Wanneer u last heeft van hangende oogleden wilt u daar graag iets aan laten doen. Bij Ooglift corrigeren we uw oogleden zodat u er weer jaren jonger uitziet. Bij Ooglift doen wij alleen onverzekerde zorg en kunt u uw bovenoogleden laten corrigeren voor € 1500,-.

Of u de kosten voor deze ingreep vergoed krijgt hangt af van de reden voor de ooglidcorrectie. We leggen u graag uit hoe dat zit.

Laat u uw oogleden corrigeren omdat uw hangende oogleden het zicht drastisch verminderen? Dan spreken we van een medische ingreep. Sinds 2017 dient u aan een aantal eisen te voldoen voordat u aanspraak kunt doen op een vergoeding van de kosten. Zijn uw hangende oogleden geen belemmering, maar vindt u het mooier wanneer ze gelift zijn, dan spreken we van een cosmetische reden. Verzekeringsmaatschappijen vergoeden deze kosten niet. We vertellen u graag meer over hoe dit zit bij InTwente.

Een bovenooglidcorrectie vergoeden vanuit de basisverzekering

Sinds 2017 gelden er weer andere regels rondom de vergoeding van een bovenooglidcorrectie dan in de voorgaande jaren. Vanaf 2017 keren verzekeringsmaatschappijen alleen nog een vergoeding uit wanneer de ooglidcorrectie uitgevoerd wordt door medische redenen. Op de site van InTwente staat het volgende rondom de vergoeding van plastische chirurgie:

Alleen als er een medische noodzaak is, kan dit worden aangevraagd door de medisch specialist. Hij of zij is op de hoogte van de landelijke voorwaarden.

‘’Wij vergoeden plastisch-chirurgische behandelingen, als deze zijn bedoeld om de volgende zaken te corrigeren:

  • Afwijkingen in uw uiterlijk die aantoonbare lichamelijke functiestoornissen veroorzaken
  • Verminkingen die zijn ontstaan door ziekte, een ongeval of een geneeskundige verrichting
  • Verlamde of verslapte bovenoogleden die ernstige gezichtsveldbeperking veroorzaken of die het gevolg zijn van een aangeboren afwijking of van een chronische aandoening die al bij de geboorte aanwezig was’’

Bron: InTwente

Wanneer u niet zeker weet of uw reden onder de medische reden valt raden we aan onze medische redenen voor een ooglidcorrectie pagina te lezen. Hier leggen we duidelijk uit wanneer de ingreep medisch van aard is. Komt u er na het lezen van de pagina nog steeds niet uit? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Een bovenooglidcorrectie en de vergoeding uit de aanvullende verzekering

Met een aanvullende verzekering van InTwente kunt u geen aanspraak doen op een vergoeding van de kosten voor een bovenooglidcorrectie indien er geen sprake is van een medische oorzaak.

Een onderooglidcorrectie en de vergoeding uit de basisverzekering

Een onderooglidcorrectie voeren we vaak uit om mensen te verlossen van (vocht)wallen. Omdat wallen en donkere kringen geen invloed hebben op het gezichtsveld, spreken we niet over een medische reden. Daarom vergoedt InTwente de kosten voor een onderooglidcorrectie niet.

Een onderooglidcorrectie en de vergoeding uit de aanvullende verzekering

Met een aanvullende verzekering bij InTwente krijgt u de kosten voor een onderooglidcorrectie niet vergoed.

Consult aanvragen bij Ooglift

Wilt u meer weten over een ooglidcorrectie bij Ooglift? Neem dan contact met ons op voor een gratis consult. Lees hier meer over ooglidspecialist R.A. Geerling.

Contact opnemen met Ooglift

Heeft u vragen over het herstel na een ooglidcorrectie of wilt u meer weten over de kosten van een bovenooglidcorrectie? Vul dan onderstaand contactformulier in. We zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. U kunt onderstaand formulier ook gebruiken om een afspraak te maken in onze kliniek in Maarssen.

Bekijk ook:

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.