie€ 875,-

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26

Vergoeding bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

Sinds 2017 zit de bovenooglidcorrectie weer in de basisverzekering. Let er wel op dat uw verzekeraar alleen een vergoeding uitkeert wanneer er sprake is van een medische oorzaak. Ooglift kan een aanvraag van vergoeding voor u verzorgen. In de meeste gevallen ontvangt u binnen twee weken bericht van uw zorgverzekeraar. Indien u in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de basisverzekering, dient u rekening te houden met uw eigen risico. Wanneer u nog geen beroep gedaan heeft op uw eigen risico dat jaar, zult u een deel van de ooglidcorrectie zelf moeten betalen. Alle verdere informatie kunt u vinden in de polisvoorwaarden van uw verzekering. Benieuwd of we iets voor u kunnen betekenen? Maak dan een afspraak voor een gratis consult en krijg antwoord op uw vragen.

Vergoeding bovenooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Een aantal zorgverzekeraars heeft aanvullende pakketten voor de vergoeding van een bovenooglidcorrectie. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om te weten of u gebruik kunt maken van de aanvullende pakketten. Het voordeel van deze pakketten is dat de eisen voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering minder streng zijn dan vanuit de basisverzekering. Ook hoeft u met een aanvullende verzekering geen eigen risico te betalen.

Contact opnemen met Ooglift

Wilt u graag meer informatie over een bovenooglidcorrectie? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek in onze kliniek in Maarssen, Utrecht. De oogchirurg beantwoordt graag al uw vragen. Vul onderstaande formulier in of bel 030 294 5726.