Na laserlift-onderooglidcorrectie

Na een onderooglidcorrectie met de nieuwe laserlift methode, mag u 2 dagen later alle sporten weer beoefenen. Deze behandeling gebeurt immers met een hele dunne fiber zodat er geen wond is en geen hechtingen hoeven te worden geplaatst. U hoeft daarom ook niet bang te zijn dat de wond open gaat. Wel adviseren wij u bij deze behandeling om 2 weken niet in uw ogen te wrijven. Wrijven kan er namelijk voor zorgen dat de zwelling onder de ogen minder snel afneemt.

Na bovenooglidcorrectie

Dat u even uit de running bent na een ooglidcorrectie is bekend. De 2e dag na de behandeling mag u wel rustig een hele kleine wandeling maken, maar alle sporten dus ook hardlopen, paardrijden, tennissen, squashen en voetballen mag pas na 2 weken. De eerste week na de behandeling vermijdt u iedere lichamelijke inspanning. Door rust te nemen verkleint u de kans op complicaties. Bent u aan het oriënteren naar de mogelijkheden rondom ooglidcorrecties nabij Apeldoorn? We bespreken graag de mogelijkheden met u!

Contactsporten

Echte contactsporten, zoals boxen en karate, mogen pas na een maand na de behandeling. Bij deze sporten is er namelijk kans dat er een harde klap komt op het litteken en waardoor deze open zou kunnen gaan. Dat is uiteraard niet voordelig voor het herstelproces.

Zwemmen en sauna

Onderwater zwemmen, en met name in natuurwater, is pas verstandig vanaf 2 weken na de behandeling. Hetzelfde geldt voor een sauna-bezoek. Door de warmte kunnen de oogleden namelijk extra zwellen en kunnen de wondjes weer open gaan.

Wees voorzichtig met douchen

De meeste rustige sporten zijn na 14 dagen na de behandeling weer toegestaan. Na het sporten kunt u dan natuurlijk onder een heerlijke douche stappen. Wanneer de hechtingen na 4 tot 6 dagen verwijderd zijn, mogen de ogen namelijk weer nat worden.

Neem voldoende rust

Zoals gezegd is het belangrijk dat u voldoende rust neemt na een bovenooglidcorrectie. De dag van de behandeling is daarin het belangrijkste. Probeer zo rustig mogelijk te zijn en praat zo min mogelijk. Laat huishoudelijke taken even door iemand anders doen en als u kinderen heeft, is het handig voor die dag een oppas in te schakelen. Zet uw telefoon uit. Vermijd hoesten en kuchen en neem plaats in een lekkere luie stoel en slaap ’s nachts met een verhoogd hoofdeinde. Lees meer over de leefregels na een ooglidcorrectie.

Kosten ooglidcorrectie

De kosten voor een bovenooglidcorrectie aan beide ogen bedragen € 1250,- Dit is inclusies gratis eerste consult en nazorg tot 1 jaar na behandeling. Zie ook onze tarieven.

Contact opnemen met Ooglift

Heeft u vragen over een ooglidcorrectie of wilt u weten wanneer u uw type sport weer kunt oppakken? Neem dan contact op met Ooglift. We vertellen u graag wat u kunt verwachten van de ingreep en de herstelperiode. Inmiddels hebben we meer dan 30.000 ooglidcorrecties mogen uitvoeren. Dit maakt ons een expert in ons vakgebied. Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel 030 294 5726. Ook voor een ooglidcorrectie nabij Den Haag kunt u ons benaderen.