Overhangende oogleden zorgen er vaak voor dat u hoofdpijnklachten heeft en een vermoeid gevoel ervaart. Mogelijk kent u opmerkingen als ‘ben je moe?’ of ‘heb je slecht geslapen?’. Gelukkig kunt u iets aan uw oogleden laten doen. Om uw klachten te verhelpen en een frisse, open uitstraling terug te krijgen, verwijderen we bij een ooglidcorrectie de overtollige huid.

Een ooglidcorrectie wordt door zorgverzekeraars vaak gezien als een cosmetische ingreep. Pas wanneer er sprake is van een medische noodzaak, kan er een vergoeding worden aangevraagd. De voorwaarden voor deze vergoeding verschillen per verzekeringsmaatschappij. We vertellen u graag meer over de vergoedingen van Menzis.

Vergoeding van een bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering van Menzis

Bij ernstige gezichtsveldbeperking, een aangeboren afwijking of een chronische aandoening, vergoedt Menzis een bovenooglidcorrectie altijd volledig vanuit de basisverzekering. Een medisch specialist bepaalt of de verlamming en verslapping van het ooglid zo ernstig is dat het gezondheidsklachten veroorzaakt.

Bron: Menzis

Vergoeding van een bovenooglidcorrectie uit de aanvullende verzekering van Menzis

Aangezien een bovenooglidcorrectie al vanuit de basisverzekering wordt vergoed, heeft u voor deze behandeling geen aanvullende verzekering nodig. Wel is het belangrijk dat u kiest voor een behandelaar met een contract met de zorgverzekering, anders krijgt u maximaal 70% van de kosten vergoed.

Vergoeding van een onderooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

Een onderooglidcorrectie wordt bij Menzis niet vergoed. Dit komt doordat klachten als wallen en donkere kringen vaak gezien worden als cosmetische klachten. Een cosmetische behandeling vergoedt een zorgverzekeraar nooit.

Vergoeding van een onderooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Ook vanuit een aanvullende verzekering van Menzis wordt een onderooglidcorrectie nooit vergoed. De voorwaarden waaraan u dient te voldoen om in aanmerking te komen voor een vergoeding hebben te maken met dat het zicht zeer beperkt moet zijn en dat de ingreep gedaan wordt om medische redenen. Bij een onderooglidcorrectie kan niet aan deze voorwaarden worden voldaan.  

Contact opnemen met Ooglift

Wilt u meer weten over de vergoedingen van Menzis of wilt u direct een afspraak maken voor een ooglidcorrectie? Vul onderstaand contactformulier in. We zullen dan samen met u kijken naar de mogelijkheden om uw klachten te verhelpen. Heeft u een specifieke vraag over ooglidcorrecties? Kijk op onze pagina veelgestelde vragen over een boven- en onderooglidcorrectie. We nemen zo snel mogelijk contact met u op na het invullen van het contactformulier.

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.