Hangende oogleden kunnen vervelende klachten veroorzaken. Zo kunt u veel hoofdpijn en een vermoeid gevoel ervaren. Bij Ooglift kunnen we u daar snel vanaf helpen. Met een ooglidcorrectie halen we de overtollige huid weg, waardoor uw klachten verminderen. Of u de kosten voor een ooglidcorrectie vergoed krijgt door uw verzekeringsmaatschappij, hangt af van de oorzaak van uw klachten. We informeren u graag over de vergoedingen van Nationale Nederlanden.

Vergoeding van een bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

Vanuit de basisverzekering van de Nationale Nederlanden worden de kosten voor een bovenooglidcorrectie 100% vergoed. Dit is alleen het geval als het ooglid voor zeker de helft over uw pupil hangt. Een verwijzing van een huisarts is noodzakelijk. De medisch specialist stelt de medische indicatie voor het aanvragen van de vergoeding.

Bron: Nationale Nederlanden

Vergoeding van een bovenooglidcorrectie uit de aanvullende verzekering

Bij Nationale Nederlanden wordt vanuit de Top aanvullende verzekering deze ingreep wel vergoed. Deze verzekering is echter nu niet meer af te sluiten. U heeft dus alleen recht op een vergoeding als u deze soort verzekering al heeft afgesloten. Met de overige aanvullende verzekeringen wordt de ingreep niet vergoed.

Vergoeding van een onderooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

Een onderooglidcorrectie wordt vanuit de basisverzekering van Nationale Nederlanden nooit vergoed. Dit heeft te maken met het feit dat een onderooglidcorrectie vaak geen medische noodzaak heeft. Donkere kringen of wallen onder de ogen belemmeren het zicht namelijk niet. Zonder medische noodzaak is een vergoeding niet mogelijk.

Vergoeding van een onderooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Ook met de aanvullende verzekeringen heeft u geen recht op een vergoeding van de ingreep. Deze behandeling wordt gezien als een cosmetische correctie en dient door u zelf bekostigd te worden.

Contact opnemen met Ooglift

Heeft u vragen over de vergoedingen van Nationale Nederlanden of wilt u een afspraak maken voor een ooglidcorrectie bij Ooglift? Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u een algemene vraag? Kijk op onze pagina veelgestelde vragen over boven– en onderooglidcorrecties.

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.