Een ooglidcorrectie is een chirurgische ingreep. En hoe goed u zich er ook op wil voorbereiden, geneesmiddelen met een bloedverdunnende (bij)werking worden vaak vergeten. Hoe het zit met een ooglidcorrectie en bloedverdunners vertellen we u graag.

Medicijnen met een bloedverdunnende werking

Hartmedicatie heeft doorgaans een bloedverdunnende werking. Dat wil zeggen dat u het geneesmiddel slikt, omdat u een bloedverdunner nodig heeft. Indien u deze medicatie dagelijks slikt en nodig heeft voor een normale hartfunctie, raadpleeg dan uw arts. Het is wellicht niet mogelijk om een ooglidcorrectie uit te laten voeren wanneer u afhankelijk bent van bloedverdunnende medicatie. Overleg dit altijd met uw medisch specialist of huisarts wanneer u bloedverdunners slikt.

Bloedverdunnende bijwerking

Soms slikt u medicatie waarvan u niet weet of deze een bloedverdunnende bijwerking heeft. Aspirine is hier een goed voorbeeld van. Deze ontstekingsremmer en pijnstiller heeft een bloedverdunnende bijwerking. U kunt vaak in de bijsluiter terugvinden of een geneesmiddel bloedverdunnend werkt, maar u kunt ook bij uw huisarts informeren.

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26