Vochtwallen komen vaak voor en zijn meestal een aanleg in de familie. In tegenstelling tot vetwallen zijn vochtwallen vaak wisselend in de loop van de tijd. Slechte leefgewoontes, kort of juist lang slapen en temperatuurwisselingen hebben vaak een negatief effect. Op de markt zijn er vele crèmes en zalfjes te koop tegen vochtwallen, maar tot op heden is er nog niet één die wetenschappelijk werkend blijkt te zijn. Lymfedrainage werkt wel, maar het effect hiervan is slechts kortstondig en de therapie arbeidsintensief.

Wat zijn de oorzaken van vochtwallen?

Vochtwallen zijn kussentjes onder de ogen die bestaan uit verdikte huid door vocht. De oorzaken van vochtwallen zijn dus zeer divers. Erfelijkheid, leefstijl, allergie, (nier-)ziekten, medicatie en huidaandoeningen zijn allemaal mogelijke oorzaken van vochtwallen.

Therapie

Vochtwallen kunt u op verschillende manieren proberen te verminderen. Zo kunt u uw levensstijl aanpassen, denk hierbij aan minder stress en gezonder eten. Ook deze maatregelen zijn helaas vaak niet effectief of niet voldoende.

Minder vochtwallen na bovenooglidcorrectie

Vaak, maar niet altijd, hebben we gemerkt dat vochtwallen bij ons verbeteren na alleen een bovenooglidcorrectie, zie onderstaande voorbeelden. Hangende bovenoogleden trekken vocht aan. Elke ochtend zijn de bovenoogleden meer opgezet door vocht en dit vocht zakt vervolgens door de zwaartekracht naar beneden. Zo verergeren de vochtwallen. Door het verwijderen van de overtollige huid, en met name het vet in de binnenste ooghoeken, bij een bovenooglidcorrectie, wordt aan de bovenzijde minder vocht aangetrokken en wordt zo de toevoer van vocht onder de ogen verminderd. De “kraan” wordt als het ware dichtgedraaid, waardoor de vochtwallen onder de ogen opdrogen of minder worden. Het is evident dat een bovenooglidcorrectie de vochthuishouding in het gezicht verbetert, wel is het zo dat het effect bij de een meer is dan bij een ander.

Kosten bovenooglidcorrectie

De kosten voor een bovenooglidcorrectie bedragen € 1250,-. Dit is de totaalprijs, hier komen geen andere kosten meer bij. Ook het intakegesprek is in deze kosten opgenomen.

AfspraakKosten (incl. BTW)
Intake bovenooglidcorrectieGratis
Bovenooglidcorrectie van beide bovenoogleden (ooglift),
inclusief nacontroles tot 1 jaar na behandeling
€ 1250,-
Consult€ 250,-
Tarieven gelden in onze nieuwe kliniek in Blaricum

Contact opnemen met Ooglift

Heeft u vochtwallen en wilt u weten of een bovenooglidcorrectie uw klachten kunnen verminderen? Neem dan contact met ons op. We plannen een gratis consult in waarin we uw klachten uitvoerig bespreken. Wanneer we er bij Ooglift van overtuigd zijn dat we u kunnen helpen, kunnen we in overleg een behandelafspraak inplannen.