Een ooglidcorrectie is een lichte ingreep. Dit betekent echter niet dat u van deze ingreep niet hoeft te herstellen. Wanneer u een ooglidcorrectie ondergaat, zal dit de eerste dagen zichtbaar zijn. De behandeling zorgt namelijk voor opgezwollen oogleden en bij sommige mensen lichte, blauwe plekken onder de ogen. De zwelling en blauwe plekken zullen na drie tot vier dagen verminderen.

Na een bovenooglidcorrectie

Lichte werkzaamheden zoals administratief werk kunnen al 2 dagen na de behandeling worden hervat. Veel mensen gaan dan zelfs al naar kantoor. Een bril camoufleert vaak de zwelling en de pleistertjes in grote mate. Ook is het is toegestaan om in de week van deingreep lichte huishoudelijke taken uit te voeren zoals koken of strijken. Voorkom hierbij wel dat er druk rondom de ogen ontstaat door niet veel te buigen of zwaar te tillen. Mensen die in de zorg werken of in de horeca nemen vaak de eerste week na de ooglidcorrectie vrij. Daarna kunnen de meeste mensen weer aan het werk. Wanneer u fysiek zwaar werk verricht, zoals in de bouw, zult u echter langer rustig aan moeten doen. We raden aan 2 weken te wachten met lichamelijk, zware werkzaamheden. Lichamelijk werk zorgt voordruk rond de ogen, waardoor de hechtingen en het litteken onder druk kunnen komen te staan. Dit verstoort het genezingsproces. Ook is het niet goed voor het herstel als er stof of viezigheid op de oogleden komt.

Na een laserlift-onderooglidcorrectie

In tegenstelling tot bij een bovenooglidcorrectie, wordt bij een laserliftbehandeling geen wond gemaakt en worden er ook geen hechtingen geplaatst. Het herstel is daardoor sneller en bovendien minder kwetsbaar voor externe factoren zoals druk. De dag na de laserliftbehandeling kunt u alweer gaan werken en een dag later mag u alle sporten weer beoefenen

Kosten ooglidcorrectie

AfspraakKosten
Intake (consultgesprek)Gratis
Bovenooglidcorrectie beide ogen€ 1250,-
Onderooglidcorrectie middels Laserlift beide ogen€ 1500,-
Consult€ 250,-
Tarieven gelden in onze nieuwe kliniek in Blaricum
AfspraakKosten (incl. BTW)
Eerste consult (intake gesprek)Gratis
Ooglidcorrectie van beide bovenoogleden (ooglift) incl. intakegesprek
en (eventuele) nacontroles tot 1 jaar na behandeling
€ 1250,-
Laserlift-onderooglidcorrectie van beide onderoogleden incl. intakegesprek
en (eventuele) nacontroles tot 1 jaar na behandeling
€ 1500,-
Consult€ 250,-
Tarieven gelden in onze nieuwe kliniek in Blaricum


Vrijblijvend consult aanvragen

Contact opnemen met Ooglift

Heeft u vragen over een ooglidcorrectie of weet u niet precies of uw werk onder lichamelijk zwaar werk valt? Neem contact op met onze ooglidspecialisten door een gratis consult aan te vragen. Dit consult is geheel vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.