Voor verschillende medische ingrepen kunt u een vergoeding aanvragen bij uw zorgverzekering. Of u een vergoeding kunt aanvragen voor de kosten rondom een ooglidcorrectie, is afhankelijk van de reden van de ingreep. Bent u geboren met een aangeboren afwijking aan uw oogleden of is uw zicht aanzienlijk belemmerd door uw hangende oogleden? Dan kunt u in de meeste gevallen een vergoeding aanvragen bij uw verzekeringsmaatschappij. Bij Ooglift voeren we een bovenooglidcorrectie uit voor € 1250,-. We vertellen u meer over het aanvragen van een vergoeding bij zorgverzekeraar Salland.

Het verschil tussen een medische en cosmetische ooglidcorrectie

Wanneer we spreken over een ooglidcorrectie kan de ingreep zowel een medische als een cosmetische achtergrond hebben. Het verschil tussen deze twee is belangrijk voor uw zorgverzekeringsmaatschappij. We leggen u graag het verschil tussen beiden uit.

Een ooglidcorrectie is cosmetisch wanneer we de oogleden corrigeren omdat het gelaat daardoor mooier wordt. Voorbeelden zijn het laten corrigeren van de oogleden zodat make-up beter zichtbaar is of omdat u rimpels in uw voorhoofd wilt verminderen. Laat u uw oogleden echter corrigeren omdat uw zicht verminderd is door de hangende oogleden? Dan spreken we van een medische ooglidcorrectie.

Vergoeding van een bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering van Salland

Salland vergoedt een bovenooglidcorrectie alleen wanneer er sprake is van en medische indicatie. Op de website van Salland vermelden ze de volgende eisen:

“U komt in aanmerking voor vergoeding van een ooglidcorrectie als:

  • u door uw verslapte of verlamde bovenoogleden een ernstige beperking van uw gezichtsvermogen heeft;
  • uw aandoening het gevolg is van een aangeboren afwijking;
  • uw aandoening het gevolg is van een bij de geboorte aanwezig chronische aandoening.

Voor vergoeding van een ooglidcorrectie heeft u vooraf toestemming van ons nodig.”

Bron: Salland

We begrijpen dat het onduidelijk kan zijn of uw reden voor een bovenooglidcorrectie onder een van deze eisen valt. Raadpleeg daarom voor meer informatie onze medische redenen voor een ooglidcorrectie pagina. Hier leggen we duidelijk uit wanneer de bovenooglidcorrectie een medische oorzaak heeft. Heeft u hier na het lezen van deze pagina nog vragen over? Neem dan contact met ons op door onderstaand contactformulier in te vullen. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Vergoeding van een bovenooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering van Salland

Omdat de basisverzekering van Salland de kosten voor een bovenooglidcorrectie vergoedt wanneer u aan bovenstaande eisen voldoet, kunt u geen extra vergoeding aanvragen vanuit de aanvullende verzekering.

Vergoeding onderooglidcorrectie vanuit Salland

Naast het uitvoeren van cosmetische en medische bovenooglidcorrecties, kunt u bij Ooglift ook terecht voor het uitvoeren van een onderooglidcorrectie. Een onderooglidcorrectie is in de meeste gevallen cosmetisch, daarom krijgt u de kosten niet vergoed. Voor meer informatie hierover verzoeken we u contact op te nemen met Salland.

Vraag een consult aan bij Ooglift

Wilt u een eerste gratis consult aanvragen bij Ooglift? Neem dan contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen. U kunt ook eerst meer lezen over onze ooglidspecialisten: ooglidspecialist R.A. Geerling.

Contact opnemen met Ooglift

Heeft u vragen over een ooglidcorrectie? Neem dan contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen. U kunt ook onze eerder behaalde resultaten bekijken of meer lezen over het herstel na een ooglidcorrectie. Vul onderstaand formulier in wanneer u een afspraak wilt maken in onze kliniek in Maarssen, Utrecht

Bekijk ook onze veelgestelde vragen pagina’s:

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.