Laat uw hangende oogleden corrigeren: u krijgt direct weer een frisse, open blik en klachten als hoofdpijn en verminderd zicht verdwijnen. Als u last heeft van een hangend ooglid, dan is er sprake van een verslapte huid, wat een huidoverschot boven het oog als gevolg heeft. Dit hangt over uw oog heen en zorgt voor klachten. Ooglift helpt u graag van uw klachten af door de oogleden te corrigeren.

 • Cliënten beoordelen ons met een 9,6
 • Natuurlijk resultaat direct zichtbaar
 • Behandeling door ervaren oogarts
 • Al meer dan 19.000 ooglidcorrecties uitgevoerd

Maak geheel vrijblijvend een afspraak met een van onze medisch specialisten. We vertellen u graag wat een bovenooglidcorrectie voor uw klachten kan doen.

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26

Klachten

Soms heeft u nauwelijks klachten als gevolg van uw hangende oogleden, maar naarmate het bovenste ooglid meer gaat hangen, ontstaan er vaak wel klachten of worden ze ernstiger. Deze klachten zijn van medische en cosmetische aard. Enkele voorbeelden zijn:

 • Zware oogleden
 • Vermoeide of bozige uitstraling
 • Vermoeide ogen
 • Verminderd zicht, met name aan de zijkant van het blikveld
 • Hoofdpijn

Oorzaak hangende oogleden

Een van de belangrijkste oorzaken van hangende oogleden is ouderdom. Door de verslapping en veroudering van de huid gaat het bovenste ooglid hangen. In ernstige gevallen valt dit zo ver over het oog dat u minder goed kunt zien en dat u hoofdpijn krijgt door het steeds optrekken van uw wenkbrauwen. Andere oorzaken zijn:

 • Ontstekingen als cellulitis en bindweefselontsteking van het oog
 • Vochtophopingen
 • Spierziekten en verzwakte oogspieren
 • Aandoeningen aan de ogen en oogkassen

Oogleden liften met een bovenooglidcorrectie

Laat uw hangende oogleden corrigeren met een bovenooglidcorrectie. Uw klachten verdwijnen vrijwel direct, omdat het ooglid na de ingreep niet meer over het oog heen hangt. Hierdoor is direct te zien dat uw uitstraling veranderd is, u ziet er weer jong en fris uit. Ook verbetert uw zicht en verdwijnt hoofdpijn.

Behandeling

De oogchirurg van Ooglift trekt uw bovenste ooglid tijdens de behandeling strak door de overtollige huid te verwijderen. Vervolgens hecht hij de wondjes boven uw oog en kunt u weer naar huis. De behandeling duurt slechts 30 minuten en u kunt nog dezelfde dag naar huis. Wel raden we aan om de eerste week na de ingreep vrij te nemen, zodat de wondjes goed kunnen genezen.

Bekijk onze veelgestelde vragen voor meer informatie of vraag direct een gratis consult aan met de oogarts.

Gratis consult aanvragen 030 – 294 57 26

Voor-en-na-foto’s

Bekijk het verschil voor en na de bovenooglidcorrectie. Meer foto’s vindt u op de resultatenpagina.

Vrouw, 39 jaar voor de ooglidcorrectie
Vrouw, 39 jaar voor de behandeling.
Resultaten na de ooglidcorrectie van een vrouw van 39 jaar
Resultaten na de behandeling.
Vrouw, 39 jaar voor de ooglidcorrectie
Vrouw, 39 jaar voor de behandeling
Resultaten na de ooglift
Resultaat na behandeling.

Kosten en vergoeding behandeling hangende oogleden

De kosten van de bovenooglidcorrectie bedragen € 875,-. Deze prijs omvat naast de behandeling ook de nacontroles. Bij een medische indicatie krijgt u de behandeling vergoed. Hiervoor dient u wel aan de eisen van uw zorgverzekeraar te voldoen. Bekijk wanneer u de ooglidcorrectie vergoed krijgt.

BehandelingKosten
ConsultGratis
Bovenooglidcorrectie€ 875,-

 

Afspraak maken

Wilt u weten wat een bovenooglidcorrectie voor uw hangende oogleden kan doen? Maak dan een afspraak met een van onze oogchirurgen om de mogelijkheden te bespreken. Bel 030 294 5726 of vul onderstaand formulier in.

Stel uw vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt terecht bij alle zorgverzekeraars

Laat Ooglift digitaal een aanvraag voor u indienen bij uw verzekeraar.