Ervaart u klachten, zoals hoofdpijn en een vermoeid gevoel, als gevolg van hangende oogleden? Bij Ooglift kunt u zonder enig risico een boven- of onderooglidcorrectie laten uitvoeren. We voeren een bovenooglidcorrectie uit voor € 1250,-. In sommige gevallen keert uw zorgverzekering een vergoeding uit voor de kosten. U dient dan wel aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Wat die voorwaarden zijn, leggen we graag aan u uit.

Doorgaans wordt een bovenooglidcorrectie alleen vergoed wanneer er sprake is van een medische noodzaak. Voorbeelden hiervan zijn een beperkt gezichtsveld of wanneer er sprake is van een aangeboren afwijking. De voorwaarden voor de vergoeding verschillen per verzekeringsmaatschappij. We informeren u graag over de vergoedingen bij Ohra.

Vergoeding van een bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

De basisverzekering van Ohra vergoedt plastische chirurgie als er sprake is van een medische noodzaak. Een bovenooglidcorrectie wordt dus volledig vergoed. Wel heeft u een schriftelijk bewijs van uw huisarts of medisch specialist nodig om aan te tonen dat de ingreep noodzakelijk is voor uw gezondheid. U betaalt wel altijd een eigen risico. Dit bedraagt in 2021 € 385,-.

Bron: Ohra

Vergoeding van een bovenooglidcorrectie uit de aanvullende verzekering

U heeft voor een bovenooglidcorrectie geen aanvullende verzekering nodig. Vanuit de basisverzekering wordt deze ingreep vergoed.

Vergoeding van een onderooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

Als u kunt aantonen dat een onderooglidcorrectie noodzakelijk is voor uw gezondheid, dan krijgt u die vergoed vanuit de basisverzekering. Echter is dit bijna nooit het geval en zult u deze ingreep zelf moeten bekostigen.

Vergoeding van een onderooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Als een onderooglidcorrectie een medische noodzaak heeft, wordt dit vanuit de basisverzekering vergoed. U heeft geen aanvullende verzekering nodig. Overigens wordt een onderooglidcorrectie ook niet aanvullend vergoed zonder medische noodzaak.

Contact opnemen met Ooglift

Wilt u meer weten over de vergoedingen van Ohra of wilt u direct een afspraak maken voor een ooglidcorrectie bij Ooglift? Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u een specifieke vraag? Kijk op onze pagina veelgestelde vragen over boven- en onderooglidcorrecties.

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.