Hangende oogleden kunnen verschillende klachten met zich meebrengen. Zo kan een hangend ooglid het zicht behoorlijk belemmeren. Bij Ooglift zijn we gespecialiseerd in het uitvoeren van ooglidcorrecties. Bij ons kunt u uw ogen al laten corrigeren voor € 1250,-. Het is afhankelijk van de reden voor de ooglidcorrectie of u de kosten vergoed krijgt vanuit uw verzekering.

Wilt u uw ogen laten corrigeren omdat u minder ziet? Dan spreken we vaak van een medische oorzaak. Laat u uw oogleden corrigeren omdat u dat mooier vindt? Dan spreken we van een cosmetisch oorzaak. Sinds 2017 zijn de regels rondom het ontvangen van een vergoeding voor de kosten rondom een ooglidcorrectie aangescherpt. Lees hier meer over de vergoeding vanuit PNOzorg.

Bovenooglidcorrectie vergoeding vanuit de basisverzekering van PNOzorg

Zoals gezegd zijn de regels in 2017 flink veranderd ten opzichte van de voorgaande jaren. Vanaf 2017 keren verzekeringsmaatschappijen alleen nog een vergoeding uit wanneer de oorzaak voor het uitvoeren van de bovenooglidcorrectie medisch is. Er is sprake van een medische oorzaak wanneer:

  • de afwijkingen in uw uiterlijk aantoonbare lichamelijke functiestoornissen veroorzaken
  • de verminkingen zijn ontstaan door ziekte, een ongeval of een geneeskundige verrichting
  • de verlamde of verslapte bovenoogleden ernstige gezichtsveldbeperking veroorzaken of die het gevolg zijn van een aangeboren afwijking of van een chronische aandoening die al bij de geboorte aanwezig was

Bron: PNOZorg

We snappen dat het verwarrend kan zijn om te bepalen of uw reden voor een ooglidcorrectie onder een medische reden valt. Daarom hebben we meer informatie over de medische redenen voor een ooglidcorrectie pagina. Hier leest u wanneer de ingreep medisch van aard is. Weet u na het lezen van de pagina nog steeds niet of uw oorzaak medisch is? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Bovenooglidcorrectie vergoeding vanuit de aanvullende verzekering van PNOzorg

Met een aanvullende verzekering van PNOzorg kunt u helaas geen aanspraak doen op een vergoeding van de kosten voor een bovenooglidcorrectie indien er geen sprake is van een medische reden.

Onderooglidcorrectie vergoeding vanuit de basisverzekering van PNOzorg

Mensen kiezen vaak voor een onderooglidcorrectie om verlost te zijn van (vocht)wallen of donkere kringen onder de ogen. Omdat wallen en donkere kringen het zicht niet beïnvloeden, is er geen sprake van een medische reden. Daarom vergoedt PNOzorg de kosten voor een onderooglidcorrectie niet.

Onderooglidcorrectie vergoeding vanuit de aanvullende verzekering van PNOzorg

Met een aanvullende verzekering bij PNOzorg krijgt u de kosten voor een onderooglidcorrectie niet vergoed.

Consult aanvragen bij Ooglift

Heeft u vragen over een ooglidcorrectie bij Ooglift? Neem dan contact met ons op voor een gratis consult. Lees hier meer over ooglidspecialist R.A. Geerling.

Contact opnemen met Ooglift

Bij vragen over het herstel na een ooglidcorrectie of de kosten van een bovenooglidcorrectie vult u onderstaand contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt onderstaand formulier ook gebruiken om een afspraak te maken in onze kliniek Maarssen, Utrecht.

Bekijk ook onze veelgestelde vragen pagina’s:

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.