De eerste dagen na een ooglidcorrectie zullen bestaan uit rust nemen en herstellen. We vertellen u graag waar u rekening mee moet houden en wat u wel en niet mag doen na een ooglidcorrectie.

Ogen verkoelen

Na de ooglidcorrectie ontvangt u van ons een koelbril. Onze ervaring heeft geleerd dat het verstandig is pas de dag na de behandeling te starten met koelen. Direct na de behandeling koelen, raden wij af. Er kan dan spanning op de wond komen met beschadiging van bloedvaatjes als gevolg. Daardoor kunnen juist meer blauwe plekken ontstaan.

De gelbril wordt in het algemeen als prettig ervaren, klachten van jeuk en irritatie worden minder. Wij adviseren de oogleden vanaf de dag na de behandeling 4 x daags gedurende circa 15 minuten te koelen. Leg vooraf de koelbril in de koelkast en plaats een dun katoenen doekje tussen uw oogleden en de bril om direct contact met de huid te vermijden.

Niet autorijden op de dag van behandeling

Het is wettelijk niet toegestaan om op de dag van behandeling te autorijden. Wij raden u dan ook aan om een begeleider mee te nemen. Hij/zij kan in onze praktijk op u wachten. Binnen een uur na de afgesproken tijd kunt u in het algemeen alweer naar huis. Uw begeleider kan in de tussentijd inloggen op ons wifinetwerk voor internet. Als u de dag na de behandeling alweer goed ziet, kunt u het autorijden hervatten.

Neem rust

Het is belangrijk dat u voldoende rust neemt na een ooglidcorrectie. De dag van de behandeling is daarbij erg belangrijk. Probeer zo rustig mogelijk te zijn, praat zo min mogelijk en zet uw telefoon uit. Probeer niet te hoesten. Ga rustig zitten in een luie stoel of lig hoog in de kussens in bed.

Vanaf de dag na de behandeling kunt u weer lichte huishoudelijke taken verrichten, een stukje wandelen en administratieve handelingen verrichten. Til de eerste week niet te zwaar en probeer niet helemaal voorover te buigen met het hoofd richting de grond. Als u moet bukken, ga dan door uw knieën. Lees hier meer over wanneer u weer kunt beginnen met werken.

Pas op met douchen

Wees voorzichtig met douchen. Douchen is wel mogelijk, maar zorg ervoor dat de pleistertjes niet nat worden. Nadat de hechtingen verwijderd zijn (4-6 dagen na de behandeling), mogen ook de oogleden weer nat worden. Sommige mensen laten hun haar in de tussentijd wassen bij de kapper in de speciale wasbak. Indien u een duikbril heeft, kan ook dit een idee zijn. Anderen wassen het haar liggend in bad.

Bescherming tegen de zon

Het grootste gedeelte van het litteken valt weg in de arcadeboog en is daardoor al beschermd tegen de zon. Bij felle zon adviseren wij u echter de eerste 3 maanden een zonnebril te dragen. Na 10 dagen na de behandeling kunt u er ook voor kiezen het litteken te beschermen met factor 30 of 50. Voordeel van de zonnebril is dat anderen niet zien dat u behandeld bent indien de oogleden nog gezwollen zijn of als u blauwe plekken heeft. De zonnebank is na een maand weer toegestaan maar bescherm de oogleden dan met de bijbehorende beschermingsbril tegen uv-licht.

Drink geen alcohol voor de behandeling

Alcohol verdunt uw bloed, waardoor meer blauwe plekken kunnen ontstaan. Wij adviseren daarom de 2 dagen voor de behandeling geen alcohol meer te drinken. Bent u een zware drinker, dan is het zelfs beter een week voor de behandeling het drinken te staken. De lever is dan in staat om meer stollingsfactoren aan te maken waardoor het bloed dikker wordt. Een week na de behandeling kunt u gerust weer alcohol nuttigen.

Slaap met een verhoogd hoofd

We krijgen vaak de vraag of u zittend moet slapen na een ooglidcorrectie. Dit is absoluut niet nodig. Het is wel belangrijk dat u uw hoofd hoger houdt tijdens het slapen en dat u niet op de wond ligt. Bij Ooglift kunt u een van onderstaande nekkussentjes aanschaffen. Deze kussentjes zijn handgemaakt en liggen erg comfortabel door de zachte vulling en heerlijke buitenkant. Als u deze gebruikt, ligt u vanzelf met het hoofd al wat hoger en kunt u niet meer op de wond liggen.

Contact opnemen met Ooglift

Heeft u vragen over een ooglidcorrectie of heeft u een andere vraag die we hierboven niet behandeld hebben? Neem contact op met onze specialisten via 030 – 294 5726 of vraag een gratis consult aan. Dit consult is geheel vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.

U kunt terecht bij alle zorgverzekeraars

Laat Ooglift digitaal een aanvraag voor u indienen bij uw verzekeraar.