Het hebben van hangende oogleden kan vervelende klachten veroorzaken. Zo kunt u altijd een vermoeid gevoel en last van hoofdpijn hebben. Bij een bovenooglidcorrectie verwijderen we de overtollige huid, waardoor u minder last zult hebben van deze klachten en uw zicht verbetert. Een onderooglidcorrectie wordt vaak gezien als een cosmetische behandeling. Hierbij worden bijvoorbeeld de wallen verwijderd onder uw ogen, dit heeft meestal geen medische noodzaak.  

Herkent u zich in bovenstaande klachten en bent u verzekerd bij Just? We informeren u graag over de vergoedingen van ooglidcorrecties van deze verzekeringsmaatschappij.

Vergoeding van een bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

Vanuit de basisverzekering van Just ontvangt u altijd een vergoeding voor het laten uitvoeren van een bovenooglidcorrectie wanneer er sprake is van ernstige beperking van het zicht. U ontvangt echter wel alleen de vergoeding wanneer u naar een zorgverlener met een contract voor deze behandeling gaat. Als u voor een zorgverlener kiest zonder contract met Just, is het mogelijk dat u een deel van de behandeling zelf moet bekostigen.

Een eigen bijdrage wordt bij deze behandeling niet gevraagd. Wel betaalt u een eigen risico. Dit bedraagt in 2021 € 385,- per jaar. Heeft u in het behandeljaar nog geen eigen risico betaald? Dan betaalt u de eerste € 385,- volledig zelf. Het resterende bedrag wordt vergoed.

Bron: Just

Vergoeding van een bovenooglidcorrectie uit de aanvullende verzekering

U heeft voor een bovenooglidcorrectie geen aanvullende verzekering nodig. Met een basisverzekering zijn uw kosten al gedekt. Het enige dat u zelf dient te bekostigen, is het eigen risico. De rest wordt vanuit de basisverzekering vergoed.

Vergoeding van een onderooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

Een onderooglidcorrectie wordt bij Just vanuit de basisverzekering nooit vergoed. Deze behandeling is in de meeste gevallen namelijk cosmetisch. Het zicht wordt door wallen niet beperkt. U kunt na de behandeling wel een aanvraag indienen als de plastisch chirurg van mening is dat de correctie noodzakelijk was voor uw gezondheid.

Vergoeding van een onderooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

De aanvullende verzekeringen van Just hebben geen invloed op de vergoedingen. De behandeling wordt gezien als niet-medisch en zal dus in geen enkele verzekering worden vergoed.

Contact opnemen met Ooglift

Wilt u meer weten over de vergoedingen van Just of wilt u snel een afspraak maken voor het uitvoeren van een ooglidcorrectie? Na het invullen van onderstaand contactformulier nemen we zo snel mogelijk contact met u op. Kijk eens of uw vraag al bij de pagina veelgestelde vragen over boven– en onderooglidcorrecties staat.

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.