Ooglidcorrectie en vakantie

In een eerder artikel vertelden we u al over de leefregels na een ooglidcorrectie. Hierin vertelden we wat u wel kunt doen en waar moet u goed op letten de eerste dagen na de ingreep. Een andere vraag die onze oogartsen veel krijgen is: wanneer kan ik op vakantie kan na een ooglidcorrectie?

Veel mensen plannen een ooglidcorrectie tijdens of net voor een vakantie. Zo kan herstel plaatsvinden terwijl anderen daar geen weet van hebben. Als u fysieke arbeid verricht, dient u zelfs een week vrij te nemen, aangezien de wond rust moet hebben. Houd er rekening mee dat de hechting tussen de 4 en 6 dagen verwijderd moet worden. Hiervoor dient u terug te komen naar de praktijk. Direct hierna mag u op vakantie gaan; ook naar de zon.

Goede zonbescherming tijdens zonvakanties

Gelukkig valt het grootste gedeelte van het litteken bij een ooglidcorrectie weg in de arcadeboog. Hierdoor is het litteken vaak al beschermd tegen de zon. Toch adviseren we de eerste drie maanden alleen de zon in te gaan wanneer u een goede zonnebril draagt. Het voordeel van een zonnebril is ook dat anderen niet zien dat u een ooglidcorrectie heeft gehad. Met een zonnebril gaan veel mensen de dag na de ooglidcorrectie alweer naar buiten. In de zomer valt u dan niet op. Ook op vakantie gaan is dus mogelijk de eerste 3 maanden na de ingreep. 10 dagen na de ingreep kunt u het litteken extra beschermen met een factor 30 of 50 zonnebrand. Het dragen van een leuk petje of hoedje beschermt nog eens extra tegen uv-stralen.

Wanneer mag het litteken in de zon?

Het litteken mag na 3 maanden, of wanneer het litteken lichtroze en nauwelijks zichtbaar is, weer voorzichtig in aanraking komen met de zon. Bij intense zon, adviseren wij u nog wel een zonnebril te dragen of het litteken te beschermen met een goede zonnebrand met minimaal factor 30. Na een jaar zijn er geen beperkingen meer. Zon altijd met mate, ken de gevaren en ga er verstandig mee om.

Littekens en de zonnebank

Na een maand kunt u weer gebruikmaken van de zonnebank. Let er hierbij wel op dat u de bijbehorende beschermingsbril gebruikt.

Ooglidcorrectie bij Ooglift.nl

Overweegt u een ooglidcorrectie? Vraag een gratis consult aan bij onze oogartsen. Zij vertellen u alles wat u kunt verwachten van een ooglidcorrectie. Bij Ooglift voeren we een bovenooglidcorrectie uit voor € 875,-. Dit is inclusief btw en nazorg.

BehandelingKosten
ConsultGratis
Ooglidcorrectie van beide bovenoogleden (ooglift)€ 875,-

Neem bij vragen contact op met onze oogartsen via 030 294 5726 of vul onderstaand formulier in.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.