Dat u even uit de running bent na een ooglidcorrectie is bekend. De dag na de behandeling mag u wel rustig wandelen en fietsen, maar intensieve sport zoals tennissen, squashen en voetballen mag pas na 2 weken. Door de hechtingen in uw ogenleden is het belangrijk dat u zware (huishoudelijke) taken vermijdt. Door rust te nemen verkleint u de kans op complicaties. Hardlopen mag al na 10 dagen.

Contactsporten

Echte contactsporten, zoals boxen en karate, mogen pas na een maand na de behandeling. Bij deze sporten is er namelijk kans dat er een harde klap komt op het litteken en we willen niet dat de wond later open gaat. U heeft dan nieuwe hechtingen nodig en dit is nadelig voor het helingsproces.

Zwemmen en sauna

Onderwater zwemmen, en met name in natuurwater, is pas verstandig vanaf 2 weken na de behandeling. Hetzelfde geldt voor een sauna-bezoek. Door de warmte kunnen de oogleden namelijk extra zwellen en kunnen de wondjes weer open gaan.

Wees voorzichtig met douchen

De meeste rustige sporten zijn na 10 dagen na de behandeling weer toegestaan. Na het sporten kunt u dan natuurlijk onder een heerlijke douche stappen. Wanneer de hechtingen na 4 tot 6 dagen verwijderd zijn, mogen de ogen namelijk weer nat worden.

Neem voldoende rust

Zoals gezegd is het belangrijk dat u voldoende rust neemt na een ooglidcorrectie. De dag van de behandeling is daarin het belangrijkste. Probeer zo rustig mogelijk te zijn en praat zo min mogelijk. Laat huishoudelijke taken even door iemand anders doen en als u kinderen heeft, is het handig voor die dag een oppas in te schakelen. Zet uw telefoon uit. Vermijd hoesten en kuchen en neem plaats in een lekkere luie stoel of op een hoog kussen in bed. Lees meer over de leefregels na een ooglidcorrectie.

Kosten ooglidcorrectie

De kosten voor een bovenooglidcorrectie aan beide ogen bedragen € 875,-. Dit is inclusies gratis consult en nazorg.

BehandelingKosten
Vrijblijvend consultGratis
Ooglidcorrectie van beide bovenoogleden (ooglift)€ 875,-

Contact opnemen met Ooglift

Heeft u vragen over een ooglidcorrectie of wilt u weten wanneer u uw type sport weer kunt oppakken? Neem dan contact op met Ooglift. We vertellen u graag wat u kunt verwachten van de ingreep en de herstelperiode. Inmiddels hebben we meer dan 23.000 ooglidcorrecties mogen uitvoeren. Dit maakt ons een expert in ons vakgebied. Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel 030 294 5726.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt terecht bij alle zorgverzekeraars

Laat Ooglift digitaal een aanvraag voor u indienen bij uw verzekeraar.