Ooglidcorrectie en vakantie

In een eerder artikel vertelden we u al over de leefregels na een ooglidcorrectie. Hierin vertelden we wat u wel kunt doen en waar moet u goed op letten de eerste dagen na de ingreep. Een andere vraag die onze ooglidspecialisten veel krijgen is: wanneer kan ik op vakantie kan na een ooglidcorrectie?

Veel mensen plannen een ooglidcorrectie tijdens of net voor een vakantie. Zo kan herstel plaatsvinden terwijl anderen daar geen weet van hebben. Als u fysieke arbeid verricht, dient u zelfs een week vrij te nemen, aangezien de wond rust moet hebben. Houd er rekening mee dat de hechting tussen de 4 en 6 dagen verwijderd moet worden. Hiervoor dient u terug te komen naar de praktijk. Direct hierna mag u op vakantie gaan; ook naar de zon.

Goede zonbescherming tijdens zonvakanties

Gelukkig valt het grootste gedeelte van het litteken bij een ooglidcorrectie weg in de arcadeboog. Hierdoor is het litteken vaak al beschermd tegen de zon. Toch adviseren we de eerste drie maanden alleen de zon in te gaan wanneer u een goede zonnebril draagt. Het voordeel van een zonnebril is ook dat anderen niet zien dat u een ooglidcorrectie heeft gehad. Met een zonnebril gaan veel mensen de dag na de ooglidcorrectie alweer naar buiten. Ook op vakantie gaan is dus mogelijk de eerste 3 maanden na de ingreep. Vanaf 10 dagen na de ingreep kunt u het litteken extra beschermen met een factor 50 of sunblock zonnebrand. Het dragen van een leuk petje of hoedje beschermt uw gezicht nog eens extra tegen uv-stralen.

Wanneer mag het litteken in de zon?

Het litteken mag na 3 maanden, of wanneer het litteken lichtroze en nauwelijks zichtbaar is, weer voorzichtig in aanraking komen met de zon, maar net als de rest van uw huid nooit zonder bescherming. Bij intense zon, adviseren wij u altijd een zonnebril te dragen en het litteken te beschermen met een goede zonnebrand met minimaal factor 30. Zon altijd met mate, smeer je in, ken de gevaren en ga er verstandig mee om.

Littekens en de zonnebank

Na een maand kunt u weer gebruikmaken van de zonnebank. Let er hierbij wel op dat u de bijbehorende beschermingsbril gebruikt.

Ooglidcorrectie bij Ooglift.nl

Overweegt u een ooglidcorrectie? Vraag een gratis consult aan bij onze artsen. Zij vertellen u alles wat u kunt verwachten van een ooglidcorrectie. Bij Ooglift voeren we een bovenooglidcorrectie uit voor € 1250,-. Dit is inclusief btw en nazorg.

AfspraakKosten (incl. BTW)
Intake bovenooglidcorrectieGratis
Bovenooglidcorrectie van beide bovenoogleden (ooglift),
inclusief nacontroles tot 1 jaar na behandeling
€ 1250,-
Consult€ 250,-
Tarieven gelden in onze nieuwe kliniek in Blaricum

Neem bij vragen contact op met onze oogartsen via 030 294 5726 of vul onderstaand formulier in.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.