De woorden ooglidcorrectie en ooglift worden vaak door elkaar heen gebruikt. De behandelingen klinken hetzelfde, maar toch is er verschil.

Ooglidcorrectie

Bij een ooglidcorrectie halen de meeste chirurgen alleen huid weg. Een eventueel teveel aan onderliggend vet wordt meestal niet verwijderd, waardoor de oogleden bol en de ogen klein blijven.

Ooglift

Bij een ooglift wordt naast het overschot aan huid het nodige vet weggehaald, waardoor de druk op het oog afneemt en een open blik ontstaat. Dit liftende effect geeft juist een frisse en niet-vermoeide uitstraling. Bovendien kan dit vet niet terugkomen. Er staat geen druk meer van onderuit op de huid, waardoor de huid niet meer de neiging heeft om uit te rekken. Huid is immers flexibel. Het resultaat van een ooglift houdt daarom tientallen jaren aan.

Bij Ooglift krijgt u een juiste diagnose

Ook bij Ooglift worden zowel de termen ooglift en ooglidcorrectie genoemd. Ook al wordt er gesproken over een ooglidcorrectie, kunt u er bij Ooglift van uitgaan dat u bij aanwezigheid van te veel vet de uitgebreidere oogliftbehandeling krijgt.

Merkt u verschil tijdens de behandeling tussen een bovenooglidcorrectie en een ooglift?

Nee. Het verwijderen van het overtollig vet bij een ooglift heeft u niet in de gaten. Het kan zijn dat de oogliftbehandeling enkele minuten langer duurt maar in de praktijk is dit verschil te verwaarlozen. Zowel de uitvoering van een ooglidcorrectie als die van een ooglift is pijnloos.  

Bij Ooglift krijgt u de juiste diagnose, wij voeren namelijk uitsluitend oogliftbehandelingen uit. Met meer dan 25.000 ooglidcorrecties zijn we dus echt gespecialiseerd in ooglidchirurgie. We bespreken uw klachten en voeren wat kleine onderzoekjes uit. Daarna stellen we het behandelplan op.

Hoe ontstaat een hangend ooglid?

Naarmate we ouder worden vermindert onze huidelasticiteit en daalt de aanwezige hoeveelheid bindweefsel. Hierdoor kunnen de huid en het vetweefsel gaan zakken. Wanneer het bovenooglid dusdanig gaat hangen dat u klachten ervaart, raden we vaak een bovenooglidcorrectie aan. U kunt ook besluiten om eerder te komen vanwege cosmetische klachten of als make-up niet goed meer is aan te brengen.

Oogchirurg dr. Geerling

Dr. Geerling staat ingeschreven in het specialistenregister oogheelkunde van het KNMG onder het BIG-nummer: 59045623301.

In 2009 opende dr. Geerling de kliniek Ooglift in Maarssen. Hij had toen al veel ervaring opgedaan als cosmetisch oogchirurg bij diverse ziekenhuizen en klinieken. Hij heeft zich sindsdien volledig gespecialiseerd in zowel boven- als onderooglidcorrecties en voert jaarlijks zo’n 2.000 ingrepen uit.

“Kwaliteit kan alleen door specialisatie bereikt worden.”

Wilt u weten wat dr. Geerling voor u kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een gratis consult. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en de chirurg vertelt u alles over de behandeling.

Oogchirurg drs. Van der Pol

Drs. Van der Pol is ingeschreven in het specialistenregister oogheelkunde van het KNMG onder het BIG-nummer: 59023297701.

Al vroeg in zijn carrière specialiseerde drs. Van der Pol zich in oculoplastische chirurgie. Dit betekent dat hij ooglid- en oogkasafwijkingen behandelt. Hij werkte bij verschillende klinieken en ziekenhuizen in het binnen- en buitenland en is sinds 2016 werkzaam bij kliniek Ooglift.

“Ik help u graag van uw klachten af te komen.”

Wilt u graag een ooglidcorrectie laten uitvoeren door drs. Van der Pol? Vraag direct een vrijblijvend consult aan. Dit is geheel gratis. De oogchirurg beantwoordt al uw vragen over de ingreep.

Contact opnemen met Ooglift

Heeft u vragen over de ooglidcorrectie? Neem dan contact met ons op via 030 294 5726 of vul onderstaand formulier in. Onze oogchirurgen maken ook graag een afspraak met u voor een geheel vrijblijvend en kosteloos consult.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.