Nadat de ooglidspecialist de ooglidcorrectie heeft uitgevoerd, zorgt hij dat met een hechtingen de huid weer mooi aan elkaar groeit. Maar hoe verloopt het verdere genezingsproces en wanneer mogen de hechtingen uit de huid verwijderd worden? We vertellen er u graag meer over.

De ingreep

De ingreep begint met het aftekenen van het overschot aan huid. Daarna wordt de huid verdoofd en desinfecteert de arts het gebied met Betadine jodium. De ooglidspecialist verwijdert het overschot aan huid en eventueel overtollig vet en daarna wordt de huid onderhuids (intracutaan) gehecht met een niet-oplosbare hechting. De reden dat we een niet-oplosbare hechting gebruiken is dat deze geen wond reactie veroorzaakt. We behandelen de huid zo dat het latere litteken nauwelijks zichtbaar is.

Het verwijderen van de hechtingen

Na de behandeling is de huid natuurlijk gevoelig. Die heeft wat tijd nodig om te kalmeren en te genezen. Daarom verwijderen we de hechtingen pas na 4 tot 6 dagen. Omdat de hechting doorlopend onder de huid geplaatst is, kan hij er in zijn geheel in één keer uitgehaald worden. Het verwijderen van de hechtingen is nagenoeg pijnloos. Lees hier meer over de behandeling.

De herstelperiode

Na de ingreep kunt u niet zelf naar huis rijden. Zorg er daarom voor dat u iemand meeneemt die u naar huis kan rijden. U dient voldoende te rusten en voorzichtig te zijn met douchen. Daarnaast adviseren we u het litteken te beschermen tegen fel zonlicht met een zonnebril of zonnehoed. Vanaf 10 dagen na de behandeling kunt u ook zonnebrandcrème gebruiken. Lees hier meer over de leefregels na een ooglidcorrectie.

Bijwerkingen

Bij een ooglidcorrectie treden zelden problemen op. Toch willen we u attenderen op de bijwerkingen die kunnen optreden.

  • Een gezwollen ooglid en ongevoeligheid van de ooglidrand gedurende de eerste weken tot maanden
  • Tijdelijke asymmetrie van de bovenoogleden door verschil in vocht
  • Een ‘zandgevoel’ en irritatie in de ogen

Lees hier meer over de mogelijke bijwerkingen en complicaties.

Contact opnemen met Ooglift

Wilt u meer weten over een bovenooglidcorrectie? Maak dan een afspraak voor een kosteloos intakegesprek. De arts beantwoordt graag al uw vragen. Vul onderstaand formulier in.

Stel uw vraag aan Ooglift.nl

Wilt u meer weten over het verwijderen van de hechtingen of heeft u een andere vraag? We staan u graag te woord! Laat hieronder uw bericht achter.

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.