Bij hangende oogleden of wallen kunt u zich zeer onprettig voelen. Daarnaast kunt u met hangende bovenoogleden klachten als hoofdpijn of verminderd zicht ervaren. Gelukkig kunt u hier iets aan laten doen: een ooglidcorrectie bij Ooglift. Om te bepalen of de ooglidcorrectie een medische of cosmetische reden heeft, kunt u contact opnemen met uw (huis)arts. De reden voor de ooglidcorrectie is erg belangrijk voor zorgverzekeraars. Door deze indicatie bepalen zij of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Het verschilt per verzekeringsmaatschappij of u recht heeft op een (volledige) vergoeding, een deel van de gemaakte kosten of dat u helemaal geen vergoeding krijgt. We informeren u op deze pagina over de vergoedingen van de verzekeringen van ONVZ.

Vergoeding van een bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

Bij ONVZ wordt een bovenooglidcorrectie volledig vergoed vanuit de basisverzekering als er sprake is van verlamde of verslapte bovenoogleden die het gezichtsveld ernstig beperken of als u door een aangeboren afwijking slecht kunt zien door het overhangende vel. U betaalt wel een eigen risico van € 385,-.

Bron: ONVZ

Vergoeding van een bovenooglidcorrectie uit de aanvullende verzekering

Een bovenooglidcorrectie krijgt u bij ONVZ vanuit de basisverzekering vergoed. U hoeft dus geen aanvullende verzekering hiervoor af te sluiten. Als uw gezichtsveld niet zeer ernstig wordt beperkt, maar u heeft wel last van de hangende oogleden, dan kunt u een aanvraag bij ONVZ doen voor een vergoeding met een aanvullende verzekering. In sommige gevallen wordt dit dan alsnog vergoed.

Vergoeding van een onderooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

Een onderooglidcorrectie wordt nooit door ONVZ vergoed vanuit de basisverzekering. Een hangend onderooglid of donkere kringen belemmeren het gezichtsveld niet en hebben dus geen medische noodzaak. U zult de kosten voor deze ingreep zelf moeten betalen.

Vergoeding van een onderooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Ook met een aanvullende zorgverzekering heeft u geen recht op een vergoeding van een onderooglidcorrectie en dient u zelf de gemaakte kosten te betalen.

Contact opnemen met Ooglift

Heeft u vragen over de vergoedingen van ONVZ of wilt u meer weten over de ingreep zelf? Neem gerust contact met ons op door onderstaand contactformulier in te vullen, we nemen zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u een vraag over de correctie zelf? Kijk op onze pagina veelgestelde vragen over een boven- en onderooglidcorrectie.

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.