Naarmate de huid ouder wordt, kan hij steeds meer gaan verslappen. Hierdoor ontstaan onder andere rimpels en hangende oogleden. In dat laatste geval kunt u ervoor kiezen een bovenooglidcorrectie te ondergaan. We spreken dan over een cosmetische reden. Het uitvoeren van een ooglidcorrectie hoeft echter niet altijd om cosmetische redenen te zijn. Er zijn ook andere klachten waarvoor we een ooglidcorrectie uitvoeren. Zo weten veel mensen en zelfs ook huisartsen niet dat de meest voorkomende oorzaak van hoofdpijn hangende oogleden zijn. Onze oogartsen vertellen u graag hier meer over.

Medisch versus cosmetisch

Er bestaan zowel medische als cosmetische redenen voor het uitvoeren van een ooglidcorrectie. De cosmetische redenen hangen vaak samen met ontevredenheid over de gevolgen van hangende oogleden, zoals een vermoeid uiterlijk of het niet goed kunnen aanbrengen van make-up.

De medische redenen hebben niets te maken met het uiterlijk maar berusten op klachten die kunnen ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Een druk op of boven de ogen of een vermoeid gevoel
  • Bandgevoel op het voorhoofd
  • Hoofdpijn, vaak toenemend in de loop van de dag
  • Het gaan smetten van de huid
  • Ontstaan van hardnekkig eczeem
  • Verminderd gezichtsveld omdat de hangende oogleden het blikveld beperken
  • Rode en geïrriteerde ogen
  • Droge ogen
  • Het niet meer goed kunnen dragen van lenzen
  • Toename van migraine

Bovenooglidcorrectie laten uitvoeren

Bij Ooglift voeren we bovenooglidcorrecties uit vanuit zowel medisch als cosmetisch oogpunt. Bij een bovenooglidcorrectie halen onze oogartsen een reepje huid weg en eventueel onderhuids vet om zo de oogleden te liften. Na de ingreep zult u er jonger uitzien en een frisse, open blik hebben.

Kosten bovenooglidcorrectie

De kosten voor het uitvoeren van een bovenooglidcorrectie bedragen bij Ooglift € 1250,-. Dit is de prijs voor een ooglidcorrectie aan beide ogen. Het consult voorafgaand aan de ingreep en alle nazorg zijn gratis. De getoonde tarieven op de website zijn inclusief btw. De reden dat wij onze kosten laag kunnen houden is dat we gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van deze ingrepen. Hierdoor kunnen we sneller en betere ooglidcorrecties uitvoeren dan een kliniek waarbij het uitvoeren van een ooglidcorrectie een van de mogelijkheden is. Inmiddels hebben we bij Ooglift al meer dan 29.000 ooglidcorrecties mogen uitvoeren.

Behandeling Kosten
Consult Gratis
Bovenooglidcorrectie € 1250,-

Gratis consult aanvragen

Vergoeding bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

Bovenooglidcorrecties worden vanwege de aangescherpte regels van de zorgverzekeraars nauwelijks nog vergoed. Uw verzekeraar keert alleen een vergoeding uit wanneer er sprake is van een beperking van het gezichtsveld. Ooglift doet alleen behandelingen die niet vallen onder de verzekerde zorg. Wanneer u een vergoeding van uw behandeling wilt zult u via uw huisarts naar een regulier ziekenhuis moeten gaan. Alle verdere informatie kunt u vinden in de polisvoorwaarden van uw verzekering. Wilt u uw behandeling zelf betalen, maak dan een afspraak bij Ooglift voor een gratis consult.

Vergoeding bovenooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Een aantal zorgverzekeraars heeft aanvullende pakketten voor de vergoeding van een bovenooglidcorrectie. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om te weten of u gebruik kunt maken van de aanvullende pakketten. Het voordeel van deze pakketten is dat de eisen voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering minder streng zijn dan vanuit de basisverzekering. Ook hoeft u met een aanvullende verzekering geen eigen risico te betalen.

Contact opnemen met Ooglift

Wilt u graag meer informatie over een bovenooglidcorrectie? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek in onze kliniek in Maarssen, Utrecht. De artsen beantwoorden graag al uw vragen. Vul onderstaande formulier in.