Hangende oogleden kunnen veel vervelende klachten veroorzaken. Zo kunt u vaak last hebben van hoofdpijn, druk op de ogen en een vermoeid gevoel. Ook het aanbrengen van make-up kan lastig zijn bij hangende oogleden. Bij een onderooglidcorrectie verwijderen we de wallen, zodat u een frisse en uitgeruste uitstraling heeft.

Een ooglidcorrectie kan zowel medisch als cosmetisch van aard zijn. Het corrigeren van de oogleden om het uiterlijk te verbeteren, wordt gezien als een cosmetische ingreep. Daarom wordt hij niet vergoed door uw zorgverzekering. Bij een medische reden voor de ingreep kan het zijn dat u de behandeling vergoed krijgt vanuit de basisverzekering. We vertellen u graag aan welke voorwaarden u moet voldoen om bij IZA in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Vergoeding van een bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

Vanuit de basisverzekering van IZA wordt een bovenooglidcorrectie volledig vergoed. Wel betaalt u vanaf 18 jaar een eigen risico van € 385,-. In alle drie de basisverzekeringen wordt de ingreep in zijn geheel vergoed als u dit bij een zorgverlener met contract laat uitvoeren. Bij een zorgverlener zonder contract wordt doorgaans 80% vergoed.

Bron: IZA

Vergoeding van een bovenooglidcorrectie uit de aanvullende verzekering

Bij IZA heeft u de keuze uit veel verschillende aanvullende verzekeringen, maar vanaf 2021 er bestaat geen vergoeding vanuit de aanvullende verzekering voor bovenooglidcorrecties meer.

Vergoeding van een onderooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

Vanuit de basisverzekering van IZA wordt een onderooglidcorrectie nooit vergoed. Als voorwaarde voor de vergoeding van een bovenooglidcorrectie geldt dat het zicht zeer beperkt moet zijn of dat de oorzaak een afwijking of aandoening is. Bij een onderooglidcorrectie is dit nooit het geval en zult u de ingreep zelf moeten bekostigen.

Vergoeding van een onderooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Ook met een aanvullende verzekering wordt een onderooglidcorrectie nooit vergoed. Dit wordt gezien als cosmetische ingreep en heeft geen medische noodzaak.

Contact opnemen met Ooglift

Heeft u nog vragen over de vergoedingen of wilt u een afspraak maken voor een ooglidcorrectie? Neem gerust contact met ons op door onderstaand contactformulier in te vullen. Samen met u bekijken we hoe we uw klachten kunnen verminderen. Heeft u een specifieke vraag over ooglidcorrecties? Kijk dan op onze pagina veelgestelde vragen over een boven- en onderooglidcorrectie. Na het invullen van het contactformulier nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.