De eerste dagen na een ooglidcorrectie zullen bestaan uit rust nemen en herstellen. We vertellen u graag waar u rekening mee moet houden en wat u wel en niet mag doen na een ooglidcorrectie.

Onderstaande adviezen en leefregels gelden alleen voor een bovenooglidcorrectie en niet voor een onderooglidcorrectie middels laserlift. Bij een laserlift onderooglidcorrectie is er namelijk geen grote wond en mag u na 2 dagen alle sporten weer beoefenen.

Niet autorijden op de dag van de bovenooglidcorrectie

Het is wettelijk niet toegestaan om op de dag van behandeling te autorijden. Wij raden u dan ook aan om een begeleider (=chauffeur) mee te nemen. Hij/zij kan in onze praktijk op u wachten. Binnen een uur na de afgesproken tijd kunt u in het algemeen alweer naar huis. Uw begeleider kan in de tussentijd inloggen op ons wifinetwerk.

Neem rust

Het is belangrijk dat u voldoende rust neemt na een ooglidcorrectie. Zorg dat u volledige rust kunt nemen gedurende 24 uur na de behandeling. Dus geen visite en niet bellen; alleen in een luie stoel zitten of op bed liggen en naar het toilet gaan is toegestaan. Praat zo min mogelijk en zet uw telefoon uit. Probeer niet te hoesten.

Vanaf de dag na de behandeling kunt u weer uw computer opstarten om uw email te checken. Twee dagen na de behandeling kunt u weer een stukje wandelen en lichte huishoudelijke taken of administratieve handelingen verrichten. Til de eerste week niets en buig niet voorover met het hoofd richting de grond. Als u moet bukken, ga dan door uw knieën. Lees hier meer over wanneer u weer kunt beginnen met werken.

Pas op met douchen

Wees voorzichtig met douchen. Douchen is wel mogelijk, maar zorg ervoor dat uw oogleden en de pleistertjes niet nat worden. Nadat de hechtingen verwijderd zijn (4-6 dagen na de behandeling), mogen ook de oogleden weer nat worden. Sommige mensen laten hun haar in de tussentijd wassen bij de kapper in de speciale wasbak.

Bescherming tegen de zon

Bij felle zon adviseren wij u altijd om een zonnebril te dragen. Het advies is om met de zon te wachten tot 10 dagen na de behandeling en om het litteken te beschermen met een zonnebril én met een zonnebrandmiddel met factor 30/50. De zonnebank is na een maand weer toegestaan maar bescherm de ogen en oogleden dan altijd met de bijbehorende beschermingsbril tegen uv-licht.

Drink geen alcohol voor de behandeling

Alcohol verdunt uw bloed, waardoor meer blauwe plekken kunnen ontstaan. Wij adviseren daarom de 2 dagen voor de behandeling geen alcohol meer te drinken. Bent u een zware drinker, dan is het zelfs beter een week voor de behandeling het drinken te staken. De lever is dan in staat om meer stollingsfactoren aan te maken waardoor het bloed dikker wordt. Een week na de behandeling mag u weer alcohol nuttigen.

Slaap met een verhoogd hoofdeinde

We krijgen vaak de vraag of u zittend moet slapen na een ooglidcorrectie. Dit is absoluut niet verstandig omdat u dan veel last krijgt van uw rug. Slapen doet u met uw hoofdeinde omhoog door het matras iets te verhogen (30 graden) met bijvoorbeeld een kussen eronder. In ieder geval tot aan de hechtingen worden verwijderd slaapt u op uw rug en zorgt u ervoor dat u niet op de wond ligt.

U kunt ook een nek- of een vliegtuigkussentje aanschaffen voor uw nek. Als u deze gebruikt is het vrijwel onmogelijk dat er tijdens het slapen druk komt op de wond.

Contact opnemen met Ooglift

Heeft u vragen over een ooglidcorrectie of heeft u een andere vraag die we hierboven niet behandeld hebben? Neem contact op met onze artsen via info@ooglift.nl of vraag een gratis intake aan. Dit consult is geheel vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.